HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

Hinni vagy nem hinni, egyáltalán kérdés ez?

     Kicsiny vízcseppek vagyunk mindannyian, amelyek másodpercenként milliárdnyi számban vágódnak el az élet-halál szörnyű mezsgyéjén. Mi vagyunk ezek, a pihegő, vergődő, tapogatózó, élni-akaró s legvégül mégis elhaló emberek. Minket is hív az örvény: nincs nekünk se maradásunk. Az enyészet özönvize mindent és mindenkit el fog érni s magával fog rántani az örök kétségbeesés kavargó forgatagába − csak egyedül a "sziklára épült ház" (Mt 7,24) nyer kíméletet, melyet az Élet Ura épített örök üdvösségünkre! Boldog, aki benne lakik, boldog, aki polgár benne, boldog, aki így sóhajthat "Én Uram, Istenem! Tiéd vagyok életemben és halálomban! Bízom Benned!"

     Sajnos, sokan állnak azok közt, akik a ma divatja szerint sarat és követ dobálnak az Egyházra, feledve, hogy a repkedő kövek, így-úgy visszapattannak a dobálókra és környezetükre, kiváltva méltatlankodásukat: "ha lenne Isten, ezt nem engedné meg"? Egyesek tán közömbös, higgadt alapossággal gyűjtögetik magukban az istenellenes érveket, melyekről nem veszik észre, hogy az enyészet kárhozott szelleme sugallja nekik? Meglehet, hogy számtalan ember érzi lelke mélyén a lenyűgöző hitbizonyságok kivédhetetlen igazát, világosan érzik és látják, hogy nem délibáb, nem csalóka poézis csupán a feltámadt Krisztusba vetett hit világa, mégis haboznak Jézus felé lépni, határozottan színt vallani! Nem képesek rászánni magukat a keresztjel büszke és bátor felvételére, mert szégyenlik.

     Tudnunk kell azonban, hogy bármily csodás erejűek hitünk bizonyságai, az embernek a természetfeletti és érzékfeletti igazságokkal szemben mindig módjában állt érvelni és kibújni, a lelkét Teremtőjével szemben megkeményíteni. Szomorú szabadságunk, hogy az igazság ellen is védekezhetünk! Ezért fontos, hogy aki vallási megvilágosodást keres, az elsősorban a lelkét tárja ki az Isten és emberszeretetre, a jóra való készségre, az igazság és a hit megismerésére, Isten kegyelmének befogadására. Az észérvek, a bizonyítékok, a meggyőződés mind fontosak, de a legfőbb mindig a lelki készség, a szabad akarat őszinte kinyilvánítása. Ha ez megvan, akkor nagy eséllyel felviláglik a tisztánlátás és a válasz az élet nagy kérdéseire, és ez már a diadalmas bizonyosság megnyugvása!

    Kívánom minden kedves Olvasómnak, hogy ezt az örvendező bizonyosságot és diadalmas hitet érje el maga is!      (Bangha Béla SJ termékenyítő gondolatai nyomán, a szerkesztő)

shadowofthevalley3 (2).jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr24908161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása