HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

(Maria Veronika Rinderer OCD írása (Füzetként megjelent magyar nyelven egy szintén kármelita nővér fordításában!)

Bizalomteljes József

travel-to-egypt.jpg     Szent József hite és bizalma erős és ragyogó volt, amit egész életével bizonyított. Sohasem kérdezte miért, sohasem voltak kétségei, még ha emberi értelmének sok minden felfoghatatlan is volt.  A hit a „megnemértés” határán kezdődik igazán, amelyet tehetetlenségük tudatában a bizalmunk táplál és támogat. Mivel Szent József határtalan szegénységet hordozott magában, mélységesen tudott bízni az Istenben. Megbízatásait azonnal végrehajtotta, habár ismerte a veszélyeket és akadályokat.
Megtestesítője volt az Isten oltalmában való rejtettségnek, amely elűzött szívéből minden aggodalmat és bizonytalanságot. Mindig gondja volt a parancsnok teljesítésére, sziklaszilárd bizalmába foglalt mindent, és Isten ezt százszorosan viszonozta. Isten akarata, hogy az emberi fáradozás és bizalom, az Ő művének, épületének építőkövei legyenek. Isten kiváló építőmester, az építőkövek minden formáját és törmelékét fel tudja használni, ha gyermeki bizalommal adták át Neki. Józsefet annyira ez a bizalom és szándék éltette, hogy életének egyetlen helyzetében sem merült fel kérdés vagy kétség Istennel szemben. Érezte, hogy Isten falként áll mögötte, amelyre támaszkodhat és biztonságot nyújt.
william_hole_the_flight_into_egypt.jpg     Egy ilyen bizalmat a leküzdhetetlen emberi gyengeség egyfelől nem nélkülözhet, másfelől annál jobban fokozódik, minél közelebb állunk Istenhez. Ez a felismerés az isteni tökéletesség sugárzásában oly mélyen vésődik belénk, hogy eltörölhetetlen pecsétként nyomja ránk bélyegét. Az a szív,  mely enélkül a jel nélkül akarja életét  átküzdeni, mindig össze fog törni. Isten akarata, hogy nyomorúságunkat felismerve Nála keressünk támaszt. Ő akarja, hogy esendőségünket fájdalmasan érezzük, mert ez az egyetlen alapja teljes önátadásunknak, hogy Ő vezessen minket. Isten teljes bizalmunkat kívánja. Olyan szívet akar, amely nem magának él, hanem karjaiba veti magát, átadja és teljesen rábízza magát szeretetének és nagyságának biztos tudatában. Egy ilyen bizalom, nem marad válasz nélkül: Isten emésztő szeretetének teljes erejével ajándékozza oda magát, és az emberi tehetetlenséget átitatja segítő irgalmasságával. A kicsi, telhetetlen emberi szív egyetlen porcikáját sem hagyja érintetlenül: megkezdi jelenlétét az emberben egész lényével, egész szeretetével és irgalmasságával. Ettől fogva benne lakik a szívében, és az ember Isten szándékainak kiszolgáltatott eszközévé válik: „Élek, de már nem én, hanem Krisztus él énbennem”. (Gal 2,20)
     Ez a gyümölcse az erős bizalomnak, a teljes odaadásnak, egy tökéletes Istenre hagyatkozás az emberi tehetetlenség tudatában, melynek hajtóereje mindig a szeretet. És Isten ugyancsak szeretettel válaszol, nagy, végtelen nagy szeretettel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr75745505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása