HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

banner-erzsebettel_535.jpg     1961. július 13-tól Kármelhegyi Boldogasszonyig, három egymást követő napon − ébredéstől elalvásig −, Erzsébet asszonynak olyan istenélményben volt része, melyet elmondása szerint, szavakba nem lehet foglalni!

Őt idézve: „Az élmény olyan átható, a lélek mélyére hatoló volt, hogy a boldogságba merültség folyamatát csak az szakította meg, ha többször is szóltak hozzám. Ez a minden kételyt kizáró, mindenen kívülálló, és mindent felülmúló istenélmény nagy belső nyugalmat, teljes biztonságérzetet és tökéletes békét adó szelíd érzés volt. Ehhez fogható élményt, még megközelítőleg sem tapasztaltam soha! Csak jóval később éreztem rá, hogy ez az esemény, az Úr Jézus szavak nélküli bemutatkozása volt!”

Erzsébet asszonyt a természetfeletti boldogság és istenélmény teljesen kikapcsolta a mindennapok gondjaiból, de úgy érezte, hogy későn jött ez a megerősítő kegyelemár! Hiszen ő gyermekkorától kezdve csillapíthatatlan kegyeleméhséggel kereste Istennel a kapcsolatot, hogy „csak neki szolgáljon”. Ebben a hangulatban ment el a család régi barátjának a temetésére, aki kármelita harmadrendi családapa volt. A temetésen odamentem közel a ravatalhoz és azt mondtam: Neked már jó, te igaz kármelita voltál és zokogtam. Körülöttem senki nem sírt. Nem őt sajnáltam, mert neki már jó volt, ő már az üdvözült lelkek között volt. Az egészen biztos, mert a Szűzanya a kármelitáknak megígérte, hogy aki szombaton, vagy előtte bármelyik napon meghal, az azt követő szombati napon üdvözül. Ő már ott volt. Tisztán hallottam a szavait, de úgy, ahogy csak az üdvözült lelkek tudnak szólni. Azt mondta: „ne sírj, menj vissza a kármelbe"!

Ez amit én most elmondtam szombaton volt, és másnap elmentem a kármelbe.

Reggel már 6-tól a templomban voltam. Szentgyónást végeztem, de imádkozni nem tudtam. Száraz volt bennem minden. A templom zárása előtt utolsóként jöttem ki, és aznap még egy falat étel nem volt a számban. Hazajöttem, de nem gondoltam az evésre, hanem csak arra, ami velem az elmúlt néhány napban történt.

Kimentem a kertünkben lévő kis barlang elé, ahol megeredtek könnyeim. Ekkor megéreztem a gonosz jelenlétét, aki ezt mondta:"Ostoba. Mit sírsz? Lakjál jól, pihend ki magad és térjél napirendre a dolgok felett!" Na, ezt nem tettem meg, mert a Szűzanya kegyelmi kiáradása már olyan hatással volt rám, hogy teljesen elmosódott bennem régi életem. Kértem a Szűzanyát: "anyám ne hagyj magamra! Látod milyen gyenge és lábadozó vagyok. Fogd meg a kezem és segíts, mert csak így tudok a Szent Fiad közelében megmaradni".

(folyt.)

(Kép: Erzsébet asszony mesélés közben.)

1983_0011_b535.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr414508174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása