HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

6./ A hűség

     A lélek szép jellemzője a hűség, fontos, alapvető feltétel az Evangélium útján.
Hűségesnek kell lennünk Istenhez, Jézushoz és az Égi Anyukához.
A földi kapcsolatoknál házastársunkhoz, családhoz, testvérekhez, barátokhoz, közösséghez és a hazához.
A hűség alappillére a kitartás. Kitartás a jóban, kitartás a bajba jutott mellett, a szenvedésben és a kereszthordozásban.
     Hűség az IGEN-ben. Vannak azonban élesen kirajzolódó választó vonalak. Ezeket fel kell tudnunk ismerni: pl. ide-vagy oda nem mehetünk el, mert az sértené elkötelezettségünket. Gyakran nehéz kimondani, hogy: NEM. Pedig ez is a hűséges lelkülethez tartozik.
NEM-et mondunk a bűnre, a bűnre vezető alkalmakra akkor is, ha azzal megbántjuk a másikat.
Olykor nehéz az IGEN kimondása. Ez helyzetektől függően változik.
Mert mit szólnak mások? Mit szólnak az emberek, ha olyan valaki mellett állok ki, ami mások véleményével ütközik, az én lelkiismeretem szerint mégis helyénvaló?
Vagy szégyellek valakit, aki közel áll a szívemhez – vagy félek, nehogy kiállásommal, hűségemmel bajt hozzak a fejemre, az életemre.
     Ilyenkor mit tegyek?
     Jézust egyik tanítványa árulta el és adta a hóhérok kezébe és magára hagyták a tanítványai – egy kivételével – elfutottak, hűtlennek bizonyultak, mert féltették az életüket.
Az Úr mégis megbocsátott nekik, mert szívükbe látott. Tudta, hogy később ki fognak állni Őmellette. Bízott bennük, holott ők elveszítették a bizalmukat Jézusban.
Nem lehet több úton haladni egyszerre. Sem fizikailag, sem lelkileg nem képes az ember több helyen jól teljesíteni.
     Egyházunkat számos lelkiség, mozgalom gazdagítja. Mindegyiknek megvan a sajátos, komoly karizmája. Mindezekért mind hálát adhatunk, hiszen Isten bőségesen megjutalmaz velük bennünket.
Azonban több lelkiségi irányzatban a lélek szétszakítottságot él meg.
Ha felfelé megyünk egy hegyre, az egyik útra kell rálépnünk, az összes ösvényen nem tudunk járni egyszerre.
Miközben mindig más ösvényre térünk rá, mert azt hisszük az a jobbik, a szebbik, a könnyebbik, besötétedik, és elfáradunk.
     Ugyanígy a lélek sem képes erre. Megzavarja irányvonalát, szellemiségét, eltereli a már kitűzött céltól.
Haladjunk egy úton és azt tegyük jól, hűséggel.
     A személyekhez is maradjunk hűségesek. Nagy erény – különösen ma – hűségesen kitartani házastársunk mellett. Az ide-oda csapongó ember könnyen kerül útvesztőbe, bűnbe. Aki hűségesen kitart családja, barátja, testvére mellett, az tud igazán hűséges lenni az Istenhez is.
     A hűség nagy erény. A hűséges lélek elnyeri az örök élet koronáját.
     Higgyünk abban, hogy ha krisztusi szeretet él a szívünkben, akkor felismerjük mi a helyes magatartás, és megkapjuk hozzá a jó döntés kegyelmét.
A jellemző vonások mindig a szeretettől, a tiszta szívtől függnek, így a hűség is.
     Az engesztelés útja komoly út. Fogadalmak, ígéretek kötnek hozzá. Tartsunk ki ezek mellett, Ha elköteleződtünk egy úton, járjuk végig, mert Isten a hűséges szívet szereti.
Ő mindig hűséges ígéreteihez, folyamatosan szeret, nem hagy el minket.
Azonban valamit ne feledjünk el: ha egyik nap, vagy egy időre megingunk is, meghátrálunk, vagy elcsüggedünk, elfáradunk, vagy megfordulunk is, ne ijedjünk meg. Jézus irgalmassága visszavár minket. A tanítványok hűtlennek bizonyultak, de utána megerősödtek és mentek tovább az Evangélium útján. A tékozló fiú és hűtlen lett, az édesapja azonban tárt karokkal fogadta, amikor visszatért, megbánva bűneit.
     Péter a tagadás után zokogott és soha nem felejtette el hűtlenségét.
Júdás azonban elkeseredett, mert látta, mit tett. De nem fordult meg, megátalkodottságában megölte magát. Nem hitt abban az Irgalomban, melyet megtapasztalt, melyet nap mint nap látott Jézusban.
Mi soha ne keseredjünk el, ha elesünk, hanem kérjük Égi Anyukánkat, ő majd segít felállnunk és továbbmennünk Jézus után.pecador.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr305338963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása