HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

(Maria Veronika Rinderer OCD írása (Füzetként megjelent magyar nyelven egy szintén kármelita nővér fordításában!)

Szeretőszívű József 1
    Az istenbemerültség csúcsát minden szent azért érte el, mert szeretett, életét szeretetből élte, mert szeretet nélkül minden igyekezet és fáradozás értéktelen és eredménytelen. Aki tehát nagy és szent dolgokat igyekezett végbe vinni és mindent feláldozott, életfája csak úgy borulhatott virágba, ha valóban szeretet volt a gyökere. Egy szerető szív mindenre képes és semmi sem nehéz a számára.
Maga Szent József is hogyan tudta volna életáldozatra való hivatását – mint a Mennyei Menyasszony emberi vőlegénye –, szeretetének nagy ereje nélkül élni, ha ez a rendíthetetlenség nem minden földi szeretet fölülmúló?
József SanJoseCarpintero.jpg    Mai modern világunkba, szinte merészség belekiáltani a „szeretet” szót, mert igen torz visszhangot vált ki. Az embereknek sajnos fogalmuk sincs, hogy teljes valójában mit takar a szó és mi az igaz szeretet. A lelkekben a szenvedély elhomályosította a tiszta szeretet képét, mintegy behelyettesítve azt. Egyszer azonban minden hiedelem és önámítás burka lehull majd, és mindenkinek szembesülnie kell a Szeretettel! Ha most nem kezdünk el tiszta szívből szeretni, akkor mikor? Mert eljön a nap, amikor egyik azt hallja: „Jöjj otthonomba”, a másik viszont azt, hogy „Nem ismerlek téged”!
   Szent József kétezer évvel ezelőtt élt, ám a szeretet, amelyet megvalósított, máig is korszerű. Semmi sem olyan változhatatlan – még ha oly sokrétű is –, mint a szeretet.
József szerette Máriát, megkérte a kezét, mert maga mellett akarta érezni azt a tisztaságot, amely természetfölötti szeretetből sugárzott, melyet a Szent Szűzben megtalált. Ez a szeretet, nem  hordozta  magában  a csalódás lehetőségét, mert Szent József a beteljesülést nem a kielégülésben, hanem a lemondásban kereste, nem az érintésben, hanem a tartózkodásban találta meg. Teljes önzetlen bizalommal volt Mária iránt, mégis amikor látta, hogy Jegyese fogant, oly átható szeretet töltötte el, hogy szívében semmiféle elítélő gondolatnak nem volt helye. Törvénytisztelő emberi reakcióját nem a kétely vagy csalódás indíttatta, hanem saját méltatlanságának azon tudata, hogy e titoknak részese legyen. Természetfölötti megerősítést kellett kapnia Józsefnek az angyal által, hogy mindent elfogadva, szívének szerető hallgatásába rejthesse.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr795735533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása