HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

az_ars-i_plebanos_elete4_535.jpgAz első találkozás Szent Filoménával 

     Balley plébános, ha szigorú pap volt is, de nem volt emberkerülő, vagy barátságtalan. Lyon-i ismerőseivel jó baráti viszonyban volt, meg-meglátogatta őket, így a Loras családot is, ahol találkozott Anton Jaricot pauline-marie-jaricot-edit2_280.jpgnagyiparossal. E gazdag ember kisebbik lánya a 18 éves Paulina Jaricot nagyvilági életet élt, ám környezete legnagyobb döbbenetére hosszasan megbetegedett, ám ezzel egy-időben nagy vezeklő és rózsafüzér imádkozó lett. Ő szervezte meg később az „Élő Rózsafüzér Világmozgalmat.”

Na, ez a tényező felettébb felkeltette Balley plébános és káplánja érdeklődését, és egy látogatásuk alkalmával találkoztak is Pauline Jaricottal Écully-ben, ahol a kisasszony férjezett nővére lakott.

10509764_280.jpgA beteg lány egyik barátnője mesélt nekik egy új szentről, Szent Filoménáról, akinek nevéhez számtalan rendkívüli csoda fűződött, sőt, egy alkalommal, adománygyűjtő szerzetesektől kapott egy Filoména ereklyét.

Csoda-e, ha a rózsafüzérimádkozó Pauline azon állítása, hogy a rózsafüzér-ima terjesztése, az eredményes evangelizáció és a lélekmentés kulcsa, felkeltette a két szentéletű pap figyelmét!

Egy ilyen látogatásuk alkalmával hallott Vianney először Szent Filoména vértanúról, akinek relikviáit kevéssel azelőtt találták meg a római katakombák egyikében.

Pauline látva a káplán rendkívüli érdeklődését, adott egy kis darabot az ereklyéből. És Vianney ekkor még nem tudta, hogy e szent mily nagy szerepet fog játszani az ő éle­tében és szívében.

Pauline Jaricot történetéhez tartozik, hogy az 1830-as évek elején hirtelen, még súlyosabb betegségbe esett. Olyannyira, hogy nem csak erejét vesztette, de szellemi állapota is egyre romlott. A lány azonban még ebben az állapotában is imádkozott, és szorongatta a rózsafüzérét! Ám egyszeriben azzal az abszurd kívánsággal állt elő, hogy vigyék őt a Mugnano del Cardinalé falucskába Szent Filoménához!

Orvosai tragédiával járó képtelenségnek tartottak egy ilyen, közel 1200 km utat megtenni hegyeken keresztül! Ám ő nem tágított!

El is indultak, és már a nevezett falu közelében jártak, amikor Pauline így szólt: „Ha eddig kibírtam, akkor inkább menjünk Rómába, a 1344757_280.jpegSzentatyához!”

Pauline ezen kívánsága is őrültségnek hangzott, de kisérete kénytelen volt hírvivőt küldeni a Vatikánba, jóllehet a legkisebb remény nélkül, hiszen egy súlyos állapotban lévő beteget aligha fogad a Szentséges Atya.

A loretói hegyek lábánál Pauline már olyan rosszul volt, hogy beleegyezett, ne is menjenek tovább, hanem vegyenek szállást a Trinita Dei Monti apácakolostorban.

Ezúttal a személyzet a látogatás lemondására küldhetett küldöncöt a Szentszékhez, ám XVI. Gergely pápa úgy döntött, hogy maga látogatja meg a rózsafüzérimát oly eredményesen terjesztő, haldokló kisasszonyt!

A Szentatya tehát megjelent a loretói zárdában. Megállt Pauline ágyánál, bőséges áldást osztva megdicsérte a beteg lány mindkét vállalkozását, az Élő Rózsafüzér megszervezését, és a rendkívüli utazás vállalását.

A jelenlévőknek, miként a Szentatyának is az volt az érzése, hogy a vég már egészen közeli. Ellátta tehát a Szentségekkel, majd így suttogott halkan a beteghez, melyre nem várt választ:

‒ Gyermekem, ha megérkezel a mennybe, imádkozz az Egyházért!

Pauline azonban váratlanul megszólalt: 

‒ Megígérem ‒ felelte ‒, de ha mégis életben maradnék és egészségesen, akkor Szentatyám ígérje meg, hogy a mugnanói Filoména szentté-avatási perét gyorsan lefolytatja?

(Erre kínos csend támadt.)

‒ Persze hogy megteszem ‒ rögtönzött a pápa ‒, hiszen a teljes gyógyulása elsőrangú csoda lenne!

Megköszönve a pápának a megtiszteltetést ‒ még aznap ‒, úgy félholtan folytatták útjukat Mugnano del Cardinale felé, Szent Filoménához, amely odafelé még jó 400 km-re volt!

Amint 1835. augusztus 10-én odaértek Mugnanóba, a mozgásképtelen beteget hordágyon bevitték be a templomba a szentáldozáshoz ‒ és lám ‒, Pauline Jaricot amint magához vette Krisztus Testét, nyomban teljesen meggyógyult!

A helyi plébános, aki már-már "megszokta" a rendkívüli csodákat, most maga is mélyen megrendült és Paulinnak adott egy kis Filoména szobrot ereklyével! Így tértek haza, ahol nagy társaság gyűlt a Jarocot házba, hogy meghallgassák csodás történetet, és rózsafüzérezve adjanak hálát Istennek!

(Források a 2. részben!) (Folyt.)st_filomena_p_jaricot_st_vianney_535.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr4314686476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása