HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

Sajnos egyre többet találkozom, illetve szegeződik nekem a kérdés, miszerint a Szeretetláng követői "ellenségesek" az új jelenések (üzenetek) iránt, pedig - amint mondják - "a Szeretetláng üzenete is vitákat váltott ki kezdetben, és egykoron az is volt új"! Ha így van, vajon miért?
Tíz pontba szedtem a válaszomat:

A hamis és hiteles üzenetek

5) Az általam hamisnak tartott üzenetek, fenyegető célzásaikkal akként keltenek lelkiismeret furdalást olvasóikban, hogy "mi lesz, ha mégis igaz az üzenet és én nem teljesítettem Jézus kérését"? Nos, az igazi JÉZUS, aligha az üzenetek (figyelmeztetések) követését várja el bárkitől is, mint inkább az Evangéliumának szigorú megvalósítását! Még egyszer hangsúlyozom, hogy az Egyház tanítása szerint semmilyen magánkinyilatkoztatás követése nem kötelező (a látnok személyét kivéve), a jóváhagyottak sem! Ebből senkinek lelkiismereti kérdést nem szabad csinálnia, aki nem hiszi el annak ez nem bűn, mert a magánkinyilatkoztatás nem része és nem alapja a hitletéteménynek (depositum fidei), melynek egyedüli hirdetője a Katolikus Egyház! Aki annak tényét tagadja, pl. hogy Szűz Mária Lourdes-ban megjelent, az nem vét a katolikus hit ellen, de az aki Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatását tagadja, az már súlyosan vét a hit ellen!
"A századok folyamán történtek úgynevezett 'magánkinyilatkoztatások', melyek közül néhányat az egyházi tekintély elismert, de ezek nem tartoznak a hitletéteményhez. Nem arra szolgálnak ugyanis, hogy Krisztus végleges kinyilatkoztatását 'kiegészítsék' vagy 'tökéletesítsék' (...). Az egyházi Tanítóhivatal irányítása alatt a hívők hitérzéke különbséget tud tenni és meg tudja állapítani, mi az, ami egy ilyen kinyilatkoztatásban Krisztusnak vagy az ő szentjeinek igaz fölszólítása az Egyház felé." (Kat. Egyház Katekizmusa 67) Aki tehát az Evangéliumot követi és megtartja az Egyház tanítását, az aligha sérti Jézust vagy Édesanyját Máriát azzal, ha nem követi pl. a Szeretetláng üzenetét és hiteltelennek tartja Erzsébet asszony Lelki Naplójában megfogalmazódó kéréseket! De ez vonatkozik Vassulára és a Divine Mercy's Mary-re is!!!
6) Korunkban, melyben világméretekben annyira megsokasodtak a látomások, üzenetek, hogy hitelességük kivizsgálása már alig lehetséges. A hívőnek – sokkal inkább, mint a történelemben bármikor – igen óvatosnak kell lennie és lehetőségei szerint kötelessége tájékozódni, ám tilos meggondolatlanul igaznak elfogadni valamit, csak azért, mert az megfelel a “vágyainak”. Egy olyan korban, amelyben a nyilvánvaló hamisat és csalást, balgán jólértesültségnek és a különleges tudás jelének tekintenek, igen tartózkodóan kell fogadni és a megnyilvánulásokat rendkívül kritikusan kell kezelni. A valódi mennyei revelációkat mindig világos, egyértelmű, következetes, precíz kifejezésmód, nyelvezet és a fennkölt tartalom méltósága jellemzi. Az állandó ismételgetés, ismert pszichológiai eszköz az ember fejébe verni valamit. Így a primitív és többértelmű vagy szleng szóhasználat, a velős tartalom nélküli hosszú írások, beszédek, a homályos utalások, mind a hamis üzenetek, látomások vagy sugallatok tipikus ismertetőjegyei. Nem is beszélve a meg-megújulóan megszabott konkrét dátumokról melyek – a forrásukhoz méltón –, rendszerint igaztalannak bizonyulnak (Pl. 2012; vagy Garabandál 2013. április 11., stb). A valódi égi jelenéseknek soha nem sajátjai olyan kifejezések vagy szólamok, melyeket az istentelenek használnak. Ma ezek közé különösen a New-Age mozgalom és a szbdkművesek szókincse tartozik, akkor is, ha ezek korábban keresztény értelemben is voltak használatban.
7) Az "hiteltérdemlő üzeneteknek" mindig vannak megnevezett látnokai, aki a rájuk bízott üzenetért képesek a vértanúságot is vállalni! FONTOS! Az igaz üzenetek rövidek, adott idejűek és mindig konkrét kegyelmi lehetőségeket, eszközöket kínálnak! Nem határoznak meg pontos dátumokat, nem fenyegetőznek, azokkal sem akik "óvakodók" a hitelességüket illetően! Nézetem szerint a hitelesebbek közé sorolhatók (csak a legnagyobbakat említve) a Guadalupe (Mexikó), a Csodásérem, La salette, Lourdes, Fatima, Világ Győzelmes királynője (Natália), az Isteni Irgalmasság Üzenete (Sz. Fausztina), Garabandál és a Szeretetláng is! Természetesen léteznek még kisebb közlések, jelenések is, melyek egy-egy helyi közösséghez szólnak, vagy nagyságrendileg elhanyagolhatóak, jóllehet némelyek tiszták és követhetők! Egyébiránt, magánkinyilatkoztatás nélkül is lehet az életszentségre jutni. (Esetenként sokkal biztosabban!)

inviere.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr135121923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása