HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

Egy igaz történet

     Majdnem harminc évvel ezelőtt történt – írja egy kedves olvasóm.
Férjemmel és kamasz fiammal zarándokútra készültünk, hogy hálát adhassunk a Szűzanyának, amiért megmentette kislányom életét.
Addig, nem volt pénzünk utazásokra, súlyos hiányosságaink voltak, de amikor egy kevéske örökséget kaptam, azonnal erre a szándékra akartuk elkölteni.
Kicsi lányunkat nagyszülőknél kellett hagynunk, túl kockázatos lett volna vonattal végighurcolni őt a hosszú úton.
Bernadette001.jpg     Szent Bernadette és a jelenések története, lánykoromtól fogva mélyen érintett.
Kislányom születése orvosi szemmel tekintve is csoda volt, s mivel a Szűzanyára bíztam őt, kérve védelmét, segítségét megmentéséért, ezért hálámat ezzel az úttal akartam kifejezni.
     Lourdes-ba érkezve megérintett bennünket a béke légköre.
Hatalmas tömeg hullámzott mindenütt, három nap volt hátra Nagyboldogasszony ünnepéig.
Nem foglaltunk előre szállást, mert arra gondoltunk, biztosan kapunk helyet.  Azonban minden hotel, panzió ajtaján ki volt téve a "COMPLET" tábla. Telve volt Lourdes, drága szállodára pedig nem volt pénzünk, de nem is akartuk volna.
city-near.JPG     Imádkozni kezdtem kérve a Szűzanyát, hogy segítsen szálláshoz juthassunk. Ahogyan a tömegben a felfelé lejtős főutcán ballagtunk, hirtelen megszólított minket egy idősebb úr:
"Szállást keresnek?" – mondtam: igen!
     Ő pedig elvezetett bennünket egy kis utcába, ahol igen olcsó, egyszerű szobácskába kalauzoltak minket. Ablaka arra a templomra nézett, ahol Bernadette-t megkeresztelték.
Hálatelt szívvel indultunk lefelé a szentélybe, hogy ott megköszönjük a segítséget a Szűzanyának.
Nem tudnám igazán megfogalmazni mit éltem át, amikor életemben először a barlanghoz érkeztem. Letérdeltem, ahogyan sokan mások és úgy éreztem, jelen van a Szent Szűz azon a helyen. Kislányomat megköszönve egyben egész életét az Ő szent anyai kezébe helyeztem. Meghatódva imádkoztunk mindhárman.
     A két nap alatt a sok elmerült imádság mellett, jártunk a keresztúton, amelyet embernagyságú szobrok alkotnak. Olyan keresztutat soha sehol nem láttam azóta sem.
Láttuk a Cachot-t, ahol Bernadette élt népes családjával, azt a kicsike helyiséget, ahol együtt éltek, főztek, és aludtak. Micsoda szegénység!
     A Szent Szűz egy szegény, beteg és tanulatlan gyermeket választott ki arra, hogy kéréseit tolmácsolja a világ felé.
Amikor Bernadette-t arra kéri, hogy csókolja meg a földet vezeklésül a bűnösökért: megjelöli Lourdes egyik alapvető, kiemelkedő feladatát, az engesztelést.
     Lourdes az engesztelés előcsarnoka – jóelőre Fatimára mutat.
A másik nagy feladat, az emberek megtisztulása a bűnből: ehhez adta nekünk Isten Anyja a forrást, a fürdést.
Amikor megfürödtünk, mindhárman úgy éreztük, hogy Jézusban fürödtünk Mária által, az Ő vezetése alatt.
Mindhárman sírtunk. Olyan volt ez, mint egy felnőtt, tudatosan vállalt keresztelés – ám, kérem – senki nem ütközzön meg ezen. Csupán érzéseimet közvetítem. Aki elmegy Lourdes-ba ne hagyja ki a fürdést, mert alapvető lényege, ilyen lehetőség egyetlen zarándokhelyen sincs. Hatalmas kegyelem, de csak akkor, ha őszinte bűnbánat előzi meg.
     A fürdés előtt megjártuk a keresztutat, bánva bűneinket, olvastuk a szentírást és imádkoztuk a rózsafüzért a sokasággal együtt, a várakozás órájában.
Gave9d605d514c.jpg     Elérkezett augusztus15-e, a Mennybevétel napja. Úgy volt, hogy aznap este utazunk tovább. Ez nekem születésnapom és amikor a Gave folyó partján ülve imádkoztam, könnyeim hullottak. Úgy éreztem magam Lourdes-ban, mintha hazatértem volna, és nem akartam onnan éppen születésnapomon eltávozni. De ki volt tűzve, hogy Taizébe is elmegyünk és férjem az időt komolyan veszi, már be volt osztva minden napunk...
És hirtelen mégis mintha a szívemben azt súgta volna a Szent Szűz, hogy ne menjünk még tovább, az Ő szent napján maradjunk végig, és virrasszunk a barlangnál ezen az éjszakán a világért, a bűnösök megtéréséért.
Elmondtam érzésemet férjemnek, fiam boldogan reagált, férjem azonban azt mondta, ez már eldöntött dolog, indulni kell este.
     Nagyon szomorú voltam. Ismét elvonultam imádkozni és kértem a Szűzanyát, ha valóban Ő kívánja ezt a virrasztást, akkor jelezze nekem: szólítson meg egy magyar ember – addig ugyanis magyarral nem találkoztunk.
Elmondtam ezt férjemnek is.
     Telt a nap, jött az este, a barlangnál ültünk – előtte már csomagjainkat a pályaudvar megőrzőjébe vittük el, hiszen szállásunkat is felmondtuk.
Férjem szólt, hogy lassan indulnunk kell, mert jön a vonatunk.
8 óra közeledett. Felkeltünk a padról és elindultunk. Lassan tudtunk haladni a tömegben. Hirtelen valaki megszólított engem: "magyarok?"
     Felkiáltottam, hogy "igen"! Ekkor a csodálatos lourdes-i harangjáték elkezdte az Ave Mariát. Pontban 8 óra volt.
Kiderült, hogy az illető egy magyar pap, aki csoporttal érkezett erre a nagy ünnepre. Elmeséltem neki, hogy most indulunk a vonathoz. Az atya kérlelni kezdett: "ne menjenek el ma, ez nagy ünnep!"
Mondtam, igen tudom, ráadásul születésnapom van.
– Akkor különösen nem szabad elmennie! Mi a neve?
– Mária vagyok.
– Ráadásul Mária a neve? El ne menjenek innen! Ma este engem kértek fel, hogy magyarul mondjam be a körmeneten az egyik rózsafüzér tizedben az Üdvözlégy Máriát, magáért fogom elimádkozni.
     Meghatva köszöntem meg neki. Siettem férjemhez, aki erre természetesen belátta, hogy maradni kell.
A pályaudvarra érkezve a csomagok tárolóját zárva találtuk már. Még egy pulóverünk sem volt a virrasztáshoz!
     Lourdes estéi mindig csodálatosak, a nap ragyogó fényessége az esti lampionos körmenet, szépséges énekekkel a rózsafüzér tizedek között, majd utána.
     Boldog voltam és amikor meghallottam magyarul a hangos bemondón az Üdvözlégyet, hálám tetőfokára hágott. Hiszen tudtam, hogy ezt most értem imádkozza egy magyar pap, akit előtte sem, utána sem láttam soha. A völgy tündöklött a fényektől, a hegyek zengték az Ave Máriát, mindenki az áldott Szent Szüzet, a Nagyboldogasszonyt köszöntötte.
     Éjjel végig imádkoztunk – hideg lett, de mi nem fáztunk meg.
Életem legszebb születésnapja volt.

Horváth Mária Procissao em Lourdes.jpgThe-magnificent-Basilica-of-Lourdes.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr515628138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása