HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

8./ Irgalmasság 1.

Elérkeztünk az utolsó jellemző ponthoz, mely valójában minden szempontot magába foglal.

     Az utolsó ítélet példabeszédében Jézus világosan megmutatja, hogyan kell élnünk ahhoz, hogy a Mennybe kerüljünk: "Éheztem ugyanis és ennem adtatok, szomjaztam és innom adtatok, vándor voltam és befogadtatok, mezítelen és fölruháztatok, beteg voltam és meglátogattatok, börtönben voltam és fölkerestetek....."
Jézus a szenvedő, elhagyatott, kiszolgáltatott, beteg emberrel azonosítja Magát!
"Amit e legkisebb testvéreim közül egyel is tettetek, velem tettétek." /Mt 25,31-46/
     Figyeljünk fel ebből a példabeszédből valami lényeges konkrétumra: Jézus nem arról beszél, hogy ki mennyit imádkozott, böjtölt, hanem a szeretetről szól, az irgalmasságról, a jótettekről – és fordítva, ezeknek elmulasztásáról.
Ez természetesen nem jelentheti az imádság elhanyagolását. Az imádság táplálja bennünk a szeretetet, építi és mélyíti belső kapcsolatunkat Istennel. Nagy szükségünk van rá! Erről szólunk a későbbiekben.
Hála az Úrnak, előttünk komoly példaképek vannak, a szentek. Tekintsünk rájuk, tanulmányozzuk életüket, hogy segíthessenek nekünk. Ők a szegényekért éltek, betegeket ápoltak, maguk erejét semmibe véve szolgáltak.
Az irgalmasság, részvét, együttérzés, jóság, megértés nélkül tehát semmire sem megyünk.
Ha szeretjük Istent, az Ő gyermekeit is szeretnünk kell.
     Fatimában a kis Ferenc annyira együtt érzett Jézus és Mária fájdalmaival, hogy szüntelenül őket vigasztalta, halálos ágyán is Velük volt, minden szenvedését felajánlotta, csakhogy Ők ne szenvedjenek. Elvonultsága ellenére az emberek iránt is jóságos volt.
A kis Jacintát elsősorban az emberek nyomorúsága érintette. Őket vigasztalta, bátorította még a börtönben is. Úgy megszánta a durva lelkű rabokat, hogy táncolt nekik, csak azért, hogy felvidítsa őket.
Majd rózsafüzér imádságra tanította őket.
     Ha azonban egy engesztelő ember csak imádkozik, sűrűn jár templomba, de nem gyakorolja az irgalmasságot, adakozást, betegek látogatását, stb. nem lehet életét engesztelő életnek mondani.
Ilyen esetben nincsenek összhangban a szavak a tettekkel. Olyan, mint amikor Jézus Arcát egyfelől megsimogatjuk, a másik oldalt megpofozzuk.
     Kétségtelenül nehéz megfelelő módon adakoznunk pl. az utcán, ahol lassan minden sarkon ül egy kéregető.
Jézust kell kérni, segítsen, szólaljon meg a szívünkben, ki szorul rá adakozásunkra igazán.
S ha adunk, mosolyogva tegyük, szólítsuk meg ha tehetjük és a körülmények, a közeg megfelel rá, váltsunk vele legalább néhány emberi szót, hogy ne csak a pénzt lássa, hanem a jóságot is érezze.
Mert gyakran éppen arra van szüksége. (folyt)blog.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr805342833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása