HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

     Az alázatos lelkület alapvetően fontos, mely kivédi az ördög mindenféle támadását.
     Fogadjuk el, hogy semmik vagyunk, Krisztus ereje a kegyelem nélkül képtelenek lennénk bármire. Tele vagyunk hibákkal, bűnökkel, gyarlóságokkal. Olyanokkal is, melyeket nem látunk, mert egyedül Isten lát bennünket teljes valónkban.
Mindezek mellett mégsem jó, ha ezt mondjuk: "én semmire se vagyok méltó."
Ez így hamis látásmód. Igenis tudok tenni, mert az Úr, ha akar, alkalmassá tesz engem.
Isten kitüntethet és felhasználhat engem az Ő Országának építésére, holott senki sem vagyok. Csakhogy tegyük hozzá:
- Senki sem vagyok Tenélküled Istenem. Kis cserépedény vagyok, de ha megtöltesz engem kegyelmeiddel, életre kelek Általad és Veled.
     Fontos önmagunk helyes látása.

A sátán kettős küzdelme:
     Először arról akar meggyőzni, hogy ugyan, nekem máshol a helyem, milyen sok szép és jó vár rám, éljek nyugodtan, boldogan, a megváltás már úgyis megtörtént, ennél én többet érek Istennek, Ő azt akarja, hogy én örömteljes életet élhessek stb. Felkelti hiúságunkat.
A baj az, hogy ezek mögött a ravasz szavak mögött igazságok is vannak, ezért olykor meg tudja a még zsenge lelket téveszteni.
     A másik oldalról úgy akar meggyőzni, hogy én olyan bűnös ember vagyok, annyi hibám van, hogy képtelen leszek ilyen hatalmas feladatokat elvégezni. Az Úr úgysem bocsátja meg számtalan bűnömet - melyeket az ördög bennem felnagyítva tálal elém.
Azt suttogja, hogy csak nem gondolom, hogy pont én vagyok kitüntetve? Hiszen el fogok kárhozni, és felsorolja mulasztásaimat stb.
     Tehát két fontos pontra kell támaszkodnunk:
1./ Őszinte bűnbánat, bocsánatkérés az Úrtól, amiért megbántottuk Őt az életünkben és felismerése annak, hogy csak gyenge cserépedények vagyunk.
2./ Nagy bizalom Jézus irgalmasságában, mely eltöröl szívünkből minden csüggedtséget, félelmet és kétkedést.
A sátán mindkét pont igazságától menekül.
     Ha ezeket szem előtt tartjuk, nem fog tudni igazán éket verni hivatásunkban.
Nem csak az engesztelő hivatásra vonatkoznak a sátán támadásai, hanem mindenkire, aki Isten munkása akar lenni.
Azokra, akik igazán keresztényként akarnak élni és dolgozni Isten nagyobb dicsőségére. irgalmas Jezus 85_b.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr715374704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása