HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

Ferenc pápa: Cinkos hallgatás övezi a keresztények üldözését

     Ferenc pápa szeptember 7-én reggel, a Szent Márta-ház kápolnájában mondott homíliájában kiemelte: ma tovább folyik a keresztények üldözése, miközben sok nagyhatalom cinkos módon hallgat – tudósít a Vatikáni Rádió.
xx_gergelyrmnypatriarka_1.jpg     A szentmisét az új kilíkiai örmény katolikus pátriárkával, XX. Gergely Péterrel közösen mutatta be a pápa, akit július 25-én választott pátriárkává az örmény katolikus egyház püspöki szinódusa. A szertartáson az egyházi közösség szentségi kifejeződésének jeléül közösen vették magukhoz az Oltáriszentséget. A szentmisén részt vett Leonardo Sandri bíboros, a Keleti Egyházak Kongregációja prefektusa, valamint az örmény katolikus egyház szinódusának valamennyi püspök tagja is.
     Az evangéliumi szakaszból kiindulva (Lk 6,6–11), melyben a farizeusok fölbőszülnek azon, hogy Jézus szombaton csodát tett, és ezért elveszejtésén tanakodnak, Ferenc pápa a keresztényüldözésről elmélkedett. E jelenség talán ma még erősebb, mint a kezdeti időkben: üldözik, megölik, elűzik, kisemmizik őket csupán azért, mert keresztények.
     Kedves testvéreim! Nincsen kereszténység üldöztetés nélkül! Emlékezzetek a nyolcadik boldogságra – „Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa” (Mt 5,10) –, amikor elvisznek titeket a zsinagógákba, üldöznek és szidalmaznak: ez a keresztény sorsa. És ma, mindazzal, ami a világban történik, amit oly sok hatalom cinkos hallgatása övez, melyek megállíthatták volna ezt a jelenséget, ez előtt a keresztény sors előtt állunk. Ugyanazt az utat járjuk, mint Jézus – hangsúlyozta a Szentatya.
Ma elborzaszt minket a hírekben, amikor látjuk, hogy egyes terrorista csoportok elvágják az emberek torkát pusztán azért, mert keresztények. Gondoljunk az egyiptomi vértanúkra, akiket legutóbb a líbiai partokon fejeztek le, Jézus nevével az ajkukon. Az örmény népet üldözték, elzavarták hazájából segítség nélkül a pusztába. Ez a történet Jézussal kezdődött: amit Jézussal tettek, azt tették a történelemben testével, az egyházzal.
A pápa az örmény katolikus pátriárkával bemutatott első közös szentmisén testvéri öleléssel fordult minden örmény hívőhöz, megemlékezve szenvedéseikről és szentjeikről, akik az éhség, a hideg, a kínzás, a pusztaság áldozataiként vesztették életüket.
Az Úr adja meg nekünk, hogy teljesen megérthessük Istennek Jézusban való misztériumát, aki hordozza a keresztet: az üldöztetés, a gyűlölet, az üldözők haragjának keresztjét, mely a gonoszság atyjától ered. Urunk add, hogy az egyház testében szeretetet érezzünk vértanúink iránt, és megérezzük saját vértanúi küldetésünket is. Mi nem tudjuk, mi fog itt történni. Nem tudjuk! De az Úr adja meg nekünk a kegyelmet, hogyha egy napon itt is üldöznének minket, olyan bátor tanúságtétellel válaszoljunk, mint ezek a keresztény vértanúk, különösen az örmény nép keresztényei – fohászkodott a hétfő reggeli szentmisén Ferenc pápa.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió - Magyar Kurír (2015. szeptember 7.)xx.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr527781600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása