HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

 4. A lábadozás 

gyermekaldas baby_hand (2).jpg     Nem volt más vágyam, mint végre látni az én kicsikémet. De lift nem volt, menni még nem bírtam, felkelni se, és ő inkubátorban feküdt, élet-halál között.

     Meglátogatott édesapám, egy félórányi időre. Sajnos sugárzott belőle az „ugye megmondtam”, de azért érzékeltem valamilyen együttérzést is. Ekkor már ki tudtam vánszorogni a folyosóra, hogy pár lépést tehessek vele. Nem éreztem neheztelést, inkább szomorúságot.

Aztán a műtét utáni harmadik napon újra megjelent az orvosnőm – egy látogatóm ült éppen az ágyam melletti széken.

– Kedves Klárika, sajnos van egy szomorú hírem. A baba háromszori agyérgörcsöt kapott. Nem tudjuk mi lesz vele, ez sok, nem biztos, hogy megmarad. Nem fogadja el a tejet sem!

     Úgy éreztem elájulok. Most végem van. Sötét lett minden. Barátnőm keze után nyúltam.

     Orvosnőm rémülten tekintett rám:

– Jaj, Klára, maga mindig olyan erős, én azt hittem, mindent őszintén elmondhatok magának! Mert mindent akkora hősiességgel visel el, Ön szokott engem megnyugtatni, de most nehogy elájuljon, egészen fehér lett! Kérem!

     Összeszedtem magam. Igyekeztem nem kimutatni, mit élek át. Agyérgörcs. Uram Isten, ez sok!

Mivel elapasztották a tejemet a szívem miatt, nem szoptathattam őt sem, amint kisfiammal sem tehettem. Amikor ezt közölték, elsírtam magam. Mindig hozták a jeget, nehogy begyulladjon a mellem.

     Minden erőmet összeszedtem, férjem segítségével valahogyan lementem, hogy láthassam végre kislányomat és érezhesse, mennyire vele vagyok. Hogy erőt önthessek belé szeretetemmel. De nem engedhettek be a csecsemők közé, és nem is tudták odahozni az ablakhoz sem, mert inkubátorban feküdt.

     Kimentünk tehát az udvarra, Dénes támogatott és egy szénkupac tetejére állva láthattam meg először ablakon át az én kisbabámat. Ott feküdt az inkubátorban, szeme csukva, kicsi karjai lefelé lógtak, és tele volt tűvel-csövekkel. Oly kicsike és vékonyka volt, hogy alig látszott! Hogy szerettem volna megölelni, vigasztalni!

Elmondtam neki, mennyire szeretem és vele vagyok és hamarosan haza fogjuk őt vinni. Kimondani és leírni sem tudom mit éltem át. Csak imádkozni tudtam, könyörögni az egek Urához, hogy mentse meg az én kicsikémet.

     Másnap, az ötödik napon jött ismét az orvosnőm és megállt lábamnál az ágy végében:

– Örömhírt közlök, Sárika jobban van, már gumiszondával tudják etetni.

     Láttam, mennyire boldog az orvosnőm is és hálát adtam. Azonban olyannyira kimerültem az izgalmaktól, hogy képtelen voltam válaszolni, csak mosolyogtam és megköszöntem a jóhírt.

     A varratszedés kevésbé volt fájdalmas, de a kapcsok kiszedése kegyetlenül fájt. Nem jajgattam, arra gondoltam, ez semmi, csak a kisbabám legyen jól.

     És elérkezett a nap, amikor engem haza engedtek, de őt még bent kellett tartaniuk, mert tüdőgyulladást kapott. Ha nem lett volna hitem, ha nem láttam volna kislányomat álmomban, talán nem élem túl ezt a megpróbáltatást. De én hittem, egyfolytában csak hittem és bíztam.

     Dénes eljött értem és hazahozott és én törekedtem összeszedni fizikai erőimet, hogy otthon mindent előkészítsek, hogy majd fogadhassam Sárikát.

     Minden nap mentünk a kórházba és két hét elteltével végre kiengedték őt. Vittük a mózeskosarat, a kis ruhácskákat és boldogok voltunk. (folyt.köv!) KÖSZÖNÖM URAM.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr456148209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása