HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

Hiteles vagy nem hiteles? 3

_christos31.gif       Az mégis csak abszurdum, hogy az Evangélium világos figyelmeztetései ellenére mily sokan fel ülnek a bizonytalan üzeneteknek, vagy amár jóváhagyott üzenetek folytatásainak! Többen feledni látszanak, hogy Jézus az egyetlen "közvetítő Isten és ember között" (1Tim 2,5). Ő az, aki megmutatta nekünk az utat és az igazságot (Jn 14,6), Ő az, aki tanítói megbízatást és hatalmat adott az apostoloknak, az Egyháznak: "Aki titeket hallgat, engem hallgat" (Lk 10,16). A hitünket és életelveinket, csakis az Evangélium és az Egyház parancsai szabhatják meg, nem pedig a "legújabb üzenetek"! Az Istenről szóló hiteles tanítás egyetlen birtokosa egyedül az Egyház! (Katekizmus 85-87) A magánkinyilatkoztatásoknak csupán mellékes szerepe van, nem tartoznak a 'hitletéteményhez' és követésük sem kötelező, sőt csak kellő körültekintéssel szabad követnünk! Mindez önmagában még nem volna elmélkedési téma, ha így vagy úgy, némely üzenet nem jelentene komoly veszélyt a lelkek, mi több az Egyház egysége számára! Márpedig létezik ez a veszély, mégpedig a hamis üzenetek megtévesztései révén! Külön utak, melyek megosztanak! 

      Sokan sajnos megfeledkeznek ezen igazságokról és egyre gyarapszik azok száma, akik önjelölt tanítókra, ember-alapította vallások hirdetőire hallgatnak, akik "szenteskedő beszéddel és hízelgő szavakkal megtévesztik az ártatlanok szívét" (Róm 16,18). Mások pedig már egyenesen mágikus, ezoterikus, démonikus eszközöket használnak boldogulásukhoz. — Ó édes Jézus! — De nem ezekről kívánok szólni, hanem a jószándékú imádságos emberekről, akik oly könnyen, minden kritika nélkül "bedőlnek" az ájtatos "égi" üzeneteknek vagy a már jóváhagyott magánkinyilatkoztatások úgymond "folytatásainak"! A Szeretetláng Erzsébet asszonya 1985-ben átment az Örök Hazába, ennek ellenére 10-25 évekre rá is megjelennek "Szeretetláng üzenetek", melyeknek más lényege sincs, mint a zavarkeltés! Ennek nyomán sokak, mindenféle "most kapott" imafüzéreket (kis koronákat) mondanak, miközben a pápák és a szentek által ajánlott rózsafüzért elhagyják vagy kevésbé lelkesen elhadarják! Pedig a Szűzanya eddig még minden hiteles jelenésében a Rózsafüzért kérte és nem valószínű, hogy mára megváltozott volna az ehhez fűzött ígérete!
      Úgy néz ki, hogy hiába van tele az Evangélium "vigyázz" felkiáltással. Az emberek széles körben fordulnak el az igazságtól és mesékre hajlanak (vö 2Tim 4,4), pedig az igazság Jézusnál van! "Vigyázzatok, hogy senki rabul ne ejtsen titeket bölcselettel és hiú megtévesztéssel, amely emberi hagyományhoz, a világ elemeihez, nem pedig Krisztushoz igazodik" (Kol 2,8). A logikus következmény pedig: hogy egyre nagyobb teret kap a sátáni tevékenység, sorra beérnek a bűn következményei, és szép lassan társadalmi-, illetve világméretet öltenek. Hiába a figyelmeztetés: "a sátán is a világosság angyalának tetteti magát" (2Kor 11,14), tehát a jó mögé bújva (és a kedvesen hangzó "buzgó" üzenetek hamisságai által) is tud tevékenykedni, sőt ez a félrevezetési módja igen hatékony.

     Hogyan? – Úgy, hogy ha a "mi papunk" (no meg a püspökünk) nyomban nem ad hitelt a "próféciáknak", akkor rosszat szólunk róluk, és szép lassan, észrevétlenül szembe kerülünk az egyházi vezetéssel, magával az Egyházzal! Meg van írva, hogy a sátán az utolsó időkben igyekszik minden erejét bevetni az Isten ellen (1Tim 4,1; 2Tessz 2,3-4), így vagy úgy, de el akarja szakítani az embereket Krisztustól azért, hogy teljes hatalmával pusztíthasson a lelkekben, ezért még hamis csodákra képes (vö 2Tessz 2,9). Szent Péter apostol is figyelmeztet: "Józanok legyetek és vigyázzatok! Ellenségtek, a sátán, ordító oroszlán módjára ott kószál mindenütt és keresi, kit nyeljen el. Erősen álljatok neki ellen a hitben" (1Pét 5,8-9). "A Lélek kifejezetten mondja, hogy az utolsó időkben egyesek elszakadnak a hittől, a megtévesztés szellemeire és az ördögök tanítására hallgatnak, azokra, akik képmutatóskodva, de lelkiismeretükben megbélyegezve hazugságokat hirdetnek" (1Tim 4,1-2). "Vigyázzatok tehát, nehogy valaki félrevezessen titeket. Mert sokan jönnek majd az én nevemben s azt mondják, hogy én vagyok, és sokakat félrevezetnek". (Mk 5-6) "Akkor, ha valaki azt mondja nektek: 'Íme, itt a Krisztus, íme, amott', ne higgyétek. Mert hamis krisztusok és hamis próféták támadnak, jeleket és csodákat művelnek, hogy ha lehet, még a választottakat is tévedésbe ejtsék. Ti tehát vigyázzatok; íme, mindent előre megmondtam nektek" (Mk 13,21-23).
      Tudom Testvéreim, hogy most sokan azt mondjátok: "Ezek szerint meg lehet tiltani az Úrnak vagy a Szűzanyának, hogy szóljon hozzánk, hogy figyelmeztessen bennünket?" – Ó jaj, szó se róla! Az a lényeg, hogy elsőre ne dőljünk be semmilyen szentes beszédnek, friss üzenetnek, pláne ami álnéven fut! Már-már hallom is az ellenvetést: "a Szeretetláng, meg a többi is volt egyszer friss üzenet, és ha nem követték volna az emberek, akkor az Egyház sem foglalkozott volna velük"! Hát ez bizony így van, mégis látszat igazság! A Szeretetláng megbízatása ugyanis igen nehéz időkben érte Erzsébet asszonyt, aki az üzeneteket nem hirdette (csak 1965 után kezdett mások által kiszivárogni!) és abban a politikai terrorban bizony bárki a börtön (vagy elmegyógyintézet) veszélyével számolhatott, Ő mint látnok meg pláne! Értsünk szót! Nem arról van szó, hogy se nem látunk, se nem hallunk, de legyünk türelemmel és egy-egy újabb "üzenet" nem szabad, hogy teljesen kitöltse, meghatározza a hitbeli magatartásunkat, imaéletünket! Ha ugyanis az ördög nem tud rávenni a rosszra, akkor a jót viteti túlzásba!

Mennyien, de mennyien zarándokolnak rendszeresen, fáradságot nem kímélve? De azt, hogy évente egy-egy órányit lakóhelyük templomában az Oltáriszentség előtt töltsenek, arra nincs idejük! Azok aki őszinte Mária-tiszteletükben képesek 15 órán át utazni – érdekes –, hogy az Első-szombatokat vagy nem végzik – vagy igen –, akkor nem tudnak a Szűzanya kérésének eleget téve még 15 percet ott maradni, Szeplőtelen Szívén vagy a rózsafüzéren elmélkedve (amiként a fatimai kérés elhangzott)! Hát van-e üdvösebb zarándoklat, mint elmenni a templomunkig? INGYEN!

     Higgyék el a kedves Testvérek, az üzenetekkel kapcsolatban az a lelkileg biztos, melyre az idő és az Egyház pontot tesz! Akkor elhihetjük, de követni még akkor sem kötelező senkinek, csak a látnoknak! Maradéktalanul csak az Evangéliumot és az Egyház tanítását szabad életté váltanunk, semmi mást!!! Ezzel szemben, ha körbe nézünk (vagy magunkba), amellett, hogy az Evangélium egyfolytában figyelmeztet és a pontos tennivalókat is felsorolja, mégsem figyelünk rá, mert az már régi, és nem XY "tuti" látnok mondta! — Valóban? — Az Úr szava ugyanis soha nem régi de mindig aktuális, amíg világ a világ! Mert mit is mond? "Lesz ugyanis idő, amikor az emberek nem viselik el az egészséges tanítást, hanem saját kívánságaik szerint seregszámra szereznek maguknak tanítókat, mert viszket a fülük; elfordítják fülüket az igazságtól, és átadják magukat a meséknek" (2Tim 4,3-4). NE TEGYÜK!

sanmarcopentecost.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr564614108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása