HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

Meg ne tévedjetek, se szép, se jó ígérgetéstől, sem pedig a károgó jövendölésektől!

Akkor most létezik hiteles Figyelmeztetés, vagy sem? 

papok_garabandali_kore10.jpg     Előre kell bocsátanom, hogy az un. "Garabandáli jelenéseknek" az Egyház, még sem a hitelességét, sem a természetfelettiségét nem állapította meg! Nem ajánlja, de nem is tiltja az üzenetek terjesztését! Annak ellenére, hogy a tanításában az Evangéliummal lényegi ellentmondást nem állapított meg, valószínű, hogy a jelenések hitelét az Egyház csak a próféciák teljesülésével fogja elismerni! Ez egyfelől érthető, másfelől kissé "róka fogta csuka"! Garabandál egyetlen vitathatatlan pozitívuma, hogy az üzenetek iránti érdeklődés ÖTVEN ÉV elteltével sem csappant, ez pedig már "gamálieli idő"! Garabandál untalan plagizálásával elsősorban a hamis üzenetek (nagyfigy.hu, stb), tesznek meg mindent a lejáratására. Ez magyarázza, hogy Olvasóim informálására az eredeti garabandáli próféciáról posztolok! A képen, katolikus papok garabandáli közössége.

     A hamis üzenetközlők lehetséges forrásai, a Nagy Figyelmeztetésről:

     A garabandáli prófécia szerint, az emberiség jövőjében három (esetenként négynek számolt) nagy esemény fog pontot tenni az elhatalmasodó bűn további burjánzásának:
I. A Nagy Figyelmeztetés. Ez az egész emberiséget érintő kb 15 percig tartó (sokaknak szörnyű) megrázkódtatás lesz, melyben mindenki megtapasztalja Isten létét, szembesül a saját bűneivel! Mindenkit, vallástól függetlenül érinteni fog a megrázkódtatás, bárhol is tartózkodjanak. Lesznek akik belehalnak bűneik (vagy bűnösségük felismerésének) rémületébe, de nem ez jellemzője a Figyelmeztetésnek! Enyhülést csak az Oltáriszentség közelsége, illetve a kegyelmi állapot jelenthet. A nagy Figyelmeztetés és az ezt, egy éven belül követő a Nagy Csoda, Isten Irgalmasságának hatalmas megnyilvánulása lesz!
II. A rendkívüli csoda garabandali a kilenc fenyőnél lesz. A garabandáli völgyben akkor tartózkodók mind meggyógyulnak testileg-lelkileg. A csodás eseményt követően az idők végezetéig fennmaradó jel lesz látható, amely nem evilági (tehát nem fény vagy tűz). Szabadon vizsgálható, filmezhető, tv közvetítheti de nem lehet megérinteni és meg nem semmisíthető!
A Nagy Csoda dátumát nyolc nappal előtte bejelenti az Egyesült Államokban élő Conchita Gonzales, az egyik garabandáli látnok. Annyit tudni, hogy február és június között, 8-a és 16-a között, egy fiatal Oltáriszentségi Vértanú emléknapján, nagy egyházi esemény alkalmával. Az ateista tudomány a Csoda megtörténtét követően, eleinte hallgatásba burkolózik, majd a "sokkot" kiheverve nyilatkozataiban, UFO-jelenségnek minősíti!
III. A harmadik prófécia a Büntetés bekövetkezte. Ennek nagysága, a megelőző két esemény hatásra való megtérés függvénye. (Az ígéret szerint elvileg el is maradhat!) A Nagy Büntetés jellegét tekintve egyenesen Istentől jön, tehát nem a Világháború és nem a Világvége, viszont minden elképzelést felülmúlóan borzalmas, és Isten minden ellenségét elpusztítja!
A fenti próféciák részletei a garabandáli négy látnok által alaposan ki lettek fejtve. Egyszerűek, érthetőek, hihetőek és ebből fakadóan (már 50 éve!) közismertek. A jelenés egész irodalma – a visszaemlékezésekkel és tanúságtételekkel együtt – legfeljebb egy kötetnyi!

      A Szeretetláng feljegyzéseiből: »Az emberiség lelkében a hitetlenség által elhomályosuló Föld nagy megrázkódtatáson megy keresztül. Utána hinni fognak, és ez a megrázkódtatás a hit erejének értelme által új világot teremt. A Szent Szűz Szeretetlángja által a hitből fakadó bizalom gyökeret ver a lelkekben, és újra megújul a Föld színe. Mert ilyen még nem volt, mióta az Ige testté lett. A szenvedésekkel elárasztott Föld megújhodása a Szent Szűzanya közbenjáró hatalmának ereje által történik. (II/93-94) És Anyám mosolya beragyogja a földet! (1971. VII. 26)«

      Részlet a La Salette-i üzenetből, Antalóczi L., Jelenések, üzenetek és a jövő c. könyve 75. oldaláról (Eger 2000): »Mária szerint a békés, gazdag aratásra emlékeztető időszak csak 25 évig fog tartani. Az emberiség újra elfeledi majd az Istent. A sátán ekkor fogja végső harcát indítani Isten és az emberiség ellen. Az Egyház Anyja ezt követően beszél az Antikrisztus születéséről és tevékenységéről, az Egyház válságáról.«

      A szerkesztő megjegyzései: minden olyan magánkinyilatkoztatás, amelyben a lejegyzett üzenetek több kötetet tesznek ki, már eleve gyanút keltőek lehetnek, mivel felmerül(het) a megszállottság, az íráskényszer (automatikus írás) spiritiszta gyanúja! A legismertebb magánkinyilatkoztatások lejegyzett anyagai egyetlen közepesen vastag könyvben publikálhatók (Pl. Fausztina Naplója; a Szeretetláng Lelki Napló és akár a Conchita naplója is Garabandálról stb.) Gyanút keltők lehet továbbá, amelyek időpontokat jósolnak, a végső események konkrét idejét akarják meghatározni, mert ellentmondanak Krisztus szavainak. A végső események időpontját ugyanis senki sem ismeri, csak az Atya! Ezzel szemben, a Nagy figyelmeztetésről szóló állítólagos üzenetekben ezt olvashatjuk: „Még ebben az évben”; másutt: „pár hónapotok van hátra”; „az idő oly rövid, mint egy sóhaj”. Ezek a kijelentések nyilvánvalóan ellentétesek azzal, amit az evangélium tanít, még akkor is, ha János 16,16-ban ez áll: „Még egy kis idő, és már nem láttok engem, majd ismét egy kis idő és látni fogtok engem”. Az Úr ugyanis a saját nevében beszélt és az örökkévalóság szempontjából időzített! Szent Pál apostol ezért így inti a Tesszalonikiakat: „Urunk Jézus Krisztus eljövetelét illetően ne veszítsétek el rögtön józanságotokat, és sem lelki kinyilatkoztatás, sem állítólag tőlünk eredő mondás vagy levél ne ijesszen meg benneteket, mintha az Úr napja már a küszöbön állna. Semmiképpen meg ne tévesszen valaki titeket!” (2Tessz 2,1-3) Maga Krisztus is, amikor az utolsó napról kérdezték, ezt felelte: „Azt a napot, és azt az órát nem tudja senki, még az ég angyalai sem, sőt még a Fiú sem, csak az Atya.” (Mk 13,32) Szent Pál apostol is figyelmeztet: „Az Úr napja úgy jön el, mint éjjel a tolvaj.” (1Tessz 5,1) Ráadásul a Szentírás arra tanít minket, hogy „a szívek titkait egyedül Isten ismeri, egyedül Ő ítélhet (Jer 17,9-10). Szent Pál azt írja, hogy még saját maga fölött sem ítélkezik (1Kor 4,3-4). A Szentírástól idegen a (garabandáli) Nagy Figyelmeztetés üzenet tartalma, miszerint Isten – ahogyan írják – feltárná mindenki előtt a lelke állapotát. Az ember nem ismeri, nem ismerheti a saját lelke titkait a maguk teljes mélységében. (Jóllehet a bűneit mindenki felismerhet és beismerheti! szerk.) Egyedül Isten az, aki ismeri a szívünk legmélyét, aki megítélhet. Az Egyház a magánkinyilatkoztatásokat hosszas és komoly vizsgálatnak szokta alávetni. Szent János apostol levelében olvassuk: „Ne higgyetek minden léleknek! Vizsgáljátok felül a lelkeket, mert sok hamis próféta támadt!” (1Jn 4,1). Az Egyház vizsgálja az üzenet tisztaságát (vagyis azt, hogy összeegyeztethető-e a Szentírással és az Egyház hitével), azt hogy van-e nyilvánvaló jele annak, hogy /természetfeletti esemény történt, és vizsgálja az üzenet átadójának személyét, hitelességét, életszentségét is. (Több helyütt részleteket idéztünk Székely János püspök a Nagy Figyelmeztetésről irt cikkéből.)

meg_mire_vartok.jpgVégkövetkeztetés: Legjobb, ha virrasztunk és szüntelenül imádkozunk, élünk az Egyház által kiszolgáltatott Szentségekkel! És semmiképp ne valamely újabb üzenet határozza meg a hitéletünket, hanem csakis az Evangélium, melynek letéteményese az Katolikus Anyaszentegyház!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr305069678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása