HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS
Figyelembe kell-e vennünk az Istenanya intő szavait? 3
coroa_4d8a0e6ab35c7.jpg     A hozzáállásunkat illetően figyelmeztetőek a Szent Szűznek, Don Stefano Gobbi atya által lejegyzett szavai: „Szavaimat csak azok képesek felfogni és meghallgatni, akik értelmükben alázatosak és befogadóképesek; akiknek szíve egyszerű, akiknek szeme tiszta és csillogó. Amikor az Édesanya beszél kisgyermekeinek, azok hallgatnak rá, mert szeretik őt. Megteszik, amit mond, és így gyarapodnak a tudásban és életben. Nem lehetnek gyermekei azok, akik bírálják őt, mielőtt meghallgatnák, akik megcáfolják amit mond, mielőtt valóra váltanák azt. Ezek ha gyarapodnak is a tudományban, nem növekednek a bölcsességben és az életben. Azért mondom nektek ezeket, hogy ne zavarjon meg titeket, ha halljátok, hogy a doktorok és mesterek is nehézséget találnak beszédemben, jóllehet minden oly világosnak és egyszerűnek tűnik azok előtt, akiket meghívok arra, hogy kicsinyek legyenek.” (Mária Papi Mozgalma 1977. 10. 29.)
     Nem maradt más, mint Égi Anyánk figyelmeztető szavaira hallgatni, követni Szent Fia tanítását; apostolkodnunk és Isten Irgalmasságában bízva engesztelnünk! Mindezt annak világos tudatában, hogy láthatóan kozmikus harc folyik minden egyes lélekért! Ezért kell bizakodnunk, hogy még időben megújul az Egyház és megvalósul Édesanyánk Mária emberiségmentő vágya: Szeplőtelen Szíve Szeretetlángjának kiáradása.
    Fölösleges sorolni, hogy mit kellett volna tenni, hiszen az Istenben bízóknak az az aktuális kérdés, hogy: mi most a teendő? Ám, miként is lehet illő és méltó módon válaszolni Jézus és Mária ismétlődő felhívásaira? A válasz egyszerű: 1) Nem kell feltétlen lenézni egy-egy jobbító 'civil' kezdeményezést, hiszen nem kizárt, hogy „Isten népén” keresztül (is) szól az Úr! 2) Kellő kivizsgálás követően, a lelkipásztorok ismerjék fel a üzenetek esetleges pasztorációs jelentőségét és hasznosítsák azt! Ellenőrzött módon, bátran adjanak feladatot és buzdítsák Isten Népét, tudván-tudva, hogy a minden megkeresztelteknek személyes feladata az evangelizáció, melyet csak a tettekre váltott szeretet hitelesít és teszi eredményessé. Szent Pál Szeretethimnusza (1Kor 13) világos tanítást ad erről, miként a hiteles üzenetek minden esetben felhívják erre a figyelmet. Fontos azonban annak tudatosítása, hogy: aki hitelesen akar evangelizálni, annak először is önmagán kell kezdenie a „térítést” és csak második lépés: az evangelizálás kiterjesztése családunkra, munkatársainkra, embertársainkra. (Ez Kindelmann Károlyné Erzsébet asszony esetében tökéletesen nyomon követhető!)
     Ha az emberek közvetlenül megtapasztalják szeretetünket, akkor elfogadják tőlünk Isten szavát. Felismerhető, hogy a szeretetnek valóban szívről-szívre kell járnia, tehát személyesen kell megszólítani és szolgálni az embereket. Ehhez kapunk lelki indíttatást, a Szeretetláng adományával – és aligha vitatható –, hogy erre önmagában egyetlen intézmény sem képes, hiszen szabad akaratában tudatos, egymás üdvösségéért felelősséget érző emberekre van szükség! Márpedig ha a megkeresztelt emberek megfeledkeznek Isten iránti kötelezettségükről, az önmegszentelő és evangelizációs munkáról, akkor az Egyháznak isteni parancs és felhatalmazás alapján kell figyelmeztetni őket: „Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel" (2Tim 4,2), „a cél a megváltó munka érvényre juttatása, bárha felérnétek óhajtásaitokkal az Örök Atya trónjához, akkor az eredmény is bőséges lenne"! (II/106))
     Ha tehát adatott egy mozgósító Lelkiségi Mozgalom, mint Mária Szeplőtelen Szíve Szeretetlángja, akkor ennek 'szelét', nem kifogni kell az Egyház Hajójának vitorláiból, hanem egy irányba állítani azon Pünkösdi Lélek szelével, mely egyébként is „ott fúj ahol akar”! (Jn 3,8) Jó példa erre az Isteni Irgalmasság magánkinyilatkoztatás felkarolása, mely milliókat mozgat meg a Világegyházban (hazánkban is)!
     XVI. Benedek pápa útmutatása szerint, az erkölcsi megújulást nem csupán a családokban vagy a nevelők által kell végbevinni, hanem legelőször is a klf. médiákban! Ennek persze óriási anyagi vonzatai vannak, melyhez már valóban intézményes fellépés kell – és ez az –, mely egyedülálló módon az egyházi és világi vezetők feladata és felelőssége!
     Vessük fel újra a kérdést: miként szabad, miként kell értelmezni a Szent Szűz hiteles üzeneteit? A Mária-jelenések három dologról beszélnek: 
1.) Felhívják a vallási (lelki) élet problémáira (a bűn elhatalmasodására), s a belőlük fakadó veszélyekre a figyelmet. 
2.) Személyes meghívást (indíttatást) kapunk az evangelizációs munkára. 
3.) Fel akarnak készíteni erre a feladatra, s ehhez gyakorlati tanácsokat és lelkesítő eszközöket kapunk. 
    Megfigyelhető, hogy az üzenetek személyesen szólítanak meg, személyesen tesznek felelőssé önmagunk és mások örök sorsáért (evangelizációs indíttatás), és ami a legfontosabb: személyessé, élővé kívánja tenni Istenhez fűződő kapcsolatunkat, miáltal bízni és szeretni tanítanak. Jézusom bízom Benned! Ha ebben a megközelítésben értelmezzük a jelenéseket – a Szeretetláng Lelkiségét is –, azt kell látnunk, hogy az evangelizációnak olyan hatékony módjáról van szó, amit EL KELL fogadnunk az Egyház Anyjától, hiszen Ő is Jézustól kapta ezt a feladatot!
    Prohászka Ottokár püspök is feltette a provokáló kérdést: „KELL-e az imádás s engesztelés e tüzének a világot körülnyaldosnia, s minden érzést s áhítatot magába fölszívnia, hogy egy nagy, égre törő lángba olvadjon Jézus Szívén? Az isteni liturgia kész, Krisztus adott neki formát véresen, s egyetlen egy esetre beállítva a keresztfán, s azután a misztikus halál s föláldozás alakjában a szentmisében.”
Engesztelo_Kapolna_250x250_1.png   A fentiek nyomán óhatatlanul felmerülhet bennünk a kérdés, például mi lenne ha a helyzetben lévőkön is erőt venne Eugénio Zolli, Róma főrabbijának egészséges kétkedése (amikor kezébe vette az Evangéliumot) – hátha mégis igaz? – pl. a Normafai Engesztelő Kápolna ügye? Vajon, nem lenne-e hatékony evangelizáció, a keresztényi- és nemzettudat megújítására? Mi lenne, ha vezetőink élére állnának az engesztelés magyar gondolatának és végre felépülhetne a normafai Engesztelő Kápolna, ahol egyházi vezetőinkkel felhangozhatna népünk hegyeket visszhangzó könyörgése: 
Boldogasszony Anyánk, Világ Győzelmes Királynője, 
könyörögj érettünk bűnösökért és áraszd Szeretetlángod 
kegyelmi hatását az egész emberiségre!
 

Adja Isten, hogy mihamarabb így legyen!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr355885782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása