HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

daniele_natale3.jpg     "Miként lehet az, hogy csak két-három órát kellett eltöltenem a tisztítótűzben és mégis úgy éreztem, legalább háromszáz év telt el?
     Egy pillanatban Szűz Mária jelent meg előttem, akit nyomban esdekelve kezdtem kérni: »Legszentebb Szűz Mária, Isten Anyja, esdd ki számomra Istennél azt a kegyelmet, hogy visszatérhessek a földre, hogy ott csak az iránta való szeretetben éljek és cselekedjek!« Észrevettem, hogy Pio atya is jelen van, hát őt is esedezve kértem: »Pio atya, nagy szenvedésedért, szent sebeidért könyörögj értem Istennél, hogy szabadítson ki ezekből a lángokból és adja meg nekem azt a kegyelmet, hogy a földön élhessem át a tisztítótüzet.«
     Ezután már semmit sem láttam, de érzékeltem, hogy Pio atya a Szűzanyával beszél. Egy idő után újra Mária jelent meg előttem. Lehajtotta a fejét és rám mosolygott. Pontosan ugyanabban a pillanatban visszatértem a testembe. Egy heves mozdulattal kiszabadítottam magam a lepedőből, amellyel le voltam takarva. Azok, akik mellettem virrasztottak és imádkoztak, rémülten futottak az ajtóhoz, hogy megkeressék az orvosokat. Egy pillanat alatt az egész klinika talpon volt. Mindenki azt hitte, hogy kísértet vagyok."
    Másnap reggel Daniele testvér önállóan felkelt az ágyból, és beleült egy karosszékbe. Hét óra volt. Az orvosok általában kilenckor jöttek. De aznap Dr. Riccardo Moretti, aki megírta a jelentést a kapucinus testvér haláláról, hamarabb jött be a kórházba. Odament Daniele testvérhez, és könnyekkel a szemében mondta: ,,Most hiszek: hiszek Istenben, hiszek az Egyházban..." Moretti doktor azelőtt hitetlen volt. Nem tudjuk pontosan, mi játszódott le az életében azon az éjszakán. Csak annyit tudunk, hogy nem hunyta le a szemét, s hogy rettenetes éjszaka volt, mely során teljes belső változáson ment keresztül. Hitetlenből hívő lett, éppúgy, mint Tamás.
     Daniele testvér pedig élete végéig átélte a tisztítótüzét a földön, ahogy azt maga akarta. Élete végén bizalmasan elárulta Felicia nővérének: ,,Drága nővérem, már negyven éve nem tudom, mit jelent jól érezni magamat!"  
     Mire taníthat minket Daniele testvér története? Ez a kapucinus hosszú évek földi szenvedését választotta a halál utáni néhány órás tisztítótűz helyett. Soha nem bánta meg ezt a cserét, sőt, megtiszteltetésnek vette, hogy az ő esetében ez lehetséges volt. Gondoljunk bele, hogy Daniele testvérnek nem voltak súlyos bűnei, hiszen az ilyen bűnök tönkreteszik az Istennel való kapcsolatot és elzárják az üdvösség útját. Bocsánatos bűnökért vezekelt, elsősorban a szegénységi fogadalom elleni apró vétségeiért. Az első következtetés világos: a szenvedés a tisztítótűzben nagyon fájdalmas és a kis bűnökért is elégtételt kell adni – vagy a földön, vagy sokkal fájdalmasabb módon a halál után. Ezért ne becsüljük alá a bocsánatos bűnöket, hanem igyekezzünk elkerülni azokat, gyónjuk meg őket és vezekeljünk értük! A szimbolikus elégtétel, amit a pap a gyónáskor ad nekünk, általában buzdítás arra, hogy vállaljunk nagyobb-, önkéntes elégtételt. Az élet nehézségeit és a szenvedést változtassuk kinccsé, amit felajánlhatunk Istennek elégtételül bűneinkért és felebarátaink bűneiért. Minden szenvedés, melyet Istennek elégtételül ajánlunk fel, enyhíti a tisztítótüzet – akár a miénket a jövőben, akár egy elhunytét a jelen pillanatban, szándékunktól függően. (folyt.)

(Forrás: Szeressétek egymást -katolikus evangelizációs magazin 9. száma nyomán.
Agape Kiadó, ul. Panny Marii 4, 60-962 Poznan, Polska) 513209prirepourlesmesdupurgatoire.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr775599292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása