HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

Meg ne tévedjetek!

Kétezer éve végidőket élünk? A "nagyfigyelmeztetes.hu" most valóban figyelmeztet, vagy csak a figyelmünket akarja elterelni?

      Amióta hirdetik az Evangéliumot minden népnek (Mk 16,15), az emberek tudatában ott lappang Krisztus második eljövetelének ígérete. Sokak talán semmi más evangéliumi részt nem ismernek annyira, mint azon sorokat, miszerint az utolsó idők elérkeztét, rendkívüli jelek, háborúk, gyötrelmek és természeti csapások előzik meg. Kétezer év óta minden nemzedék a maga korára értelmezi a végidők bekövetkeztét! Mindig voltak "biztos jelek” és nincs ez másképp napjainkban sem, amikor nemcsak a szélsőséges jelek vélhetők "végsőknek”, de még az utolsó időket hirdető valódi és hamis próféciák is ugrásszerűen megszaporodtak, melyek szintúgy az idők jelei! (Apcsel 2, 17-18). Némely hamis látnok a túlbuzgóságával sajnos zavarkeltő lehet egy-egy közösségben, sőt társadalmi méretekben is, hiszen – akaratlanul is – a bűn szerzőjének, a megtévesztő szellemnek adnak működési lehetőséget (vö. 1Tim 4,1), "tévútra vezetve az egész világot” (vö Jel 12,9b). A mégoly "igazoltnak” látszó, ám hamis próféciák sajnos, sokakat taszítanak a “világvégi” reménytelenségbe, sőt Egyházat és Istent vádló kétségbeesésbe! A Szent Szűz maga is óv bennünket a Szeretetláng üzenetében: "Vigyázzatok! A sátán ki akarja rántani lábaitok alól a remény talaját. Tudja ő nagyon jól, ha ezt sikerül megtennie, mindent elvett tőletek. A reményét vesztett lelkeknél már bűnre sem kell kísértenie. A reményét vesztett ember szörnyű sötétségben van, nem lát már a hit szemével, minden erény, minden jó értékét veszti (számára). Ó, gyermekeim, imádkozzatok szüntelenül egymásért, engedjétek kegyelmeim hatását létrejönni lelketekben.” (IV/30) És ez a lényeg! Kell-e ennél nyomatékosabb felhívás, vagy figyelmeztetés?
      Az Ige Megtestesülésével elérkezett az Idők Teljessége, melyet követően az emberiség folyvást számolhatott a végidőkkel. A Bibliában van néhány nagy prófécia, főként Dánielnél és a Jelenések könyvében, melyek megadják “az idők és időszakok” rendjét Pál apostol kifejezése szerint (1Tessz 5,1; vö.: 2Tessz 2,l-3). Arra mutatnak, hogy az emberiség jelenleg már az un. végidő korszakában, vagyis a Jézus Krisztus visszajövetele előtti időben él.
      Már az első századokban naprakészen várták az utolsó időket, melynek "jeleit” valóban meg is tapasztalták! "Az első keresztényüldözés hármas krízist okozott az egyházban. A világvéget váró apokaliptikus látomásoknak kedvezett Jeruzsálem ostroma és a keresztényüldözés, csakhogy mindkettő elmúlt tragikusan, de az Úr nem jött el lángba-borítani ezt a bűnös világot, így sokan kiábrándultak, elhagyták a hitet. (...) Igaz még száz évig tudták igazítani a látnokok és a próféták az időpontokat a kitartás érdekében, de a mennyei Jeruzsálem nem szállt le.” – (fejtette ki Dr Ladocsi Gáspár tábori püspök, a Keresztényüldözések kezdetei c. írásában.)
       Az első ezredforduló közeledtével a “jelek” mindenben igazolták az “időket”.
       Aztán véget ért az a középkor, melyet a felvilágosodást követően “sötétnek” neveznek, holott soha nem köszöntött az emberiségre akkora sötétség, mint azon Felvilágosodás által, amely az észt, a tudást emelte az emberi élet céljává, központjává! A liberalizmus vezető alakjai kezdetben tollal harcoltak a kereszténység ellen, ám a francia forradalom éveiben már tömegesen és válogatott kegyetlenséggel gyilkolták a papokat, lelkészeket, apácákat és a szerzeteseket egész falvakat kiírtva csak azért, mert ragaszkodtak Jézus Krisztushoz! (Lásd: 2013. január 20-i posztomat, A NAGY MAGÁNKINYILATKOZTATÁSOK KORA ÉS POLITIKAI LÉGKÖRE 3.) Mára viszont (legalábbis Európában), kifinomultak a módszerek. Most nem csupán fegyverrel vagy tollal, hanem a tévé, rádió és az internet segítségével, szinte kozmikus mértékben harcolnak a lelkekért! Legfőbb cél a tömeges kárhozat elősegítése és az Egyház végső megsemmisítése! Kívül-belül bomlasztanak tehát, pl. a hamis üzenetek propagálása révén, és a hierarchiába beépített "alvó ügynökeik" által! – Naponta, akár percre pontosan lehetünk ennek olvasói vagy tanúi!

12045_1_2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr995067632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása