HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

     Ezzel a címmel jelent meg az Új Ember kiadásában Donald H. Calloway Mic könyve. Időszerűségéhez nem szükséges magyarázat! Alább Horváth Mária személyes hangú írását olvashatják Szent József ünnepén.

     Két évvel ezelőtt Karácsonykor, az egyik 6 éves kisunokám hirtelen megszólalt:

– Miért van háttérben Szent József? Miért nem beszélnek róla? Ő menekítette meg a Szent Családot Heródestől és vitte ki Egyiptomba! Neki jelent meg az angyal! Én nagyon szeretem Szent Józsefet. Ő gondoskodott Szűz Máriáról és Jézusról! És Ő  nevelte fel! Nagyon szent volt és alig említik meg....-
     Meglepődtem ettől a nagy tisztelettől és kijelentéstől. Egy gyermek tiszta szívével jobban látja Isten Országának igazságait, mint mi. 

Kicsoda is Szent József?

     A Mennyei Atya a Lelkéből elküldte a Földre egyetlen Szent Fiát értünk – ezért keresnie kellett egy apát számára. A Mindenható Atya a Fiát – valójában átengedte egy földi apának, hogy segítse, nevelje, tanítsa, védelmezze és gondozza. Ehhez a kiválasztott feladathoz egy teljesen tiszta, Istennek átadott szívet-lelket kellett találnia, aki boldogan fogadta Szeplőtelen Leányát, Máriát feleségének.
József volt, aki először fogta meg a Gyermeket Mária után, először ölelte meg és csókolta meg, ő tanította az Írásra, és Máriával együtt az imádkozásra – a munka örömére, és mindenre, mert ő volt az apukája. Ő védte meg a gonosztól, a rossztól, és vigyázott rá és Édesanyjára. Azt is figyelte, ki bántja Jézust, mert oltalmazta és megvédte, amikor más gyermekek bántották. 

Szent Józsefet idős emberként szokták ábrázolni, gyakran emlegetik is idősként, de tévednek. A Mennyei Atya nem egy öregembert választott Fia apukájának, hanem egy erős ifjút, aki mindenben tud gondoskodni Jézusról és Máriáról. Józsefnek sokat kellett dolgoznia, hogy eltartsa Családját. Bizonyára pár évvel idősebb volt a Boldogságos Szűznél, de semmiképpen nem lehetett idős ember, aki gyalog Názáretből elvezette az áldott állapotban lévő hitvesét Máriát Betlehembe – aki kivezette szent Családját Betlehemből Egyiptomba, és számos utat tett meg Jeruzsálembe is. Az Angyal a Szent Családra váró veszedelemről már Józsefhez, mint családfőhöz szólt, miként évek múlva szintén Őt értesítette az Úr Angyala, a hazamenetel örömteli idejéről. 

     Elérkezett  Szent József ideje. Mi a könyv címének az oka?
A világ helyzetét tekintve pontosan érthetjük, miért lett ennyire jelentős Szent József szerepe. Egyházunk válságos helyzetben van, a Hajó viharba került, sőt, zátonyhoz közeledik. Jézus Krisztus Egyházának nagy védelemre és segítségre van szüksége ahhoz, hogy megtisztuljon és megmeneküljön.
Szent József amint védelmezte áldott Fiát, amikor valamiért veszélybe került a Gyermek - úgy védelmezi az Eucharisztiában élő Jézus Szent Testét és Vérét is. Ő őrzője az Élet Kenyerének.

Kérjük, menekítse ki Jézus Egyházát a zavarokból, a téves tanításokból, a káoszból, és viharokból. 

1955-ben XII. Piusz pápa május 1-ét Szent József, a munkás liturgikus emléknapjává nyilvánítja.
1962-ben Szent XXIII. János pápa beilleszti Szent József nevét a misekánonba.
1989-ben Szent II. János Pál pápa megírja a Redemptoris Custos apostoli buzdítást Szent Józsefről.
2013-ban Szent XVI. Benedek pápa kívánságára Ferenc pápa beilleszti Szent József nevét az összes eucharisztikus imádságba és Vatikán államot Szent Józsefnek szenteli.
A szentmise kánonjában a Boldogságos Szűz Mária neve után tehát közvetlenül Szent József neve került, az apostolok és mártírok neve előtt. 

Tudjuk, hogy hazánk is fel lett ajánlva Szent Józsefnek.
Mivel József végtelenül szerette Szűz Máriát, biztosak lehetünk abban, hogy az Ő országát is szereti és védelmezi, mintha a sajátja is lenne. Imádkozzunk hozzá, hogy segítsen bennünket kimenekülni a bajokból, a támadásokból, védjen meg minket a háború veszélyeitől 

A világban hatalmas és veszélyes háborúk dúlnak. A világháború szélére kerültünk - a sátán tombol és mindent megfertőz. A gyermekeket súlyos veszély fenyegeti, az erkölcsös élet megromlott, a házasság szentsége elhomályosult.

     Szent József, aki kimenekítette Családját Egyiptomba, most kérjük Őt, menekítsen ki bennünket is az üldöztetésekből, keresztény testvéreinket, és az egész világot, mindenkit, aki Krisztushoz, az Ő imádott Fiához tartozik. 

Szent József volt az első és legtökéletesebb imádó: ő Jézust imádta emberi alakjában a földön. Kövessük őt az Oltáriszentség előtti adorációban.

Szent József volt az első, aki a rózsafüzér szavaival köszöntötte Máriát – feltehetően naponta. Kövessük őt a rózsafüzér napi imádságában. Itt az idő, amikor kérnünk kell Szent József apai erős vezetését és védelmét úgy, ahogyan kivezette Családját az üldözésből Egyiptomba, és megóvta őket minden gonosz támadástól.

"Mit tagadna meg Jézus Szent Józseftől, Józseftől,

aki semmit sem tagadott meg Jézustól földi élete során?" 

/Szent Ágoston/

 

 

 

/Horváth Mária/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr8018386463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása