HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

Elmélkedés 3 ‒ Horváth Mária írása

sza_lourdes150308_hp_k140.jpg     Amint elérkezett a hajnal és kék lett az ég, Anna legnagyobb örömére Joachim felült ágyában és egészsége teljesen visszatért.

Anna hálaimát mondva sietett ki Erzsébethez és boldogan újságolta a csodálatos hírt. Azonban az Angyal megjelenéséről, szavairól hallgatott.

Este együtt imádkoztak mindnyájan, majd Anna és Joachim nyugovóra tértek. Ekkor Anna elmesélte mindazt férjének, ami történt vele. Egymás kezét fogva, örömtől és hálától eltelve lassan elnyomta őket az álom.

Az Angyal Anna fölött lebegett és kezét kitárta. Anna álmában úgy érezte, hogy megnyílik az Ég és angyalok ujjongó énekét hallotta. Nagy fényességet látott, szárnysuhogást hallott és egész szívét édes melegség töltötte be. Ez a melegség átjárta egész lényét...Nem tudta mi is történik vele. Örömében átkarolta urát, aki álmában elmosolyodott. Paradicsomi állapot volt ez, az első Szeretet. Egymást átölelve feküdtek így a Szeretet Lelkének bölcsőjében.
Majd mindketten hirtelen felébredtek. A szobában valamilyen csodálatos édes illat terjedt szét, elcsodálkoztak rajta, mert hasonló volt a liliom illatához, csak még annál is fenségesebb volt. 

Anna hamarosan észrevette, hogy áldott állapotba került. Vissza-visszagondolt álmára, a jelenésre, az Angyal szavaira és megsejtette, hogy akkor éjjel decemberben megfogant. Attól fogva mindig dalolt, mosolygott és örömmel végzett el minden munkát. Különösen a kertben való foglalatosságait szerette. Esténként kiültek a lócára Joachimmal, és egymás kezét fogva csodálták a színes virágokat, beszívták fenséges illatukat és gyönyörködtek a fákban, a madarakban és a lemenő nap sugaraiban. Ezek az esték voltak Anna állapotának legszebb hetei, hónapjai.

Kora reggel, amikor kiment a kertbe, imádással köszöntötte az Urat, énekelt és hálát adott a kislányért, akit Isten jóságában adott nekik.

Anna várandóssága hamar eltelt, szálltak a hónapok, és ő alig vette észre, hogy babát vár. Csak az utolsó hónapban lett fáradékonyabb.

Elérkezett szülésének ideje. Augusztus volt, és nagy meleg. Joachimnak Jeruzsálembe kellett mennie és Anna vele ment. Szamárháton vitte odáig Annát a férje. Kis házukba betérve, Anna elgyengült. Lefeküdt ágyára, hogy kipihenhesse magát. Várta, hogy majd fájásai jönnek, mert érezte, hogy itt az idő.

A fájások azonban elmaradtak. Nénje, Erzsébet is odament a hírre, hogy találkozhasson húgával.

Hirtelen fényesség borította be a szobát, és egy fénynyaláb Anna fölött ragyogott. Erzsébet hozzá sietett és látta, hogy Anna elsápadt. Vizet vitt neki. Megtörölte húga arcát, majd felkiáltott. Anna ugyanis hasára tette kezét és láthatóan érezte, amint a kicsi baba megy lefelé, s amilyen gyorsan ment lefelé, olyan gyorsan ki is jött, Anna azonban ebből semmit sem érzett.

Nem volt semmi fájdalma. Erzsébet fogta először kezébe…

(folyt.)94657052_5978767_535.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr1914691586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása