HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

(Maria Veronika Rinderer OCD írása (Füzetként megjelent magyar nyelven egy szintén kármelita nővér fordításában!)

Szegény József 1

 san_giuseppe_lavoratore.jpg   Szent József kétszeres szegénységben élt: egy külső szükségben, és a lélek mély szegénységében.
    Abban az időben természetes dolog volt egyszerűen és szerényen élni az egyszerű emberek mindennapos sorsát. De miféle gazdagságot is gyűjthettek volna? Egyszerűségében maga a kis názáreti ház is kifejezője volt a szegénységnek, a szerénységnek, melyet mégis boldogító, nagy megelégedettség és önzetlenség koronázott. József szegénysége  nem azért volt értékes, mert kevese volt, hanem mert azzal a kevéssel is beérte, és nem akart a szükségesnél többet. Amije volt, ahhoz nem ragaszkodott. Szegénysége ellenére nagylelkű volt az adományozásban, s önzetlen a rendelkezésre álló eszközök használatában.
    A szegénység nem azt jelenti, hogy kevesünk van, hanem azt, hogy semmink ne legyen, ami a szívünk függetlenségét veszélyeztetné. Mily könnyen kívánunk és akarunk magunknak szemrevaló apróságokat – melyek többek a szükségesnél –, aztán nehezen tudunk lemondani róluk. Amint a lemondás fájdalmasan érint, az „én” azonnal elűzi a szegénység igazi szellemét, azt az önkéntes „lemondani akarást”, mely a szegénység erényének kezdetét jelentené, ám az „én” a „szükségesség” fátylával igyekszik azt elfedni. Amíg rendelkezésünkre áll az, amit birtokolunk – legyen az mégoly csekélység is –, nem vagyunk szegények. Mert valójában a mindent odaadás készsége teszi lehetővé azt, hogy Istenben mindent megtaláljunk – és kell –, hogy Ő mindent kitépjen a szívünkből, mindent! Ami aztán a mindennapi élethez valóban szükséges, azzal mindig meg leszünk elégedve, mindig készen arra, hogy odaadjuk. Ha hűségesen őrködünk és az ellenséget nem engedjük belopakodni, sohasem leszünk elégedetlenek, s beérjük azzal a kevéssel, amink van. Ha teljes odaadásban akarunk adni, akkor hálásak leszünk az áldozatért, a lemondásért, és az elégedetlenség sohasem fog tudni gyökeret verni egy hálás szívbe. Az igazi szegénység és nélkülözés szellemének alapja; az önzetlenség.
    Szent József napjait ez az önzetlenség, ez az önérdektől való mentesség jellemezte, olyannyira, hogy a szegénységet nem tehernek, hanem érdemszerző boldogságnak érezte. Megízlelte a nincstelenség örömét, mert abból az Istennel való telítettség nyugalmát merítette. A nélkülözés és áldozat szívesen látott vendége volt, egyszerű napjainak boldog megszokásában. Családja körben ez volt önzetlen magatartásának minden kifejeződése. Semmi mást nem akart, mint csendesen és egyszerűen, minden vonatkozásban Jézus és Mária árnyékában maradni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr985745494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása