HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

(Maria Veronika Rinderer OCD írása (Füzetként megjelent magyar nyelven egy szintén kármelita nővér fordításában!)

Imádságos József 2
    Imádkozni tehát, nemcsak azt jelenti, hogy Istenhez beszélünk, de azt is, ha Istennel és Istenben vagyunk; Nála és Benne tartózkodunk. Így minden belemerül Isten létezésébe, a hit világosságának fényébe. Az imádság egy egymásba fogadás, egy egymásba ölelés, amelyet a külső tevékenység nem zavar és nem szakít félbe, úgyhogy az 'istenbemerültség', állapottá válik. Az imádság egy „létezés a létezésben”, és ez a szüntelen isteni létezésben való létezés, egész életünket állandó imává teszi.
Jozsef920094_n_1.jpg    Az emberi törekvésnek mindig az a célja, hogy Isten létezését érthetővé tegye, hogy egyre jobban megvilágosítsa. De kegyelem nélkül ez a törekvés mindig csak eredménytelen vágyakozás marad. Isten azonban néha lenyűgöző erővel jön, egyetlen pillanat alatt szeretetének tengerébe merít minden fáradozást, próbálkozást, és csalhatatlan világossággal áll a lélek elé. Megajándékozza „ittlétének” mélységes felismerésével. A szív minden ízével megtapasztalhatja, felfoghatja, megélheti Isten jelenlétét.
    Ez az élmény egy mélységes vágyat hagy maga után, egy fájdalmas vágyakozást, mely egyben boldogító pecsétet nyom a lélek minden cselekedetére. Minden törekvésének egyetlen célja, hogy Istent ennek a megismerésnek és élménynek a fényébe belevonja, s egyre jobban az isteni létben legyen és maradjon.
Ez egy emésztő vágy, amely magában rejti a fájdalmat, hogy az emberi gyengeségek és hibák ezt az istenképet el ne homályosítsák. Sohasem vagyunk képesek magunktól Istenhez közeledni, de a vágy tüze egyre mélyebbre von minket a „létezőben való létezésbe”. Isten mindenkinek olyan mértékben ajándékozza magát, amennyire az vágyakozik utána.
   Szent József az ima patrónusa. Gondolatainak összeszedettsége és állandó Jézusra irányuló figyelme magától értetődő volt. Együtt élt az Isten Fiával, és ez minden gondolatát, törekvését, gondját és munkáját ráirányította. Lelke minden mozzanata Jézus szeretetében volt elrejtve. Ezért nagybetűkkel írhatjuk életére, minden fáradozására és szenvedésére: „Imádság volt létezése a létezésben”. Ebbe az isteni létezésbe merülve valósodott meg, a nagy szeretetegyesülés.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr855735524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása