HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

Dr. Kövér László párizsi beszéde (részletek)
’56-os beszéd – Párizs 2015. október 19. – Párizsi Magyar Intézet

Tisztelt Honfitársaim, Hölgyeim és Uraim!
Devictus Vincit – Legyőzetve győzni
kover_laszlo_77334.jpg     (...) A XX. század legyőzetve is győztes magyar szabadságharca 1956-ban volt. Erejét a korábbi évszázadok szabadságharcaiban kikristályosodott nemzeti szabadságvágy és társadalmi igazságvágy páratlan összefonódása adta.
     Ma már pontosan tudjuk, hogy a kétpólusúnak nevezett világpolitikában, Moszkva és Washington geostratégiai játszmájában rejlő okok miatt forradalmaink sorában az 1956-os szabadságharcunk volt a leginkább legyőzetésre ítélt. Az egyik világpolitikai pólus, a szovjet, vérbe fojtotta a magyarok szabadságvágyát, a másik világpolitikai pólus, a Nyugat pedig, amelyik önmagát a szabadság pólusának szerette nevezni, ismételten cserbenhagyta a magyarokat.
     A Nyugat élő lelkiismereteként szólalt meg 1957-ben, éppen itt Párizsban Albert Camus, aki szerint – idézem – „a legázolt, bilincsbe vert Magyarország többet tett a szabadságért és igazságért, mint bármelyik nép a világon az elmúlt húsz esztendőben. Ahhoz, hogy ezt a történelmi leckét megértse a fülét betömő, szemét eltakaró nyugati társadalom, sok magyar vérnek kellett elhullnia – s ez a vérfolyam most már alvad az emlékezetben.” (...)
     Van, amikor a legreménytelenebb dolgok a legreményteljesebben módon valósítják meg önmagukat.
A nemzetellenes, internacionalista Szovjetunió árnyékában, a kommunista gazdasági kifosztás és társadalmi bomlasztás körülményei között 1956. október 23-án a magyar szabadságvágy és igazságvágy felszínre tört, tizenhárom napig államszervező erővé vált, majd újra évtizedekre a föld alá kényszerítve s a lelkek mélyére zárva élt tovább.
     A forradalom után, a kommunista-szocialista uralom évtizedeiben, tudatosan rombolták a magyarok nemzeti identitását, összetartozását, tudatosan fordították egymással szembe, és csorbították a magyarság nemzeti szabadságvágyát és a társadalmi igazságosság iránti vágyát. S mikor már erőink végére értünk volna, mikor már elvesztettük volna képességünket a nemzet igenlésére, a szabadság és igazságosság akarására, 1990-ben visszakaptuk az önálló cselekvési képesség lehetőségét. (...)
     Vannak, akik aktuálpolitikai érdekekből 1956 magyar menekültjei és a napjainkban Európát ostromló illegális bevándorlók között hamis történelmi párhuzamokat szeretnek vonni.
Az 1956-os menekülteket és a napjaink illegális bevándorlóit közös nevezőre hozni azonban történelmileg téves, politikailag hazug és a magyarságot mélyen sértő kísérlet, amelyet indokolt mindenhol, mindenkivel szemben visszautasítanunk.
Az 1956-os magyar menekültek európai áldozatok voltak, akik hittek és osztoztak az euroatlanti civilizáció értékeiben, akik Európától az Egyesült Államokon keresztül Ausztráliáig integrálódni akartak és tudtak az őket befogadó társadalmakba, akik menekültként nem sértették meg a befogadó országok törvényeit, hanem maradéktalanul betartották azokat.
     Mindazoknak – Tisztelt Hölgyeim és Uraim –, akik történelmi párhuzamot keresnek az 1956-os magyar forradalmunk és a jelenlegi európai válságaink között, ajánljanak figyelmükbe egy valós történelmi párhuzamot, ami azonban nem a magyar 1956 okozataiban, hanem annak okaiban gyökerezik, nevezetesen: a nemzeti megaláztatásban, az egyéni és közösségi méltóságtól való megfosztásban, a szociális sanyargatásban és bomlasztásban.
1956-ban mindezt a magyarokkal a nemzetellenes internacionalista Szovjetunió, a kifosztásra épülő kommunista tervgazdaság, és a társadalmat módszeresen és tervszerűen bomlasztó totalitárius diktatúra tette.
     Akik napjainkban a globális együttműködés szükségszerűségével és a szabad piacgazdaság elveivel súlyosan visszaélve el akarják törölni Európa nemzeti hagyományait és kétezer éves civilizációs normáit, a totalitárius ideológiai rendszerek eszközhasználatára emlékeztető módon az európai nemzetek identitásának elfojtására, a nemzeti kultúrák szétporlasztására és az európai nemzeti államok elsorvasztására törekednek, akik – ahogyan Sarkozy volt elnök úr fogalmazott nemrégen – valójában megalázzák az európai embereket, és súlyosan aláássák a demokráciába vetett hitüket. (...) https://www.youtube.com/watch?v=THUzwex8VGkkover_laszlo_as.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr328010021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása