HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

kilenced.JPG

9. nap

Bevezető lelkiismeretvizsgálat

NAPI GONDOLATOK

szent_rita_kep_-.jpg     Sokszor kerülünk életünk folyamán olyan helyzetbe, amelyből nem látunk kiutat. Ilyenkor hajlamosak vagyunk arra, hogy elkeseredjünk és panaszkodjunk. Ettől lehet, hogy megkönnyebbülünk, de megoldást nem találunk „megoldhatatlan” helyzetünkben. Arról viszont hallottunk és olvashattunk, hogy aki Szent Ritát kérte bizalommal, annak problémája meglepő és váratlan módon megoldódott. Lukács Evangéliumában olvassuk: „Ami embernél lehetetlen, Istennél lehetséges.” (Lk 18,27)
     Isten Szent Rita életében többféle módon megmutatta ezen evangéliumi igazságot. Szent Rita életében a legismertebb a rózsacsoda volt. Idős, beteg volt már, amikor az őt meglátogató rokon azt kérdezte, van-e valami kívánsága. Rita rózsát kért Roccaporénából, az ő kis kertjéből. Milyen lehetetlen kívánság, talán félrebeszél ‒ gondolta a rokon, hiszen tél van, mindent hó borít, ilyenkor nem nyílik a rózsa. Elment a hegyoldali kertbe, és ott látta a hóban kinyílt rózsát.
     Nem véletlenül szól így a Szent Rita rózsafüzér 3. titka: „Jézus, aki Szent Rita kérésére minden bajunkban megsegít.” Bizony, bizalommal lehetünk, hogy az ő közbenjárására Isten meghallgatja imáinkat és megadja az általa tolmácsolt kegyelmet.

     Én Uram, én Istenem! Hálát adok neked azért a nagy bizalomért, hitért, amellyel Szent Rita által hozzád tudok fordulni. Hiszem, hogy azért tetted őt a lehetetlennek látszó, kétségbeejtő helyzetek szentjévé, hogy ezen az úton is segítségünkre siess. Te megjutalmazod a hozzád hűségeseket.

Én Jézusom,
Szent Rita élete Veled egyesült,
lélekmentő, teljes élet volt,
és Te megdicsőítetted és megdicsőíted őt
az imameghallgatások sokaságával.
Ígérem, hogy Szent Rita hathatós közbenjárásáról nem fogok hallgatni,
hanem segítő hatalmáról szólok majd mindazoknak,
akik az ő pártfogására rászorulnak.

Befejező ima (majd hálaadás)

Ó, jóságos Szent Rita! Isten akaratából te részesültél a kiváló kegyelemben, hogy kétségbeejtő helyzetekben különös szószóló és segítő légy. Erős bizalommal kérlek, könyörülő szeretetedre hivatkozva, hogy segítségedet kiesdjem jelen nagy szükségemben.
Légy részvéttel irántam, imámat vidd Isten trónja elé, s buzgó közbenjárásod által nyerj meghallgattatást kérésemben. Tekints Jézus kiontott drága Szent Vérére, a töviskoronától való szenvedésére, irgalmas Szent Szívére és gyarló hitemre.
Ó, Szent Rita, engedd, hogy kérésem meghallgattatást nyerjen, s én ígérem, hogy egész életemben hirdetni fogom nagy jóságodat. Amen

slide-srita.jpg

HÁLAADÁS

Én jóságos Istenem, mennyei Atyám!
A Szent Rita tiszteletére és közbenjárásáért
végzett kilencednek a befejezéséhez érkeztem.
Kilenc napon át elmélkedtem Szent Rita életéről,
Isten- és emberszeretetéről,
és közben sok minden eszembe jutott,
amire eddig nem is gondoltam.
Hálát adok Neked a nehéz ügyekben segítő Szent Ritáért!
Hiszem, hogy most is megmutatod,
milyen nagy az ő közbenjáró hatalma Nálad,
én pedig tovább adom az örömhírt nagy jóságtokról.
Dicséret, hála, szeretet és dicsőség legyen neked, Istenünk,
hogy Szent Ritát adtad minekünk.
Áldott legyen Jézus Szent Neve és Irgalmas Szeretete.
Most és mindörökké.
Amen.st-rita-in-heaven.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr937257829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása