Az október 23-i Békemenet közleménye

A CÖF-CÖKA méltósággal kíván megemlékezni az 1956-os szabadságharc hőseiről és mártírjairól. Civilizált választ kívánunk adni mindazoknak, akik a társadalmi békét agresszív módon támadják.

     A Békemenet október 23-án a Bem szobortól indul. A gyalogos gyülekezés egyénileg a Bem rakparton, illetve a Bem József téren történik 13 órától. Az érkezők a Batthyány tér irányába terjeszkedhetnek.

     A résztvevők az alábbi útvonalon vonulnak: Budapest II. ker., Bem rakpart – Bem József tér – Lipthay utca – Margit híd – V. ker. Szent István körút – VI. ker. Nyugati tér – Teréz körút – Oktogon – Andrássy út – érkezés az állami ünnepségre, Hősök tere.

     A menet elején hangosítással ellátott tehergépjármű fog haladni, mögötte a szervezők egy kb. 10 m széles molinót fognak vinni. Őket követik a Békemeneten résztvevők.

     Az érdeklődés hatalmas és egyre többen jelzik, hogy vidékről autóbuszokkal érkeznek. Erre való tekintettel közöljük, hogy a Bem tér a József Attila utca – Széchenyi tér – Lánchíd – Clark Ádám tér, illetve Alagút – Clark Ádám tér irányokból az oda bejelentett rendezvény miatt nem megközelíthető.

     A Békemenetre érkező autóbuszoknak a javasolt útvonal a II. ker. Széll Kálmán tér – Margit körút – Bem József utca irányából a Fő utca. A buszokról történő leszállás itt megtörténhet, a résztvevők gyalogosan közelíthetik meg a rendezvény helyszínét.

     Javasoljuk, hogy a leszállást követően a buszokkal az alábbi útvonalon közlekedjenek át a XIV. ker. Felvonulási térre, az 56-os Emlékmű és az Ajtósi Dürer sor közötti területre: Fő utca – Halász utca – Budai alsó rakpart – Margit híd felhajtó – Árpád fejedelem útja – Lajos utca – Pacsirtamező út – Árpád híd – Róbert Károly körút – Hungária körút – Ajtósi Dürer sor – Felvonulási tér.

A buszok ablakába a Békemenet feliratot helyezzék el.

 Kérjük a résztvevőket, hogy a hagyományokhoz híven csendesen, méltóságteljesen vonuljunk, másokat becsmérlő, a szélsőséges alakulatokat jellemző táblákat ne hozzanak magukkal, csak magyar, CÖF és székely zászlókkal demonstráljanak.

 Budapest, 2013. október 16.

CÖF-CÖKA Vezetősége
valamint a Békemenet szervezői

Kérünk minden támogatónkat, ha tehetik, adakozzanak annak érdekében, hogy minél szélesebb körben tudjuk meghívni a nemzetet és a közjót támogató Kárpát-medencei polgártársainkat.

Adományok elküldhetők:
CÖKA bankszámlaszám: Unicredit Bank
10918001-00000064-35950004

A Békemenet pontos útvonaláról és találkozási pontokról az alábbi linkeken olvashatnak. 

http://www.polgarportal.hu/civilosszefogas/cof/2664-az-oktober-23-ai-bekemenet-utvonala

http://civilosszefogas.hu/az-oktober-23-i-bekemenet-kozlemenye/ cof_fda3d66c924277de13cfe5159603aa37.jpg