HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

smm_04_530.jpg15. Hogyan kell hordozni a keresztet?

   Nem elég ugyanis „csak” szenvedni: mert az ördögnek és a világnak is meg vannak a maga „mártírjai”. Úgy kell szenvednünk és keresztet hordoznunk, hogy Jézus Krisztus lábnyomait követjük; – „Kövess engem!” –, azaz úgy hordozzuk a keresztet, ahogyan Jézus hordozta. Nektek, a kereszt barátainak az alábbi szabályokra kell ügyelnetek:

  a). Nem szabad saját hibánkból szerezni magunknak keresztet. Ne szerezzetek magatoknak szándékosan keresztet és szenvedést, miként rosszat sem kell tennünk azért, hogy felindíthassuk a bűnbánatot. A munkáját sem kell rosszabbul végeznie valakinek csak azért, hogy így az emberek megvetését magára vonja. Sokkal inkább Jézus Krisztust kell követni, akiről tudjuk, hogy mindent jól csinált – nem önszeretetből vagy hiúságból –, hanem azért, hogy Atyjának tetsszen, és felebarátait megnyerje. Ha kötelességteket olyan jól végzitek, ahogy csak lehet, akkor sem fog hiányozni az ellentmondás, üldözés és megvetés, melyet az isteni Gondviselés akaratotok ellenére is, de érdemszerzésül megenged veletek szemben.

  b). A szeretetet mindig megőrizni. Ha felebarátotoknak valami szívességet akartok tenni, mely miatt ő bosszankodna, úgy tartózkodjatok ettől szeretetből, nehogy „megbotránkoztassátok a kicsinyeket”. A szeretetnek ez a hősies tette értékesebb, mint amit tettetek volna! 

Ha a segítség amit tennétek jó, s úgy tűnik, hogy felebarátotok számára igen előnyös lenne, de emiatt valamely rosszindulatú lélek mérgelődik, úgy kérjetek tanácsot egy bölcs lelkivezetőtől, hogy ez esetben is hasznos-e az, amit tenni szándékoztok. Ha helyeslő a válasz, akkor nyugodtan folytassátok, és hagyjátok hadd beszéljenek a többiek! Az ilyen esetekben mondjátok magatokban, amit az Úr válaszolt tanítványainak mikor azok jelezték, hogy a farizeusok megbotránkoznak szavain és cselekedetein: „Hagyjátok őket, hiszen vakok!”

  c). A szenteket meg kell csodálnunk, de nem mindig kell utánoznunk. Ha megismerünk olyan szenteket, vagy más kiemelkedő személyeket, akik a keresztért, megvetésért és megaláztatásért imádkoztak és keresve keresték azt, úgy a Szentlélek rendkívüli hatásának kell tulajdonítanunk e lelkekben. Csodálhatjuk is őket emiatt, ám példájukat utánozni, semmiképp sem vagyunk kötelezve, sőt feljogosítva sem! Mi ugyanis aligha tudunk oly magasan szárnyalni mint ők és e gyors sasokhoz és oroszlánokhoz képest mi csak gyáva verebek és sánta kutyák vagyunk.

bfe900631c2_260.JPG  d). A kereszt bölcsességéért imádkozni. Szükséges és kell is a kereszt bölcsességét kérni, mert az igazságot a legédesebb tapasztalatok által megerősíti, s a hit fényében a legrejtettebb titkokat engedi meglátni. A keresztnek erre a titokzatos tudományára azonban csak fáradtságos munkával, nagy megaláztatások árán és buzgó imával tehet szert az ember.

Bizonyára igyekeztek, hogy a kereszteket bátran hordozzátok, és hogy az élet keserűségei édesebb ízt nyerjenek számotokra. Biztosan vágyódtok a kereszt tudománya által megerősített lelkület után, mely minden fájdalom és a legsúlyosabb megpróbáltatások közepette is, csak Istent keresi. Ha igazán el akarjátok nyerni e lelkületet, akkor kérjétek ezt állhatatosan és bizalommal! Bizonyára elnyeritek és már kevéske tapasztalat után is fel tudjátok fogni, hogy miként lehetséges: az ember vágyakozzék a kereszt után! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr454042567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása