HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

3./ Áldozatos élet

     Minden igazán mély keresztény embernek jellemzője kell legyen az áldozathozatal, a részvét, az irgalmasság gyakorlása. Az engesztelő életben kiváltképp elengedhetetlen ez a vonás.
     Milyen könnyű a sokból valamicskét adni annak, aki éhezik és rászorul. És mennyire nehéz adni abból, ami alig van. Gondoljunk a szegény asszony két fillérjére az evangéliumból, amikor egész megélhetését odaadta a Templomban.
     Az igazi áldozat az, amikor a keveset osszuk meg egy embertársunkkal, aki éhezik, vagy fázik, vagy szomjazik.
baby_sign_of_the_cross.jpgGyakran késő estére már fáradtak, kimerültek vagyunk. Amikor megszólal a telefon, összeszedjük magunkat és legyőzzük kimerültségünket: meghallgatjuk azt, aki éppen szenved és el kell mondja nekünk. Bajban van, tanácsot kér, vigaszra vár. És összeszedjük maradék erőnket, nem sajnáljuk az időt sem.
     Bármilyen álmosak is vagyunk, sőt, nem is érezzük túl jól magunkat, mégis felébred együttérzésünk és meghallgatjuk a másikat, tanácsot adunk és megpróbáljuk megvigasztalni. (Más elbírás alá esik, ha csak csevegés céljából keres valaki.) Felajánljuk fizikai megpróbáltatásunkat, álmosságunkat az illetőért, hogy megoldódjon nehéz ügye.
     Betegen fekszünk egy kórházban. Nehezünkre esik felkelni, de van mellettünk egy súlyosabb beteg. Segítséget kér és mi nagy nehezen felkelünk, szolgálunk. A betegben mindig Jézus szenved. Áldozatot kell érte hoznunk. Fájdalmunkat felajánljuk betegtársunkért.
     Házastársunk idegesen megkér, rögtön készítsünk neki vacsorát. Vágyódtunk olvasmányokra, pihenésre, de legyőzzük saját kívánságunkat és szó nélkül sietünk, hogy kérését teljesítsük.
Pio atya mély részvétből nem egyszer átvette lelki gyermekei betegségét, szenvedését. Valakin segített, aki meggyógyult, ő pedig beteg lett. Istennek tetszett ez a nagy áldozathozatal. Pio atya életét adta felebarátaiért ezekben az esetekben.
Vigyázzunk: ezt a fajta "átvételt" nem teheti meg mindenki, csak az, aki erős késztetést, kegyelmet kap hozzá a Szentlélektől!
     Figyeljük meg a kis fatimai gyermekek életét. Megszégyenítenek bennünket, felnőtteket. A rekkenő hőségben lemondtak étkezésükről, a vízről a bűnösökért, engesztelésül a Szeplőtelen Szívet ért sérelmekért. Fájt a fejük, éheztek és szomjaztak.
     A kis Jacinta nagyon szeretett táncolni, de lemondott róla. Félrevonultak, elkerülték a fecsegést, a fölösleges beszédet. Vigasztaltak, bátorítottak, imádkoztak.
Példaértékű hősies életet éltek – halálukig.
     Mi vajon hogyan élünk, akik engesztelő életet vállaltunk?
Imaéletünk akkor teljes, ha áldozatokat hozunk másokért, Isten nagyobb dicsőségére és örömére. és akkor teljes az áldozathozatalunk, ha megfelelő imahátteret biztosítunk hozzá.
Mert ez a kettő kölcsönhatásban áll egymással.pio_atya_1369669271_n.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr945357923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása