HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

FÉLRE NE VEZESSENEK TITEKET!

A nagy figyelmeztetés, vagy amit akartok!

       Végtelenül szerető nagylelkűség a Teremtőtől, hogy öntudattal bíró értelmet adott az embernek, aki aztán hálátlanságában „értelmes” érvekkel képes megtagadni Őt és ebben még „segítséget” is szívesen fogad. Mennyien keresik a teremtés bizonyítékait és az istenérveket, miközben megfeledkeznek a legkézenfekvőbb bizonyítékról, arról, hogy egyáltalán képesek keresni és ezen "agyalni"! Ó, milyen furcsa is a bűnnel fertőzött ember hozzáállása, miszerint nehezen viseli el az egészséges tanítást, inkább saját kívánságai szerint seregszámra szerez magának tanítókat, mert viszket a füle; nem hallja meg az igazságot, és átadja magát a meséknek. (vö 2Tim 4,3-4)
      Milyen sokan felülnek mindenféle propagandának: felvilágosultság, humanizmus, tartós béke, demokrácia, emberi jogok, esélyegyenlőség, szabadság-testvériség-egyenlőség, tolarencia, stb.! Az ötletelők, valójában csak csűrik-csavarják és keresik a szavakat, mert képtelenek kimondani Jézus parancsát, ami mindennek az eredője: "Szeressétek egymást" (Jn 15,12) Csak ennyi volna az egész, de a sátán ezt nem engedi meg választottjainak!
      Aki már ismeri a 'megtévesztő szellem' által sugallt szóhasználatot, az tudja is, hogy mindig az ellenkezőjét kell érteni valamennyi „jelszó” alatt! Mert például, soha nem köszöntött akkora sötétség az emberiségre, mint épp a Felvilágosodás által, és soha nem állatiasodott el annyira az emberiség, mint épp a humanizmus hirdetését követően, miként épp a "nagy közöst" hirdető kommunizmusban haltak a legtöbben éhen (ha ki nem végezték őket)! Miért? Mert mindez csak a megtévesztő szellem által sugallt emberi "agyalás", és ahol Istent mindenből kizárják, ott istentelenség van! Ennyi!
      Egy ausztrál internetes felmérés szerint, a forrás nélküli, ellenőrizetlen hírek özönének köszönhetően hiszékenyebbé váltak az emberek. Sokan gondolkodás nélkül elhisznek bármilyen hírként tálalt információkat, név nélküli "üzeneteket" – függetlenül attól –, hogy mennyire tűnik valószerűnek annak tartalma és ismert-e annak végső célja.
      A hiszékeny ember, bár soha nem ártatlan sorsának alakulásában, ám felelősség terheli a környezetet és a társadalmi közeget is. Általános tapasztalat az, hogy az emberi butaságot csak az emberi hiszékenység tudja túlszárnyalni! Ennek szomorú ténye, egészen különböző életsorsokon is kimutatható – és bizony megdöbbentő –, hogy szinte azonos megtévesztési sémák áldozatai. Ide sorolhatók a csábítás trükkjei a másik birtoklására, aztán a vallásalapítók (látnokok) győzködései „szenteskedő beszéddel és hízelgő szavakkal megtévesztik az ártatlanok szívét.” (Róm 16,18) – ó jaj –, és a politikusok mindennapos ámításai a hatalom birtoklása érdekében. Ám, vég nélkül sorolhatók a mai kor emberének értelmi-érzelmi kísértései, hiszen lépten-nyomon találkoznak rendkívüli történetekről szóló híradásokkal, ál-dokumentum-, játék- és mesefilmekkel, okkult-ezoterikus műsorokkal, rendezvényekkel, könyvekkel. Ezek kivitele és tartalma tetszetős, áltudományos, érzelmes-nyájas, erotikus vagy brutális, de mindenképp lélekromboló, mert fertőzi a gondolatot és mondanivalójuk nem az Isteni parancsolatokon alapszik, hanem az ügyes sátáni praktika eredménye. Akadályozza a benső léleképítést, üres "fogyasztókat" hagyva maga mögött! A megtévesztő szellem (vö 1Tim 4,1) mindenkit lépre akar csalni, hogy népet gyűjtsön maga köré a kárhozatba. Végül is teljesen mindegy, hogy az egyén milyen intellektuális szinten válik fogyasztójává, érti vagy nem érti azokat, a lényeg a gondolat-szennyezés és a figyelem elterelése a végső igazságokról, közben azt keltve bennük, hogy "titkos tudás" birtokosai! És épp ilyen a ’nagyfigyelmeztetés.hu  Divine Mercy-je és Mária Juliannája is!
      A sátáni manipuláció megnyilvánulása az egyén, a közösség és a társadalom életében bár igen változatos, mégis felismerhető. Nagyon fontos lenne mindenkiben tudatosítani, hogy a bűn szerzője, a megtévesztő szellem „tévútra akarja vezeti az egész világot” (vö Jel 12,9b), a bűnök és a hiszékenység révén igyekszik tönkretenni az ember testi-lelki jövőjét, konkrétabban, végleg eltávolítani a Teremtőjétől. (És ezt teszi az interneten keresztül is!)
      Mivel hiszékenységükben egyre kevesebben ismerik fel a sátáni pusztítás ravaszan szervezett voltát, kevesen látják át a bűn szerzőjének taktikáját, sőt, nemegyszer tekintélyes tanítók az ördög puszta létét is tagadják. Emiatt, sokan tudatlanul esnek áldozatul a megtévesztő szellem mesterkedésének, hiszen nem tanították meg nekik azt, hogy az ördög képes a világosság angyalának is tettetni magát, sőt hamis csodákra is képes, ezzel szemben valójában csupán annyi hatalma van az ember felett, amennyit az megenged neki! A Jézustól kapott eszközeinkkel, a szentségi élettel – bár küzdelem árán –, de száműzhetnénk sorsunk alakításából a démoni erőket. Mert bizony, a lelkek elerőtlenedésével beépül az akaratba a jóra való restség, minek következtében nem képesek felvenni tudatosan keresztjüket (Mt 16,24) és képtelenek az egymásért való áldozathozatalra! Ennek tudható be, hogy a bűn természetszerűen elburjánzik a társadalomban, s nyomában már-már fennállhat a tömeges elkárhozás veszélye!
     A hiszékeny ember földi életében, nem csak saját hóhérait képes maga fölé megválasztani (szemrebbenés nélkül), de majdan az Antikrisztus egyházellenes „észérveit” is igaznak és követendőnek találhatja! Pedig eljön ez az idő, hiszen ma már, badar szép szavakért, milliók képesek rajongani egy-egy internetes felületért anélkül, hogy az Evangélium figyelmeztetéseire hallgatnának! Sajnos okkal aggódik az evangélista: „amikor eljön az Emberfia, vajon talál-e hitet a földön?” (Lk 18,8)
      Isten Szentséges Anyja ezen fenti a végzetes veszélyek elkerülésére kínál hatékonyt eszközt és kellő kegyelmi erőt a Szeretetláng üzenetében! „Tekintsetek már Rám, és vegyétek igénybe közbenjárásomat, közbenjáró segítségemet! Én akarok és tudok is segíteni, csak már látnám jóindulatú és szorgalmas elindulásotokat! Ne halogassátok! Igen sok időt elvesztegettek. A gonosz sokkal több eredménnyel és szorgalommal dolgozik, mint ti. Úgy fáj ez Nekem! (I/71-72) Egy új eszközt szeretnék kezetekbe adni. (...) Ez Szívem Szeretetlángja. Gyújtsd meg nála a tiédet, és add tovább! (I/37-38) Ne engedjétek magatokon úrrá lenni a jóra való restséget! Ez minden bajnak a gyökere, mely lelketekbe férkőzik. (I/89) Azt akarom, hogy egyetlen egy se kárhozzon el. Mert a sátán oly mértékben lesz világtalanná, amilyen mértékben ti munkálkodtok ellene.” (III/130) Veszélynek vagyunk kitéve és ez ellen tennünk is kéne!
      Mit lehet még ehhez hozzá tenni? „Akinek van füle a hallásra, hallja meg” (Mk 4,9) és akinek ép esze is van, az értelmezze!

És eljöve 510.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr225067218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása