HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

3.6 §. Mária életünk édessége. Ő, aki kieszközli tisztelői számára, hogy édesnek tűnjék a halálmarias_3_2.jpg

     Egy reggel, kevéssel halála előtt, hallani lehetett amint felkiáltott: »Ébredjetek, ébredjetek, mutassátok be hódolatotokat Úrnőm előtt, ó mily kegyelem! Ó hatalmas égi Királynő, te személyesen látogatsz meg engem, szegény szolgádat? Áldj meg Királynőm és ne engedd, hogy elvesszek, miután magad akartál hozzám jönni!«
Ekkor lépett a szobába testvére Da-miáni Szent Péter. Márton elbeszél-te, hogy Mária megjelent neki és őt megáldotta. Panaszkodott, hogy a jelenlévők nem álltak fel amikor a Szent Szűz megjelent. Nem sokára benső békével telve, kiadta lelkét.
Te is hasonló módon fogsz meghalni kedves Olvasóm, ha mostantól kezd-ve hű maradsz Máriához, ha annak előtte megsértetted is Istent, Mária biztosan kieszközli majd számodra, hogy csendesen és megelégedetten halhass meg. Ha mindezek ellenére mégis a bűneid láttára nagyon félnél, hiányában a bizalomnak, légy nyu-godt Mária el fog jönni és bátorítani fog, amiként azt egy ferences rendbe lépett Adolf nevű elzászí gróffal is tette.
Megtérését követően ugyan, nagy áhítattal volt Isten Anyja iránt, ám halá-la közeledtével, eszébe jutottak a világban tartózkodása alatt elkövetett vétkei, s bizony, ha Isten igazságosságára gondolt, nagy halálfélelem fogta el és erős kétségei támadtak üdvössége iránt. Utolsó óráiban, szentektől kísérve megjelent Isten Anyja ‒ aki nem késik tisztelőit felbátorítani ‒, és e gyengéd szavakat intézte hozzá: »Kedves Adolf, miért félsz te a haláltól, hiszen hozzám tartozol!« E szavakra Mária szolgája felemelkedett, min-den félelme eltűnt és nyugodt örömmel halt meg.
Törekedjünk mi is felbátorodni ‒ ha mindjárt bűnösök lennénk is ‒, és erősen bízzunk, hogy Mária meg fog segíteni halálunk óráján és jelenlé-tével vigaszt fog nyújtani, ha életünk hátralévő idejét az Ő szeretetére szenteljük.
santa_matilde_de_hackeborn.jpgMidőn Királynőnk egy napon Szent Mechtilddel társalgott, kijelentette neki, hogy haláluk óráján mindama tisztelőit megse-gíti, akik itt e földön hűsé-gesen kitartanak szolgála-tában.
Óh Istenem, mily viga-szunkra fog szolgálni ha-lálunk óráján, amikor csak néhány pillanat választ el az örök ítélettől, és meg-pillanthatjuk közelünkben az Egek Királynéját, aki segít és vigasztal azon ígé-rete szerin, hogy nem hagy el bennünket. Számtalan példát hozhat-nánk még fel a szentek életéből arra nézve, hogy Mária miként segítette meg haldokló tisztelőit. (55. oldal)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr57707610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása