HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

Dr Gloria Polo Ortiz: Akit villámcsapás ért

Ne lopj

gloria-polo_1.jpgA hetedik parancsolatnál megint biztos voltam a dolgomban. Jó helyre soroltam magam, ebben igazán nem lehet semmit felróni nekem. De az Úristen keményen rámutatott, miként hagytam otthon a drágán összevásárolt élelmiszereket megromlani, penészedni, mert többet kívánt a szemem, mint amennyit meg tudtam enni. Amikor nálunk megromlott az élelmiszer, nem gondoltunk arra, hogy máshol a világon nagy az éhezés. Amikor az Úr ezt megmutatta, azt fűzte hozzá:

Éhes voltam, és nézd, mit csináltál azzal, amit adtam neked. Fáztam, és nézd, te a divat és az öltözködés rabszolgája lettél. Mennyi pénzt áldoztál az injekciókra, hogy karcsú legyél. A tested rabszolgája is lettél, s a tested bálványoztad, engem pedig feledtél.”

És Urunk bemutatta nekem, hogy én magam is mennyire hibás vagyok abban, hogy országunkban nagy a szegénység, és bizony látható volt, hogy ennél a parancsolatnál is hibás voltam.

Aztán arra is felhívta a figyelmemet, hogy mindannyiszor, amikor valakiről rosszat mondtam, elloptam a tiszteletet tőle. Ezt pedig újra visszaállítani, visszaadni, szinte lehetetlen. Sokkal egyszerűbb lett volna, ha pénzt loptam volna, mert az visszaadható. Egy ember „jó hírnevének” elrablása sokkal súlyosabb, mint egy tárgy vagy pénz ellopása.

Gyermekeimet is megloptam azzal, hogy számukra nem voltam a gyengéd anya, aki gondoskodik gyerekeiről, aki mindig ott van mellettük, aki számukra az önzetlen, odaadó szeretet példaképe.

Sajnos ma sok olyan anya van, aki miközben fölösleges hívságok után rohangál, a gyerekeit egyedül hagyja otthon a TV, a számítógép vagy a videó játékok előtt, mintegy pótmamára bízva őket.

Én, hogy annak idején megnyugtassam a lelkiismeretemet, drága, márkás holmikat vásároltam a gyermekeimnek, hogy az iskolában és a barátok között jó benyomást keltsenek, és irigykedjenek rájuk.

De számomra még ijesztőbb volt, amikor láttam, hogy maga szegény édesanyám is hányszor tett szemrehányást önmagának, felróva, hogy vajon ő jó anya-e? Pedig milyen jámbor és jó háziasszony, jó anya volt, aki mindig szeretve intett minket és gondoskodott rólunk. Mindenben a javunkat akarta, és ezzel a sok jótettel mégsem vált önteltté. A maga módján apám is mutatta, hogy szeret minket, és hogy mi vagyunk a legfontosabbak az életében.

Amikor gondolataimba merültem, olykor azt mondtam magamban: „Ha a gyerekeimnek semmit sem adnék, tán észre sem vennék, ha már nem leszek, valószínűleg nem is hiányoznék nekik!” Borzongás futott végig rajtam, és ez a fájdalom, mint egy kard, a szívembe fúródott. Szégyelltem magam minden vétkemért.

Tudniuk kell, hogy az „Élet könyvében” mindent úgy lehet látni, mint egy filmen. Én ott láttam, amikor a gyerekeim egy alkalommal beszélgettek, és azt mondták egymásnak: „Reméljük anya dugóba került és későn ér haza, mert addig is nyugtunk van. Annyit elégedetlenkedik és kritizál és ez már nagyon unalmas.” Ó, milyen lesújtó volt ezt egy 3 éves és egy valamivel idősebb lánytól hallani, ahogy ők a szívtelen anyjukról beszéltek. 

Ismét tudatára ébredtem, hogy valamit nagyon elraboltam tőlük: az igazi anyát. Nem biztosítottam nekik békés otthont. Megakadályoztam, hogy gyermekéveikben példámon keresztül megismerjék Istent. Nem tanítottam meg nekik, hogyan kell a hozzátartozókat szeretni. Ha nem mutattam együttérzést és könyörületet senki iránt, így nem tanulhatták meg az Isten- és emberszeretetet.

Felnőtt életemben, valójában senkinek se tettem tanúságot Istenről, a hitről, a felebaráti szeretetről. Ez az adott körülményben az én kötelességem lett volna. Így aztán sokakat fosztottam meg a pozitív példáktól, melyek jobbra fordíthatták volna életüket. Megloptam őket!

/Gloria Polo Ortiz lelki vezetőjének címe és telefonszáma:

Wilson Alexander Mora G., (katolikus pap), plébános

/Calle 143, Nr. 65-57, Casa Blanca Norte, Telefon: 682 53 68 Bogotá D.C./ 

tengerparton gloria polo 09.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr714665694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása