HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

2.4 §. Mária irgalmas szószóló, ki nem vonakodik a legnyomorultabbért is könyörögni
marias_3_2.jpg     Nekünk, szegény bűnösöknek rosszul állnának ügyeink, ha nem volna ilyen szószólónk, aki oly hatalmas, oly könyörületes, de egyszersmind oly okos és bölcs is, hogy Richárd mondása szerint Fia ‒ a mi Bíránk ‒, nem ítéli el azt a bűnöst, akit Anyja védelmez. (De laud. Virg. I. 2. p. 2.) Ezért is, Szent Bonaventura Máriát bölcs Abigélnek hívja.
     Ez az asszony (Abigél) ‒ miként Sámuel első könyvének 25. fejezetében olvassuk ‒, oly kitűnően értett ahhoz, hogy (férje) Nabal ellen haragra gyúlt Dávid királyt könyörgéseivel lecsende-sítse, hogy ez maga megáldotta őt és bizonyos tekintetben köszönetet abigail.jpgmon-dott neki, amiért szelíd szószólásával megakadá-lyozta őt abban, hogy férjén és szolgáin bosszút álljon: »Áldott legyen az Úr, és áldott vagy te, aki ma megakadályoztál abban, hogy vérbűnbe keveredjem és a magam kezével álljak bosszút magamért!« (1Sám 25,32-33)
     Hasonlót tesz Mária is az égben, aki számtalan bűnös érdekében, szelíd és bölcs könyörgéseivel ért az isteni Igazságosság lecsendesíté-séhez. Az Úr maga áldja meg őt és bizonyos tekintetben megköszöni, hogy megakadá-lyozza Őt attól, hogy a bűnösöktől érdemük szerint megvonja kegyelmét és őket megbüntesse. Mivel Szent Bernát szerint az örök Atya a lehető legnagyobb Irgalmassággal akar eljárni irányunkban, azért adta ‒ egyedüli közvetítőnk Jézus Krisztus mellé ‒ még Máriát is szószólónkul.
     »Abban nem szabad kételkednünk ‒ mondja ugyane szent ‒, hogy Jézus az igazságosságnak egyedüli közvetítője, Isten és az ember között, Aki érdemeinél fogva és ígéreteihez képest megnyerheti és meg is akarja nyerni számunkra bűneink bocsánatát és Isten kegyelmét. Minthogy azonban mi emberek Jézus Krisztusban magát Istent látjuk és remegünk isteni fensége előtt, ezért szükséges volt számunkra egy közvetlenebb szószólót ajánlani, akihez nagyobb bizalommal és kevesebb félelemmel közeledhetünk. Ez a szószólónk Mária. Isten Anyjaként, nincs kívüle más hatalmasabb szószólónk Istennél, aki nagyobb irgalmassággal viseltet-ne irántunk«.
Halljuk csak magunk is Szent Bernát erre vonatkozó gyönyörű szavait: »Hatalmas szószólójuk van az embereknek az Atyánál Jézus Krisztus-ban, csakhogy az emberek egyúttal az isteni méltóságot is tisztelik Benne. Szükségünk van tehát e közvetítőnk mellett egy másikra is, és erre senki sem alkalmasabb Máriánál«. (Serm. in Sign. Magn.) (115. oldal)theotokos-fresco1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr737870618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása