HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

A meghívottság és a kiválasztottság jellemzői

pál apostol.jpg     "Sokan vannak a meghívottak, de kevesen a választottak." (Mt 22,14)
     Alapjában véve, első engesztelő szentünk Pál apostol volt, aki örömmel szenvedett "Krisztus testének, az Egyháznak javára." (Kol1,24)
Láthatjuk azt is, hogy Pál apostolt Jézus nem gyógyította meg betegségéből.
Felfigyelhetünk arra, hogy a kiválasztott személyek egyikét sem gyógyította ki minden betegségükből.
Istennek szüksége volt a szeretet ilyen áldozatára is, a fájdalmak hősies elviselésére és felajánlására.
A szentek életét tanulmányozva , többeknél olvashatunk még engesztelő életfelajánlásról. Mi most csak a legismertebbeket vettük példának.
     Életútjukat szemlélve, néhány közös jellemző vonásra térünk ki:
Mindegyik szent szegénységben, illetőleg egyszerűségben élt a felajánlás után.
A meghívást ugyan korán felismerték, de az engedelmes igen kimondása után is gyakori a visszalépés, megtorpanás, a nehézségektől való félelem.
Ennek okai minden esetben vagy a családtagok hozzáállása, vagy a környezet értetlensége, melyek magányosság érzetéhez vezetnek. A kiválasztott személy elcsügged, kétségei támadnak, bizonytalanná válik: talán ő mégsem normális és a többségnek lehet igaza? Ekkor világi hatások alá kerül, ami a gyenge emberi természetet befolyásolja. Alapjában véve menekül, amint annak idején eleinte a próféták is tették. A sátán mindeket a körülményeket alaposan felhasználja és zavarokat támaszt a lélekben.
A teljes átadottság, életfelajánlás után azonban a nagy küzdelmek megszűnnek, ám más nehézségek, gyötrelmek lépnek előtérbe.
A bizonytalanság korszakát felváltja a tudatos Kereszt-hordozás.
A látnokok és misztikusok egyszerű, szegény, minden külsőségtől megfosztott személyek voltak.
Mindegyik vigasztalni akarta Jézust és Máriát, segítségükre sietni a lelkek megmentésében.
Sokat szenvedtek fizikailag, lelkileg egyaránt.
     Jézus szenvedéstörténetét szemlélve próbáljuk átérezni a gyötrelmeket:
A Getszemáné kert vérző magánya, félelme, szorongása,
Az elárultatás fájdalma,
A kigúnyolás, testi bántalmazások sora,
Az ostorozás és töviskoszorú borzalmai,
A per nélküli elítéltetés,
A hatalmas kereszt súlyának hordozása az összetört, sebektől eltorzult Testén,
A rettenetes mezítelen megszégyenítés
A borzalmas felfeszítés
A haldoklás belső és külső fájdalmai
A teljes elhagyatottság érzete
A szervezet lassú halála: a belső szervek deformálódásai és a szív fulladása.
Jézus egyedül a Kertben könyörgött azért, hogy "Atyám, ha lehetséges, múljék el tőlem ez a pohár."
A "legyen meg a Te akaratod" kimondása után Jézus nem kér többé semmit.getszemane_23.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr705312800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása