HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

az_ars-i_plebanos_elete4_535.jpgA hivatás bontakozása 

     1802. tavaszától kezdve a liturgikus ünnepségeket újból megtartották! Szentünk az Úrnapján rózsát szedett, amit elszórt az úton, testvéreinek pedig segített füzéreket fonni pusz­pángból és a magyalfa lombjából. Micsoda megremegtető érzés volt számára, amikor a templom kapuja kitárult és énekszó mellett feltűnt a ragyogó szentségmutató, melyet az áhítatos nép imában kísért.

le-saint-cure-ars-026_280.jpgEttől fogva minden kínálkozó alkalommal betért a templomba, munkába menet-jövet. Amikor a misére haran­goztak, Jean-Marie már a szántóföldön volt, és a miséző pappal egyesült az imában.

A vasárnapot kivéve, kevés ideje maradt elmélyült ájtatosságra, az is inkább csak este. Az istállóban lévő ágya fölött egy kis polc volt, amelyre vallásos könyveit helyezte. Az Evangéliumot vagy Krisztus követését vette elő, és s egy fenyőgally gyenge világánál olvasott. Hálótársa Ferenc, jobban szeretett aludni, és anyja fi­gyelmét fölhívta öccsére, aki így kíméletesen megtiltotta Jeannak, hogy sokáig virrasszon. A fiú zúgolódás nél­kül engedelmeskedett, de az éj csöndjében mégis Istenre és jövőjére gondolt. Lelke mélyén hallotta, hogy „Kövess engem” (Mt 8,22)!

De hogyan is juthat el a papi méltóság elnyeréséhez? Már 17. évében járt és csak elemi tudása volt. Neki kell feküdni a latinnak! Vajon kör­nyezete mit szólna a dologhoz? Anyja aligha akadályozná, ám az apja kérdéses volt számára. Édesapja vallásossága átlagos volt, mert a mindennapi kemény munka teljesen lefoglalta lelkületét. Anyagilag sem engedhette meg magának a család, mert Ferenc sorozás előtt állott és őt valamiképp ki kell majd vál­tani a katonai szolgálat alól. Aztán közben Katalin is menyasszony lett, és tehetősebb hozománnyal kellett ellátni! Jean-Marie reménye erősen kétséges volt!

Mindennek ellent mondott a megmentésre szoruló lelkek nagy száma! A megannyi plébánia lelkipásztor nélkül, a kisgyermekek hitoktatás nélkül, és legfőképp a Szentségek kiszolgáltatásának szükségessége.

Anyja és nagynénje voltak az elsők, akik­nek bevallotta titkát, előttük csakhamar kifejtette hivatásának igazi indítóokait. „Ha pap lehetnék, sok lelket nyernek meg a mennyország számára”. És nem kellett érvelnie, mert anyja karjaiba vetette és sírt örömében. De a kemény apát meggyőzni, erre Jean-Marie egy ideig nehezen vállalkozott, de anyja bátorítására a pihenés óráját fölhasználta és megnyilatkozott apjának. Sajnos, a fent említett indokokat hallhatta, megtoldva, hogy ez anyagi összeomlást jelentene a család szá­mára. Ne is gondoljon ilyesmire, különben is ezekben az időkben a papok sorsa bizonytalan! ‒ mondta a le-saint-cure-ars-032_280.jpgcsaládfő.

A jámbor anya hiába hozta föl érveit a férjének, miszerint a legjámborabb, legerényesebb, legjobb gyermekükről van szó, ezek az érvek épp az ellenkezőt érték el. Jean-Marie pedig fájdalmas hallgatásba merült ugyan, de a harcot sem a személyes elszántsága, sem a lelke mélye nem adta fel!

(Források a 2. részben!) (folyt.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr2814670103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása