HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

a_loretoi_szent_haz_tortenete_535.jpg

A tudomány megerősítette, hogy angyalok vitték Loretó-ba a Názáreti Miasszonyunk házát 1.
     A kérdés, hogyan emelkedett fel alapjairól a Szent Ház, és miként érkezhetett meg épségben mintegy 2000 mérföldnyire, ahol a mai napig megmaradt?
Az olaszországi Staggia Senese „Amici del Timone” Kulturális Központ által szervezett konferencián a Santa Casa di Loreto átszállításának kérdésével foglalkoztak, mely komoly kihívást jelentett a mérnökök számára. Hiszen, bármi módon történt is – hajón vagy levegőben, erre a XIII. századi technika nem volt képes!
A megmagyarázhatatlan eseményt a pápák hivatalosan elismerték és angyali cselekedetnek tulajdonították. Mindazáltal részletes "műszaki" magyarázatot nem adtak egy ilyen méretű és súlyú, instabil épület egyik földrészről a másikra, egyik napról a másikra (!) való átszállításáról.
Tény, hogyha a magyarázat hiányzik is, de a názáreti épületrész átszállítását történelmi és régészeti bizonyítékok megerősítették. Ebből következően, a tudomány megerősíti az egyházat.
unnamed_300.jpgProf. Giorgio Nicolini, aki tanulmányos életét az eset kutatásának szentelte és felszólalt az említett konferencián, melyen lényegileg és vitathatatlanul bebizonyította a csodás átszállítás valódiságát.
Előadása során Nicolini professzor számos dokumentumot és korabeli szemtanúi beszámolót mutatott be a szállításról, amelyet a tudomány és az emberi módszer nem tud megmagyarázni. Sőt megállapította a helyváltozás időrendjét is.
1. 1291. május 9-én a Szent Ház még mindig Názáretben volt.
2. 1291. május 9-ről 10-re virradó egyetlen éjjel az épület, csaknem 2000 mérföldet tett meg, és eljutott Tersatóba (ma Trsat), Dalmácia régiójában.
Ebből az alkalomból Nicolò Frangipane, Tersato feudális ura személyesen küldöttséget küldött Názáretbe annak megállapítására, hogy a Szent Ház valóban eltűnt-e eredeti helyéről.A küldöttek nemcsak az eltűnését ellenőrizték, hanem megtalálták azt az alapot, amelyre a ház épült, és ahonnan a három falú Szent Ház alapjai nélkül, szilárdan megérkezett Tersatóba.
3. 1294. december 9-ről 10-re virradó éjszaka a Szent Ház eltűnt Tersatóról, és Olaszország „különböző helyein” landolt. Kilenc hónapig egy domboldalon állt, kilátással az Ancona kikötőjére, amelyet latinul „posat et ora” (leszállni és imádkozni) kifejezésből „Posatorá”-nak hívtak.
A csodás épület ottlétéről szemtanú civil és papi személyek tanúságtételét feljegyezték. Posatora egyik feljegyzése már említi a „Loretó-i Szűzanyát”, világossá téve, hogy a felirat már jóval a Ház távozása után készült.
4. 1295-ben, a Posatorában eltöltött kilenc hónap után a Szent Ház egy Loreta nevű nő tulajdonában lévő erdőbe költözött, Recanati város közelében. Innen eredhet a Loreto név.
5. 1295-96 között, miután nyolc hónapot töltött az erdős helyen, a Szent Házat csodálatos módon egy Prodo-hegyi farmra szállították (az angyalok), amely az Antici család két testvéréhez tartozott.
6. 1296-ban, négy hónap elteltével a Szent Ház elindult, és leszállt egy közúton, mely összeköti a Recanatit Anconával, A hely tisztelete a mai napig megmaradt. A későbbi kutatások beigazolták, hogy a Szent Ház valóban állhatott a nevezett úton, mivel e tájékra jellemző cserjéket, fűszálakat találtak a falak alsó köveihez tapadva!

7. Az Angyali Üdvözlet Szent Házát az 1296-ot követő években szállították az angyalok végleges helyére Loretóba, ahol mind a mai napig megtekinthető!  

(Források az első részben!) (folyt.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr6916470854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása