HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

      A modern kor mindeme tévtanai azonban nem maradtak csupán elvi síkon, hanem az ember és a társadalmak életét minden aspektusában megváltoztatta. A kommunizmus tévtana nem csak valamilyen szociális megvalósulást tűzött ki célul, hanem minden időben világforradalomra és világuralomra törekedett és törekszik.

(...) Úgy tűnik, hogy az Istentől és az igazságtól való elszakadási folyamat feltartóztathatatlanul ma is folyik tovább. A profán politika egyetlen módozata sem hordoz igazi megoldást, mert a békés világ megteremtése, csakis az ember és Isten, ember és ember kiengesztelődésével érhető el. Ez pedig a "felvilágosodással" és a marxizmus-leninizmus tudatos ateizmusával végzetes irányt vett. Amikor ez a szekuláris süllyedés a 20. század elején világméretű katasztrófává terebélyesedett – még épp időben –, megnyílt a menny és mentőkötelet küldött: 1917. május 13-án Szűz Mária megjelent Fatimában. A menekülés egyetlen eszköze Mária Szeplőtelen Szíve, a világ felajánlás és az általa meghirdetett egyetemes engesztelés!

Franciaország Jézus Szívének való felajánlásának szándéka: 1689 és 1789

      A tény, hogy Isten a huszadik században Mária Szeplőtelen Szívét adta megmentésünkre, a mennynek Alacoque Szent Margit-Máriának adott üzenetére emlékeztet bennünket. Akkor Jézus Szívének kellett volna az államok üdvösségére, a szbdkművesség által hamarosan bekövetkező veszélyből való megmenekülésre szolgálnia.        1689. június 17-én volt Alacoque Szent Margit-Máriának az a híres látomása, melyben Krisztus azt követelte a királytól (XIV. Lajostól), hogy ajánlja fel magát és Franciaországot Jézus Szent Szívének. XIV. Lajos értesült a menny óhajáról, de nem tett eleget ennek a kérésnek. 100 évvel később pontosan e napon, 1789. június 17-én, kezdődött a történészek szerint a francia forradalom, mely megdöntötte a királyságot. A dátumoknak ez az egybeesése félreérthetetlenül mutatja a francia forradalom és világméretű következményeinek büntető jellegét. Ha a mennytől felkínált mentőeszközöket nem alkalmazzák, a katasztrófát nem lehet elkerülni.  Ld: http://szeretetlang.blog.hu/2012/03/03/maria_szivenek_nagy_igerete_3

Oroszországot Mária Szeplőtelen Szívének kell felajánlani, kérte a Szent Szűz Fatimában.

      Miként Krisztus a 17. században Franciaország felajánlását követelte, úgy követelte a menny a huszadik században Oroszország felajánlását Mária Szeplőtelen Szívének. A menny mindkét esetben az Egyháznak és a világnak szóló sorsdöntő kegyelmeket kötött a felajánláshoz. Megfordítva, a felajánlások elmulasztása is sorsdöntő katasztrófákat jelent a világnak. A katasztrófa már egyedül attól bekövetkezik, hogy Isten a ma oly veszélyeztetett világot magára hagyja. Franciaország, melyet nem ajánlottak fel Jézus Szívének, ezt követően a francia forradalom által az egész világon elterjesztette a szbdkművesség tévtanait. Hasonló módon terjesztette el a világon a nem-felajánlott Oroszország is a kommunizmus véres téveszméit.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr1004329988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása