HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

1_0_730629.JPG

Jézus tekintete megváltoztatja az életünket

     Szeptember 21-én, szombaton reggel Ferenc pápa a Szent Márta házban bemutatott szentmisén Szent Máté apostolra emlékezett, az evangelista liturgikus ünnepnapján. A pápa az evangéliumi szakaszhoz fűzte elmélkedését, amely Máté megtéréséről szól.
„Jézus, a bűnös vámos Máté szemébe néz. Élete, bálványa a pénz. De most megérzi szívében Jézus tekintetét” – mondta homíliájában a pápa.
     Ez a tekintet teljesen felkavarta, megváltoztatta életét. Mi azt mondjuk, hogy megtérítette. Megváltoztatta az életét. Amint megérezte szívében azt a tekintetet, felállt és követte Jézust. Ez igaz: Jézus tekintete mindig arra késztet bennünket, hogy felemelkedjünk. Egy tekintet, amely felemel bennünket, soha nem alacsonyít le, soha nem aláz meg. Arra szólít fel, hogy állj fel. Egy tekintet, amely mindig növekedésre késztet, arra, hogy haladj előre, bátorít, mert szeret. Érezteti veled, hogy szeret téged. Ez ad bátorságot ahhoz, hogy kövessük Őt: „Az fölkelt és követte őt” – idézett Máté evangéliumából a Szentatya (Mt 9,9-13).
     Jézus tekintete nem egyfajta „mágikus” tekintet: Jézus nem volt a hipnózis specialistája. Jézus rátekintett minden emberre és minden ember úgy érezte, hogy Jézus úgy nézi őt, mintha a nevét mondaná. És ez a tekintet megváltoztatta mindenkinek az életét. Ez megváltoztatta Pétert, aki, miután megtagadta a Mestert, találkozott tekintetével és keservesen sírva fakadt.
     Azután ott van Jézus tekintete a kereszten: nézte édesanyját, nézte a tanítványt és tekintetével azt mondta, hogy anyukája a mi anyánk és az Egyház Anyja. Mindezt egy tekintettel. Azután a Jobb Latorra tekintett, majd feltámadása után az ijedt Péterre, akitől háromszor megkérdezte: szeretsz engem? Ettől a tekintettől szégyenérzet töltötte el. „Jót tesz nekünk, ha Jézusnak erről a tekintetéről elgondolkozunk, ha imádkozunk, és ha hagyjuk, hogy Ő vezessen bennünket” – mondta homíliájában a Szentatya.
Jézus Máté otthonába megy és miközben asztalhoz ül, sok vámos és bűnös érkezik. (...)
„A bűnösök, a vámosok érezték Jézus tekintetét, amely számukra olyan lehetett, mint amikor rálehelnek a parázsra. Érezték, hogy Jézus felélesztette bennük a tüzet, visszaadta méltóságukat. Jézus tekintete mindig méltóságot ad. Nagylelkű tekintet. „Nézzétek, a Mester a város söpredékével ebédel!” – a söpredék alatt azonban Isten kívánságának parazsai szunnyadtak, Isten képének parazsai, akik arra vártak, hogy valaki tűzzé élessze őket. És ezt tette meg Jézus tekintetével.
     Mindnyájan éreztük életünkben ezt a tekintetet, ezt a csodálatos tekintetet. Nem egyszer, hanem sokszor! Talán egy pap részéről, aki hittant tanított nekünk, vagy kiszolgáltatta a bűnbocsánat szentségét – talán egy segítő barát esetében.
     Mindnyájan az előtt a csodálatos tekintet előtt állunk majd. És annak biztonságában haladunk előre az életben, hogy rajtunk van tekintete. De Jézus is vár bennünket, hogy véglegesen szemlélhessen minket. És Jézus utolsó tekintete életünkre az örökkévalóságnak szól majd.
     Azt kérem ezektől a szentektől, akikre Jézus rátekintett: készítsenek fel minket arra, hogy hagyjuk, hogy Jézus ránk tekintsen és készítsenek fel minket Jézusnak arra az utolsó, egyben első tekintetére” – hangzott Ferenc pápa fohásza a szombat reggeli szentmisén.

(vm) radiovaticana.va/news/ Forrás 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr625527661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása