HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

az_ars-i_plebanos_elete4_535.jpgA lélek készsége

     A környéken más pásztorok is voltak. Ezek persze nem mindig voltak méltó társai a jónevelt gyermeknek. Ámde Jean-Marie nem akadályozhatta meg, hogy ne tébláboljanak körülötte. Néha keresztülmentek a Vianney-féle réteken s megrongálták a kis oltárt.

le-saint-cure-ars-018_280.jpgDe azért olykor kérdésekkel is bombázták a kis Jeant, aki bátran, bosszankodás nélkül vá­laszolt, mert korbeli társai még azt sem tudták, hogy kit ábrázol a kis szobrocska? Persze lehet, hogy valami­kor ők is jártak a templomba, de a szüleik nem tartották bennük a „lelket”. És íme, a kis Vianney akaratlanul is barátai apostola, hitoktatója lett. Az egyszerű oltár előtt állva, ismételgette mindazt, amit ő a titokzatos éjek csendjében hallott: tanította őket azon imákra, miket anyjától tanult. „Nem szabad engedetlenkedni a szülőknek ‒ figyelmeztette őket, ‒ nem szabad haragudni, ká­romkodni, mocskosul beszélni!” És szent komolyság­gal, szinte „paposan” intette társait, hogy legyenek jók, és szeressék na­gyon a Jóistent!

Persze a hallgatóságot nehezen lehetett huzamosan egy helyben tartani, s ezért a beszédeknek rövideknek kellett lennie. A kis hitszónok mégis ügyesen összetartotta a kis gyülekezetet, sőt körmeneteket is rendezett. Mialatt egész Franciaországban tiltva voltak a vallásos szertartások, ezen ismeretlen völgyben gyermekek felsorakoztak két botból tákolt kereszt mögött. Rózsafüzért mondtak, és egyszerű szent éneket éneketek.

Értelemszerű, hogy a kis hitszónok, kevésbé szeretett más, ismeretlen gyermekek társaságában lenni. Lár­más és szenvedélyes játékuk, egyes kifejezéseik nem tet­szettek neki. Néha mégis elfogadta meghívásaikat a diszkosz­ játékhoz. Elképesztően ügyes volt ‒ tanúsította később egy játszótársa ‒ könnyen le­győzött bennünket. Ha veszítettünk, mi rendesen elkeseredtünk, ám amikor ezt látta, így szólt: ‒ Ej, hagyjuk abba! ‒ és visszaadta nekünk, amit elnyert, sőt egy sou-val is megtoldotta!”

Gyakran nagy darab kenyeret hozott ki a legelőre, amit megosztott szegény társaival, de ezen irgalmas cselekedet felhatalmazta őt arra, hogy megkorholja a durvábbakat, kik haragjukban bottal verték társaikat vagy az állato­kat. „Ezt nem szabad, ez bűn!” Rendszerint hallgattak szavára. Mindazonáltal a figyelmeztetés több ízben nem volt ínyére az egyik kamasznak, aki nagyobb volt nála, és néhányat a lábára vágott a kis Jeannak, biztos lévén abban, hogy nem fogja viszonozni. Nem is adta vissza, de ahogy ránézett, az nagyon elszégyellte magát!

Szerencsére a társaságban akadtak jól nevelt és szelíd gyermekek is, mint Duclos Ferenc, Provin András és Dumond János. Oly napokon, mikor Margit nem kísérhette el fivérét, az apa megengedte, hogy magával jean-baptiste-vianney-gyermekkor_b280.jpgvihesse ezen barátait.

Egy alkalommal Jean-Marie elrejtőzött az ezüstlevelű füzek közé, hogy imáját elvégezhesse. A többiek mindenfelé keresték, hogy hová lett. De egyikük, aki ismerte a rejtekhelyeit, elárulta és rátaláltak, amint térden állva, mély áhítatba merülve imádkozott.

(Források a 2. részben!) (folyt.)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr7714658891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása