HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

banner-erzsebettel_535.jpg     Erzsébet asszonyt egyszerre érték testi-lelki megpróbáltatások és feladatok. Mindent százszor is átgondolt, józan emberi esze és a szeretet parancsa szerint, ám a misztika mindig idegen volt beállítottságától. Az pedig, hogy Üdvözítője megszólította − bármily meggyőzően is −, nem oszlatta el benne a „benső hangok” iránti természetes óvatosságát. Nehogy azt higgye a kedves Olvasó, hogy Erzsébet asszony az égi közléseket nyomban szétkürtölte – mint a mai látnokok –, ő inkább elhallgatta volna az egészet, ámde az Úr ezt nem hagyta! Jó négy év is elmúlt, mire kezdett kiszivárogni, a Végső Idők talán egyetlen menekvése!

A revelációk, melyet (saját szavai szerint) lelke mélyén hallott, lelki naplója tanúsága szerint is megzavarták őt, és felelősségtudatából fakadóan a kételyek alig szűnő gyötrelmét okozták neki! A vele történteket szerette volna szakemberekkel megkonzultálni, ennek okán számtalan papot keresett fel iránymutatásért, de ők kevéssé segítették az eligazodásban, nemhogy támogatták volna bontakozó küldetésében, de inkább csak fokozták félelmét! Az egyik gyóntató pap azt mondta neki, hogy az ilyen dolgok jöhetnek Istentől, az ördögtől és saját magunktól is. Különösen az utóbbi két lehetőség késztette Erzsébetet nagyobb óvatosságra! Végére akart járni benső élményei „valódi forrásának” és elhatározta, hogy pszichológiai vizsgálatnak vetteti alá magát. Felkeresett két szakembert is, akik azonban idegbetegséget, vagy mentális zavart nem fedeztek fel nála. (Vö. II/102-105; III/221-223)

Eközben, szó szerint mindenről lemondott, de valahol mégis aludnia kellett, mégpedig ott, ahol dolgozni és elmélyülni is tudott! Nos, ezért kérte fel őt az Úr és a Szűzanya, hogy építsen magának egy kis remetelakot a kert végében! Még a „tervrajzot” is megadták számára, így készült el a „Kisház” – ahogyan ő nevezte. Sajnos ez már nincs meg!

A tervek szerinti pici épületet Erzsébet asszony „saját kezűleg” építette! A családtagjaitól segítséget nem kapott, egyfelől mert se idejük nem volt, másfelől pedig nem vették komolyan, hiszen a valódi indíttatásról sejtelmük sem volt! Mivel feltűnt az utcában, hogy Erzsébet gyűjti a téglákat és a kidobott építési anyagokat, voltak nyugdíjas bácsik, akik segítségül ajánlkoztak! Még be is pucolták a szerény hajlékot, mikor két szomszéd is feljelentéssel fenyegetőzött. Már „csak ez hiányzott” Erzsébet asszonynak, hiszen az nyilvánvaló volt a szomszédok számára, hogy építési engedély nélkül épült a házikó. A jobb felőli (víkendházas) szomszéd (M), aki Palesztinából települt haza, kifejezett fenyegetőzéssel lépett fel.

(folyt.)

(Kép: A "Kisház"-ról kevés kép maradt fenn, ez egyike a legrégebbiknek, melyen Erzsébet legidősebb fia látható. Megfigyelhető, hogy az ablak egyrétegű üvegezésű, ezért a házikó a nagy téli hidegekben lakhatatlan volt!)

1970_kishaz_7_535.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr9114508374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása