HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS
Erzsébet asszony római küldetése (1975-1980)
 
     Erzsébet asszony az Úr kérésre, már évek óta böjtölt és igyekezett megvalósítani az Égiek kéréseit a Szeretetláng lélekmentő ügyében – szinte minden eredmény nélkül –, ám erőtlenségének legkevésbé sem ez volt az oka! Egy napon azzal kellett szembesülnie, fia újra megházasodott és az új „anyuka" bizony nem nézte jó szemmel a nagymama „maradi" (értsd: a különzenére járatott ministráns gyerekek) nevelését illetően. Erzsébet asszony egyre inkább aggódott fia állapotáért, nem kevésbé a három fiúcskáért, mert hamarosan bejelentés érkezett a gyámhatósághoz a fiúk „klerikális” nevelését illetően. 
     Lélekfárasztó, hihetetlen intenzitású, kusza és aljas indítékú harc indult a három gyermekért a Gyámhatóság részéről! És ez az ateista gépezet lankadatlanul forgott (és sajnos épp olyan gyámhatósági alkalmazottól kapta Erzsébet a legtöbb kukacoskodást, aki évtizedekkel később méltató életrajzot akart készíteni róla és a Szeretetláng ügyéről, mígnem egyszerre csak Natália nővér szellemi hagyatékával kezdett eredménnyel foglalkozni)! Mert az idők változnak és változhatnak az emberek is, de az általunk másnak okozott álmatlan éjszakákat, már nem lehet áldozatainkkal kipihentetni – jóllehet –, érdemszerzővé válhat annak aki mindezt Isten nevében szenvedte el tőlünk! 
     A részletek mélyebb taglalása nélkül is bárki számára elképzelhető, hogy Erzsébet asszony égi-földi küzdelmeit valóban emberpróbáló körülmények közt harcolta meg. Egy kármelita atya – Böcskey Berthold OCD – aki ismerte küzdelmes helyzetét, ezt mondta: „ha a Szeretetláng égi eredetét illetően kétségeim lettek volna is, az ön unokáiért folytatott heroikus küzdelme, teljességgel hitelesítette ezt bennem”. És bizony, Erzsébet asszony egyetlen vigasza és enyhülése csak az Úr erősítő kegyelme volt. Így ír naplójában: „Ebben a nehéz helyzetemben csodálatos kegyelmeket és határtalan nagy segítséget kaptam fizikai munkám végzéséhez. Később, ahogy a gyermekek már kezdtek nőni, kilenc, tíz, tizenegy évesek lettek, az Úr Jézus közölte velem, hogy el kell vinnem a Szeretetlángot Rómába. Közöltem lelkiatyámmal az Úr Jézus kérését, ő teljes odaadással elfogadta az Úr felszólítását”. (IV/31; I/109)
     Erzsébet asszonyt első római útjára (1976. február 17) Mester István pápai prelátus (a Római Papi Kongregáció magyar ügyvivője) meghívására, két gyóntatója Fuhrmann Ernő pápai kincstárnok és prof. Dr Kosztolányi István (a Budapesti Hittudományi Akadémia professzora, szentírásfordító) kísérte el. A neves professzort – aki Fuhrmann atya gyóntatója volt –, Erzsébet asszony addig nem ismerte, és az Úr felszólítására kérte fel kíséretére. Kosztolányi atya emberileg nem tartotta megvalósíthatónak a felkérés teljesítését, hiszen 30 év óta nem kapott útlevelet. Kijelentette, hogy jelként fogadja az égtől, ha aranymiséje napján, Rómában adhat hálát Istennek. Minden feltétele teljesült (lásd IV/31).
     A római meghallgatás során Erzsébet asszonnyal tollba mondatták a Szeretetláng legfőbb üzeneteit. Ezt követően arra hivatkozva, hogy a másológép megsemmisítette az iratot, elmondatták vele még egyszer. Erzsébet asszony megismételte. Az atyák titkon összehasonlították a két szöveget, amely legnagyobb csodálkozásukra betűre egyezett. A leírt szöveget VI. Pál pápa kézhez kapta és bővebb anyagot kért. 
begyik tibor.jpg     1976. őszén, Erzsébet asszony benső indíttatásra, felvette a kapcsolatot egy általa addig nem ismert fiatal családapával – e sorok írójával –, akit a továbbiakban a Szűzanya titkáraként kezelt. Új fejezet kezdődött az üzenetek terjesztésében, mert a „rejtett alázatosságra” (I/59; I/112; III/138) továbbra is ügyelve, eleget tudott tenni a papi (plébániai) meghívásoknak.
     1977 júniusában Erzsébet asszony egyedül utazott Rómába, szintén Mester prelátus meghívására. Utazása előtt Jézus kérésre 40 napig kellett böjtölnie kenyéren és vízen a küldetése sikeréért. Erzsébet asszonynak a legkevésbé sem ez jelentett nehézséget. A gyermekek és fia gondozására talált valakit, és az akkori feltételek szerinti „meghívő levél” szerzésére is akadt ajánlkozó. Az igazi kellemetlensége abból származott, hogy a meghívót, egy olyan svájci ügyvéd töltötte ki (római lakására), aki sajnálatosan az olaszbr13.jpg „Vörös Brigádok” ügyvédje volt, az Aldo Moro elleni merénylet perében. A vonaton egyedül utazó Erzsébet asszonyt, úgy a vámhatóságok, mint a titkosszolgálatok sorra átkutatták, az utolsó kis papírdarabig! Mikor végre megérkezett Rómába, fény derült zaklatásai okára. Amikor kicsomagolt, keze ügyébe akadt az a – még otthon összegyűrt és eldobott –  papírdarab, melyet a lelkivezetője írt össze számára, a Rómában tartózkodó bíborosok nevével. Épp negyvenen voltak! Valamennyien kézhez kapták a Szeretetláng üzenetét, elsőként az épp Rómában tartózkodó Dr Lékai László magyar prímás. (IV/32)
      Érdekes epizód, hogy Erzsébet asszony Rómában találkozott, az általa már ismert Thirring Éva nyugdíjas magyar tanárnővel, aki a városban tolmácsként szívesen kísérgette. Ez a neves özvegyasszony volt az, aki többször is beszélt annak idején Pio atyával és neki mondta azt a ma már szállóigévé vált kijelentését, hogy: „Magyarország egy kalitka, melyből egyszer egy csodálatos madárka fog kiszállni!" Ezt a gondolatot Erzsébet asszonnyal is átbeszélték és egyöntetű volt a véleményük, hogy bizonyára a Szeretetláng üzenete az a „csodálatos madár". Egyébként Thirring asszony megneheztelt Erzsébetre, amiért őt a legkevésbé sem érdekelték Róma nevezetességei, folyvást csak a három unokájának megígért „Märklin" fémépítőt akarta beszerezni. Végül sikerrrel!
      Az eredményesnek mondható római út és az a tény, hogy 1977 őszén Erzsébet asszony még személyautóra is szerzett jogosítványt, nem csökkentették „kicsiségének és tehetetlenségének tudatát” (I/112). A Szent Szűznek így panaszkodott: „Te tudod, milyen parányi porszem vagyok, és nem tudok semmit tenni Nélkületek. Ő (a Szűzanya) pedig így válaszolt: És mégis a te kicsiségeden, tehetetlenségeden és alázatosságodon keresztül fog megindulni, szelíden, minden erőszak nélkül. Azért csak vigyázz és maradj rejtett alázatosságban! A Szűzanya megígérte: Állandó külső és belső megaláztatásokban lesz részed, mert csak így tudlak megtartani Szeretetlángom továbbadásához." (I/112) 
Nyilvánvaló, hogy nagy vigasznak fogadta, amikor »1979-ben Székesfehérvár akkori püspöke, Dr Kisberk Imre Nihil obstat-tal látta el egy olasz kiadó kivonatos füzetét (prot. nr. 1404/1979) megállapítva, hogy a „a kiadványban semmiféle hitellenes dolog nincs”. Imprimatur azonban nem született, mivel az akkori politikai körülmények miatt nem merte megkockáztatni. Szintén hasonló okok folytán, 1984. május 3-án Dr Szakos Gyula székesfehérvári megyéspüspök az Új Ember hetilapban megjelent Nyilatkozatában visszavonta a Nihil obstatot«. (l. Kovács Z.: MAGYAR SION. Új folyam III/XLV.[2009/2] 137-174)

  – Begyik Tibor – (Minden idézet vagy közlés, csak a szerkesztő és forrás megemlítésével!)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr643332894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása