HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

(Igaz történet!)

Bevezetés

Kedves Olvasó!

ima praying_hands 2_1.JPG     A következő történet megfelel a valóságnak. Nem tettem hozzá semmit és nem vettem el belőle semmi lényegeset. A neveket megváltoztattam, dátumokat töröltem: ezt családom kérésére tettem.

     Életem legnagyobb csodáját tárom fel a nyilvánosság előtt. Ezért a csodáért hálás szívvel mondok köszönetet mindenekelőtt Istennek, aki megteremtett, aki egy új és rendkívüli Élettel ajándékozott meg.

Másodsorban az Istenszülő Máriának, akinek oltalmazó keze a kezdetektől rajtunk nyugodott, s szépséges tekintetét nem vonta el tőlünk.

Harmadsorban köszönöm férjem kitartó szeretetét, hogy egységben élhettük meg ezeket a küzdelmes, mégis áldott időket.

     Köszönetet mondok a már felnőtt fiamnak, aki 11 éves gyermekként türelmes, szerető szívvel állt kishúga mellett, ezzel támogatva bennünket.

     Köszönöm a szülész főorvosnő (Dr. Zsurovits Edith) megértését, aki nem az orvosi szabályokat követte, hanem figyelembe vette az anyai intuícíót. Példát mutatott együttérzéséről mint ember és mint orvos.

Ugyanígy megköszönöm Dr. … Máriának mint kiváló orvosnak és jó embernek kitartó fáradozását.

Külön hálásan emlékezem meg Dr. Kiss Turay Teréz gyermekorvosnő barátnőmről, aki már az Örök Hazába költözött. Mit is tudtam volna tenni nélküle? Nem volt édesanyám, nem állt senki mellettem abban a súlyos, nehéz időszakban komoly jótanácsaival, javaslataival – egyedül ő.

     A Teremtő gondoskodik gyermekeiről: eszközöket küld, akik gyakorta angyaloknak tűnnek az életünkben, bár emberek. Mégis, ők – a saját égi őrangyalunk mellett – „őrangyalaink” földi zarándoklásunk alatt.

Köszönet illeti meg őket, mindnyájukat.

     Mi is földi őrangyalai vagyunk másoknak, amikor segítséget nyújtunk egy-egy bajbajutottnak, vagy amikor éveken át kísérjük egy embertársunk, barátunk, testvérünk életét nehézségei közepette; vigasztalásul, enyhülésül, bátorításul.

     Rövid bemutatkozásként itt meg kell jegyezzem: keresztény nevelésben részesültem, katolikus vagyok. Mégsem mondanám köznapi értelemben véve vallásosnak magam, mert ez a szó számomra régmúlt idők szabályos, zárt kereteit szimbolizálja. Mély, bensőséges Isten-kapcsolatom van, erős hitem, és gyakorlom a gyökereimből felszívott tudást. Törekszem megélni az Evangéliumot, különösen is sokat mond számomra Jézus legnagyobb parancsa, a: „legyenek mindnyájan egy.”

Nekem ez a mondat megnyitotta a horizontot. Ennek megsejtését igazolta bennem Chiara Lubich, a Fokolare mozgalom alapítója.

     Ennélfogva távol áll tőlem az előítéletekből és megkülönböztetésből származó ítélkezés, annak minden formája és módszere – emellett azonban kitartóan őrzöm katolikus identitásomat.

Az egység nem jelent szinkretizmust, hanem a közös igazságok felismerésén alapuló tiszteletet és békét. Ha az ellentéteken rágódunk, soha nem kerülünk közel a másik emberhez, így a más vallásúakhoz sem.

Az egyveleg zavarokat idéz elő. Nem önthetjük össze a spenótot egy lekváros tésztával, vagy a kakaót egy húslevessel. Mindegyik jó lehet önmagában, ha más és más ízekkel is, de egybeöntve rettentő gyomorrontást okoz.

2008 10 Szűzanya, Kismama.JPG     Azt azonban hiszem és tudom, hogy óriási erőforrást jelent az Eucharisztia és az Isten Anyjának jelenléte az ember életében. S nemcsak erőforrást, hanem a nehézségek elviseléséhez nagy könnyebbséget.

Most szeretettel köszöntöm mindazokat, akiknek szívét megérintik az olvasottak.

Ha olykor minden kilátástalannak, reménytelennek tűnik is egy-egy életszakaszban, egy-egy súlyos esemény kapcsán, bízzanak a Teremtő Istenben. Hiszen Ő teremtett, Ő az Égi Édesapánk. Természetes, hogy mindnyájunkat végtelenül szeret és meghallgat minket. S ha kedves előtte kérésünk, teljesíti azokat.

H.Mária 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr356120278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása