HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

A BOLDOGSÁGOS SZŰZ RENDELTETÉSE
ÉS KIVÁLTSÁGAI AZ ISTENI KEGYELEM RENDJÉBEN

a.) Egyedül Szűz Mária talált oly teljes kegyelmet Istennél – úgy önmaga, mint minden ember számára –, amilyet a pátriárkák, próféták és az ószövetség összes szentjei sem voltak képesek elnyerni Istentől.
b.) Szűz Mária adott életet a minden kegyelem szerzőjének, ezért hívják Őt a kegyelem anyjának, Mater Gratie-nak.
c.) Az Atyaisten, akitől mint forrásból ered minden kegyelem és adomány, Szűz Máriának adta át Fiát és vele együtt minden kegyelmet, úgy miként Szent Bernát mondja; Fiával együtt Istennek minden hatalma is átadatott Neki!
d.) Isten Szűz Máriát kincstárnokává, kegyelmeinek gondnokává és kiosztójává tette, úgy, hogy összes kegyelmei és adományai Szűz Mária kezén mennek át. Azóta, Szent Bernát tanítása szerint, e kapott hatalmánál fogva, az Örök Atya kegyelmét, Jézus Krisztus erényeit, és a Szentlélek ajándékait annak osztogatja, akinek akarja, akkor, oly mértékben és oly módon, ahogyan akarja!
e.) Amint a természet rendjében a gyermeknek atyja és anyja van, úgy a kegyelem rendjében is az egyház igaz
gyermekeinek kell, hogy Isten legyen az atyjuk, Szűz Mária pedig az édesanyjuk. Aki pedig azzal dicsekszik, hogy Isten az atyja, de Szűz Máriával szemben nem tanúsít gyermeki gyengédséget, az csaló s annak csak az ördög lehet az atyja. Vagyis: akinek Szűz Mária nem anyja, annak Isten nem is atyja!
f.) Mivel Szűz Mária képezte a választottak fejét Jézus Krisztust, azért az Ő feladata a test többi tagjait – az igaz keresztényeket – is képezni. Mert az anya nem képezi csak a fejet tagok nélkül, sem a tagokat fej nélkül. Ezért, ha bárki is tagja akar lenni Jézus Krisztusnak – aki tele van kegyelemmel és igazsággal –, annak Szűz Máriában kell képződnie Jézus Krisztus kegyelmének segítségével, (melynek teljessége Máriában lakozik), abból a célból, hogy Jézus Krisztus tagjai – Szűz Máris gyermekei –, bőségesen töltekezhessenek!
g.) Minthogy a Szentlélek Szűz Máriát arájául választotta és őbenne, őáltala és őbelőle alkotta azt a remekművet – Jézus Krisztust –, a megtestesült Igét és azóta soha el nem hagyta Őt, ezért továbbra is napról-napra titokzatos módon alkotja őbenne és őáltala a kiválasztottakat!
h.) Szűz Mária Istentől különös hatalmat kapott a lelkek fölött, hogy azokat táplálja és Istennek felnevelje. Sőt, Szent Ágoston azt mondja, hogy a kiválasztottak e világon valamennyien Szűz Máriába zárattak és csak akkor látnak napvilágot, ha ez a Jó Anya őket az örökélet számára újból szüli! Miként tehát a gyermek minden táplálékát anyjától kapja, melyet neki szükségletei szerint nyújt, úgy a kiválasztottak is minden táplálékukat és erejüket Szűz Máriától nyerik!
i.) Szűz Máriához szólt az Atyaisten: Leányom, lakozzál választottaimban! A Fiúisten szólott: Édesanyám, a kiválasztottakban legyen az örökséged! A Szentlélekisten is felszólította Máriát: Szeretett Arám, verj gyökeret választottaimban! Akit tehát Isten kiválasztott az örök életre, annak lelkében él a Boldogságos Szűz és gyökeret ver benne, melyből a legmélyebb alázatosság, a legforróbb szeret és minden erény sarjadzik!

Szep Szuz Maria 011.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr154608558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása