HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

pius_xii_300.jpg     Ne feledjétek, hogy a gyermekek, még a legkisebbek is, csupa szem és fül a megfigyelésben! Egy-kettőre észreveszik hangulatváltozásaitokat, viselkedéseteket, a hamarosan tudatosul bennük a saját hatalmuk, mellyel a gyenge szülőkre hatást gyakorolhatnak és bizony, ártatlan ravaszságukban nem haboznak majd visszaélni ezzel. Őrizkedjetek tehát mindattól, ami csorbíthatná velük szemben tekintélyeteket. Őrizkedjetek attól, hogy ezt a tekintélyt elkoptassátok a folytonos és állandó figyelmeztetésekkel és megjegyzésekkel, mert ezeket végül meg fogják unni és úgy tesznek majd, mintha oda figyelnének, holott semmi fontosságot nem tulajdonítanak szavaitoknak. Őrizkedjetek attól, hogy gyermekeiteket vaktában felelt, nemlétező és hamis okokkal és magyarázatok­kal csapjátok be és ámítsátok, csak azért, hogy kellemetlen helyzetekből kikerüljetek és a kényelmetlen kérdezősködésektől megszabaduljatok.

Ha úgy látjátok, helytelen volna egy parancsotok vagy tettetek igazi indítóokait fel­tárnotok előttük, hasznosabb, ha a belétek helyezett bizalmukra és irántatok érzett szeretetükre hivatkoztok. Ne hamisítsátok meg az igazságot, inkább hallgassátok el! Nem is sejtitek talán, milyen zavarok és válságok keletkezhetnek e kicsiny lelkekben, ha rá­jönnek arra, hogy visszaéltek természetes hiszékenységük­kel. Attól is őrizkedjetek, hogy a közöttetek felmerülő egyenetlenség vagy nézeteltérés bármilyen jele megnyilvá­nuljon oly módon, hogy önigazolásként azt gyermekeitekkel megbeszélitek. Ők ugyanis hamar felhasználhatják az anya tekintélyét az apáéval szemben, és az apáét az anya ellenében, és nehezen állnak majd ellen a kísértésnek, hogy ki ne használják ezt szeszélyeik kielégítésére. Törekedjetek végül arra, hogy a jóindulatú és higgadt, de egyszersmind szilárd és természetes tekintélyetek, ne engedjen semmiféle síró vagy haragos követelésnek, amiként minden életkorukban szerető és gyengéd, okos és bölcs, éber és erélyes kezet tapasztaljanak maguk fölött.

Tekintélyetek legyen gyengeség nélküli, de szeretetből fakadó. Ti legyetek első nevelői és barátai gyermekeiteknek valóban atyai és anyai, de minden tekintetben keresz­tényi, s nem pedig többé-kevésbé öntudatlanul is önzés sugallja parancsaitokat. Így hatni fogtok gyermekeitekre és ők meggyőződéssel teljesítik majd teendőiket a nélkül, hogy sok szóra lenne szükségtek! Ne feledjétek, hogy a szeretet nyelve ékesszólóbban beszél a cselekvés csendjével, mint az ajak szavaival. Ezer kis jel villanása, egy hangárnyalat, egy észrevétlen mozdulat, egy átsuhanó arckifejezés, egy beleegyező jel minden megnyilatkozásnál jobban fedni fel előttük, hogy mekkora szeretet késztet benneteket egy tiltásra, és mekkora jó­ akarat rejtőzik egy parancs mélyén. S akkor a tekintély szavát nem súlyos teher­nek, vagy mielőbb lerázandó gyűlöletes igának fogják tartani, hanem szeretetetek legnagyobb megnyilvánulásának.

(Forrás az első részben!)

(folyt.)uuxii_pius_primalinea_535.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr8614886322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása