HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

szent_jozsef_535.jpg     Tisztelt Olvasó! Miután a Szentszék a 2021-es évet Szent Józsefnek szentelte, illő és üdvös felé fordulni és példaként magunk elé állítani – mi több, segítségét kérni! Ugyanakkor tudatában vagyok, hogy olyan szentről életrajzot írni, akiről egyszerre a legtöbbet és a legkevesebbet tudunk, nem csekély vállalás! A legtöbb annyiban, hogy a Világ Üdvözítőjének nevelőapja és a Szent Család oltalmazója volt, emellett Szent József életéről hiteles forrás alig van. Ennek ellenére a férfi-tisztaság, a családapaság és a munkások példaképéről és ugyanakkor Szent József emberi nagyságáról nem írni, Őt nem méltatni, igen nagy mulasztás!

Szent József ünnepén olvassuk Szienai Szent Bernáttól: „Az értelmes teremtményeknek adott összes sajátos kegyelem általános szabálya az, hogy amikor valakit az isteni jóság kiválaszt valami személyes kegyelemre vagy különleges életfeladatra, akkor megad neki minden karizmát, amely szükséges az így kiválasztott személy feladatához, és amely magát az embert is bőven ékesítiEz utolérhetetlen módon érvényesült Szent Józsefben, Urunk, Jézus Krisztus nevelőatyjában, a világ Királynőjének és az angyalok Úrnőjének igaz jegyesében, akit az örök Atya arra választott ki, hogy az ő két legértékesebb kincsének, tudniillik saját Fiának, valamint Máriának, jegyesének hűséges gondozója és őre legyen. Szent József ezt a feladatot a lehető leghűségesebben teljesítette. Ezért szól hozzá így az Úr: Te hűséges, derék szolga, menj be Urad örömébe! (Mt 25, 21)”

IX. Piusz és XIII. Leo pápa az Egyház igen nehéz időszakában azért nyilvánította Szent Józsefet a „katolikus egyház patrónusává", hogy ezzel az Egyházat a szent pátriárka különleges oltalmába ajánlja. Nagyon jól tudta ugyanis, hogy ezzel nem egy eddig ismeretlen tiszteleti formát ajánl, hiszen az Isten kiemelkedő méltósággal ruházta fel leghűségesebb szolgáját Szent Józsefet! „Az Egyház az Istenszülő Szűz után mindjárt a jegyesét részesítse a legnagyobb tiszteletben, és szorongattatásaiban pedig hozzá folyamodjon segítségért".

Végülis négy dolog késztetett a kutatásra és írásra, minden nehézség ellenére. Egyfelől az, hogy Szent József kissé elfeledett szent és nem foglalja el azt a helyet az istenszeretők szívében, amelyet megérdemel! Másfelől az, hogy Szent József élete kevéssé ismert, mert sajnos kevés kutatási igyekezet van az ismeretek bővítésére, ennél fogva az én összeállításom is esetenként csak elmélkedés!

Harmadsorban az a szükséges felvilágosítás késztetett, miszerint Szent József segítségét kérni, a szentek közül a legeredményesebb lehet, éppen azért mert az Istenanya után következik a szentek „rangsorában” (protodúlia), és „elhanyagoltsága” folytán, reményteljesebben bízhatunk közbenjárásában!

Negyedikként pedig az indíttatott, hogy látom mennyire szükséges lenne országos nagyságrendű imaszervezésben kérnünk Szent József segítségét fiataljainkért, családjainkért, nemzetünkért, Európáért és a küzdő Egyházért !

Ezért is a posztok végén egy-egy imát idézek Szent Józsefhez, majd végül egy kilenceddel zárom az elmélkedő sorozatot!

st_joseph_protector_of_innocence_300.jpgKérem fogadják imádságos szeretettel!

A szerkesztő

Szent József köszöntése (Ti sit. Oliertől t 1687.)

Üdvözlégy az Atya Isten képe!

Üdvözlégy a Fiú Isten nevelőatyja!

Üdvözlégy a Szentlélek Isten szentsége!

Üdvözlégy a Szentháromság kegyeltje!

Üdvözlégy az Isten szent akaratának hűséges kivitelezője!

Üdvözlégy a Boldogságos Szűz Máriának legméltóbb jegyese!

Üdvözlégy a hívők seregének lelkiatyja!

Üdvözlégy a tiszta lelkeknek különös őrzője!

Üdvözlégy a szegénység kedvelője!

Üdvözlégy a béketűrés példa­képe!

Üdvözlégy az alázatosság és engedel­messég példája!

Áldottak a szemek, melyek Őket látták!

Áldottak a fülek, melyek Őket hallották!

Áldottak a kezek, melyek érintették a testté vált Igét!

Áldottak a karok, melyek azt hordozták, ki fenntart mindent.

Áldott a kebel, melyen az Isten Fia nyugodott.

Áldott a szív, mely Jézus Szent Szívén gyulladt legbensőbb szeretetre. ­

Legyen áldott az örök Atya, ki téged oly nagy méltóságra kiválasztott.

Legyen áldott a Fiú Isten, ki téged atyja­ként szeretett.

Legyen áldott a Szentlélek Isten, aki téged oly különös módon megszentelt.

Legyen áldott a Boldogságos Szűz Mária, aki téged, mint testvéri jegyesét szeretett.

Legyen áldott az angyal, ki téged itt e földön oltalmazott.

Áldás és dicsőség mindazoknak, kik téged szeretnek és tisztelnek: Amen

san-giuseppe-lavoro_535.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr9814497472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása