HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

az_ars-i_plebanos_elete4_535_4.jpgBízzon Filoménában! 

     1857. február 25-e hamvazó szerdáján, Dévoluet családnevű édesanya Saint­ Romain-ból, egy szegényes taligát tolt maga előtt, benn a 8 éves béna, járásképtelen fiacskájával. Az otthonmaradt gyermekét a cselédlányra bízta. Egyenesen a templom melletti várószobába sietett.

A Szent észrevette őt anélkül, hogy ismerte volna és így szólt: „Jöjjön előbb ön, mert bizonyára sietős!” Meggyónt az asszony, s mert tán az idő is kevés volt, egy szót sem szólt a nyomorék gyermekről. Egészen leverten vett részt­ Vianney miséjén, amely alatt sikerült neki helyet kapni a sekrestye közelében. Amint szentünk belépett a sekrestyébe, utána be akarták zárni az ajtót. Erre az édesanya a lábát az ajtó és a kü­szöb közé tette. Ezt látva a plébános odaszólt: „hadd lépjen be!” Erre az asszony nyomban térdre hullott szentünk előtt, és úgy kérte, hogy áldja meg nyomorék gyermekét. „Ezt a fiú bizony elég nehéz ahhoz, hogy így vitesse magát ‒ mondta Vianney. Álljon föl ó asszonyom és állítsa talpra a gyermekét is!”

‒ De ő nem képes arra! ‒ mondta az asszony.

le-saint-cure-ars-155_280.JPG‒ De bizony hogy képes, csak bízzon Szent Filoménában!

Az Ars-i plébános odament a gyermekhez, homlokon csókolta, majd így szólt:

‒ Menjen jó asszony a fiával, és imádkozzanak Szent Filoména oltáránál, ő majd meggyógyítja!

Az anya amikor ölbe akarta venni gyermekét, szentünk rászólt:

‒ Nem, nem érti?! Hagyja a gyermeket a saját lábán menni!

És úgy is volt! A Filoména oltárához való eljutásban, már csak a hatalmas tömeg volt a legnagyobb akadály, de sikerült! A fiúcska saját erejéből ment és le is tudott térdelni ‒ mi több ‒, háromnegyed óráig imádkozott anélkül, hogy a fáradság nyomai látszottak volna rajta. Édesanyja, aki szintén térdelt, egyfolytában sírt és nem tudott imádkozni egy szót sem, ámde hálával tekintettek Szent Filoménára.

Végre a gyermek felállt minden segítség nélkül és ezt mondta: „Éhes vagyok!” Az anyja megfogta kezét, de ő kirántotta, és úgy ahogy volt, harisnyában rohant a templomajtó felé. Ki akart menni, de az eső megakadályozta őt. A fiú így szólt az anyjához: „Lá­tod, édesanyám, el kellett volna hoznod a cipőmet!?” (A fiú ugyanis már útközben kifogásolta ezt.) Az asszony ölébe vette fiát, és a cipőkereskedőhöz mentek vásárolni. Amint a fiú a lábára húzta az új cipőjét, az eső elállt, s ő az utcára futott, hogy játsszon a korabeli gyermekekkel.

Habár Ars hozzászokott a csodákhoz, ez a csoda mégis nagy port vert fel a faluban, és a híre Vianney füleihez is eljutott, ő pedig nem győzte elhárítani a maga „érdemeit” a csodában!

Egy beteg asszony jött a postakocsival. Mankóira támaszkodva várta, hogy a plébános kijöjjön a templomból. Szentünk Toccanier káplánnal jött és odaszólt az asszonynak, hogy „Próbáljon lépni!” Az asszony csak megrökönyödve habozott.

‒ De csak próbáljon járni, ha már egyszer azt mondják magának! ‒ szólt a káplán is.

És lám, az asszony eldobta a mankóit.

‒ Vigye csak magával, a gyűjteményem már megtelt! ‒ mondta Vianney. (Alsó kép a "gyűjtemény")

(Források a 2. részben!) (folyt.)

ars_ex_voto_filomena_535.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr8214872498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása