HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

Fatima 12

Figyelmeztetés

     Aki figyelmesen olvassa az úgynevezett III. fatimai titok szövegét, az a sok korábbi találgatás után valószínűleg csalódik vagy elcsodálkozik. Hiszen semmiféle „titok” nem lepleződött le; a függönyt nem vonták föl a jövő elől. Az elmúlt évszázad (és talán a jövő) vértanúinak Egyházát látjuk egy nehezen megfejthető, szimbolikus nyelven leírt jelenetben, még akkor is, ha ennek megtapasztalt és nagyon is kézzel fogható tényeit megtapasztaljuk! newe.jpg(A képen, a pápát ért merénylet lövedéke a Szűzanya koronájába, belül, alulról felfelé beillesztve látható!)

     Krisztussal és az Újszövetség könyveiben róla szóló tanúságtétellel, az isteni kinyilatkoztatás lezárult. Ez a tény az Egyházat a történelem egyszeri szent eseményéhez köti, de ez nem jelenti azt, hogy az Egyház csak a múltba tekinthet és ismétlésekre van ítélve. A Katekizmus így szól erről:
„Jóllehet a kinyilatkoztatás lezárult, tartalmát tökéletesen nem merítettük ki; a keresztény hit feladata, hogy századok folyamán lépésről-lépésre fölfogja teljes tartalmát.” (66.p) Ennek megértésében való előbbre jutás kettős szempontja nagyon szépen látható az Úr búcsúbeszédében, amikor a búcsúzó Krisztus tanítványainak mondja: „Még sok mondanivalóm volna, de most nem tudjátok elviselni. Amikor azonban eljön az igazság Lelke, bevezet titeket a teljes igazságba. Mert nem magától fog beszélni, hanem ... megdicsőít engem, mert az enyémből kapja, amit majd hirdet nektek.» (Jn 16,12-14)
fatima__papa.jpg     E sorokon felbuzdulva, sajnos sok hamis (esetleg démoni inspirációjú) látnok igyekszik kiegészíteni a „természetfeletti mondanivalót” szaporítva a megtévesztő üzenetek sorát. Márpedig a magánkinyilatkoztatások valódi fogalmát és evangelizációs célját illetően tiszta képet, csakis az egyházi tekintély által elismert jelenések és üzenetek ismeretében kaphatunk. Ilyen tájékozódási pont számunkra a fatimai üzenet is! Fontos ezt hangsúlyoznunk akkor, amikor nem csak a 2005-ben elhunyt Lúcia nővér egyszemélyi voltát kérdőjelezik meg, de a közzétett III. Fatimai titok valódiságát is! Márpedig ha a fatimai üzenetben manipuláció van, akkor a Szent Szűznek tulajdonított egész üzenet hamisnak tekinthető! Nem lehet kétséges, hogy az antikrisztusi erőknek ez a célja: a kétkedést elhinteni és minden hiteles dolgot megkérdőjelezni, a hamisat meg minden szinten terjeszteni! A fatimai események, mindig a legérzékenyebb pontja volt az "összeesküvés-elméletbe" illő háttér erőknek, hiszen világosan és keményen megjövendöli pusztulásukat! 1920. május 13-án katonai, rendőrségi tüzérséget és lovasságot vezényeltek Cova da Iriába, hogy kötélkordonnal zárják el a területet a zarándokok elől. A legnagyobb megbotránkozást a hívek körében a Jelenések Kápolnája elleni merénylet váltotta ki (1922. március 6). Az 1919-ben emelt kápolnát dinamittal felrobbantották. Az öt bomba közül csak négy robbant fel, a kegyszobor épp nem volt a kápolnában. A hívek Miasszonyunk égi kegyének tulajdonították, hogy a fel nem robbant bomba, mely jelenési tölgyfa gyökerei közé volt rejtve, ártalmatlan maradt. ( Forrás ) A Szovjetúnióban, ki sem lehetett ejteni "Mohamed lányának" nevét!fatima_mosca_.jpg
 Ám, mégsem a Vörös Hadsereg jutott el  Cova da Iria főterére, hanem a fatimai Szent Szűz szobra a Vörös térre!felrobbantas_elotti_jelenesi_kapolna_11.jpg

(A kisebb kép a robbantás előtti Jelenési Kápolnát mutatja, alatta pedig a robbantás utánit! A posztot követő első kép a mai Jelenési Kápolnát ábrázolja!)

felrobbantott_jelenesi_kapolna_2.jpg

Visszatérve a fatimai titok harmadik részének problémájára: Lucia nővér a Hittani Kongregáció által kiadásra előkészített szöveget előzetesen elolvasta, átelmélkedte és megerősítette annak pontos voltát és hitelességét. Azoknak, akik esetleg kételkednek, hogy lenne még valami rejtett dolog a harmadik titok ügyében, azoknak ezt válaszolja: "Mindent nyilvánosságra hoztak, semmi további titok nincsen!" Akik pedig általa kapott újabb üzenetekről vélnek tudni, azok számára Lucia ezt mondta: "Abból semmi sem igaz! Ha új kinyilatkoztatásokat kaptam volna, ezeket senkinek se mondtam volna el, csak közvetlenül a Szentatyának!" Hozzátett viszont, egy eddig még ismeretlen részletet a prófétai látomás leírásához: "A látomás alatt a Szűzanya, aki fényt sugárzott ki, jobb kezében egy szívet és a bal kezében egy rózsafüzért tartott."
fatima_statue2.jpg Azon kérdésre, miszerint mit szól Pater Gruner aláírás gyűjtéséhez azon makacs vélekedéséhez, miszerint a pápának el kell végre végeznie el Oroszország felajánlását Mária Szeplőtelen Szívének, mert ez a felajánlás még nem történt meg? Lucia nővér ezt válaszolta: "A Kármel közössége elutasította az aláírás-gyűjtés űrlapját. Már mondottam: a Szűzanya által kívánt felajánlás 1984-ben megtörtént, és az Ég elfogadta."
lucia_a_szeplotelen_sziv_elott_n.jpg     A Szív fotos025.jpgSzűzanya lángoló Szívének szimbolikus jelentőségéről Lucia ezt mondta: "Ez az Ő átható szeretetének jele, amely védelmez, erőt ad és megment. Ez az Édesanya, aki gyermekeit szenvedni látja, és velük együtt szenved, még azokkal is, akik őt nem szeretik. Szeretne mindenkit megmenteni, és senkit se pusztulni hagyni, akit az Úr rábízott. Mária Szeplőtelen Szíve biztos menedék, melynek tisztelete a megmenekülés eszköze az egyház és a világ nehéz időszakában." (Mons. Tarcicio Bertone Lucia nővérrel való 2001. november 17-i találkozásának lejegyzése nyomán!) Az viszont tény, hogy Ratzinger bíboros azt nyilatkozta a közzétett Titokról, hogy "A prófécia utolsó részének teljesedését még nem látom megvalósulni"! A szerkesztő aggodalma: Ó jaj, még nem valósult meg? Hiszen csak a Szovjetúnióban 200 ezer püspököt végeztek ki, és csak az 1937-es évben 87 ezer papot ítéltek halálra Forrás , összességében elmondható, hogy csak a huszadik században több keresztényt gyilkoltak meg hitük miatt, mint a megelőző 19 évszázadban összesen!!!

     Imádkozzunk tehát sokat, nagyon sokat, hogy Mária Szeplőtelen Szíve mihamarabb győzedelmeskedjen!

jelenesi_kapolna_ma.jpg

szep_fatimai sza_kep_3.jpg




Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr265287538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása