HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

az_ars-i_plebanos_elete4_535.jpgA dolgok, nem mindig mennek egyszerűen!

     Jean-Marie példás magaviselete mindegyre beszédesebb volt a hivatás erejéről, és nagyon valószínű, hogy Jean-Marie közölte Rey plébánossal is a vágyát, az akadályokkal együtt. Ő azonban nem segített!

Sajnos ez az atya a száműzetés ideje alatt fájdalmas be­tegségeket szerzett, és néhány hónap múltán végleg leköszönt a Dardilly plébánosságról és Lyon-ba költözött. Az utódja Fournier Jakab pedig, aki 1803. július 7-én követte, nem igen fordult meg a Vianney-házban.

A Jóisten csak látszólagosan hagyta ma­gára alázatos és jámbor szolgáját! Az isteni Gondviselés már lassan előkészítette az utat, amelyen Vianney el fogja érni a szentség tetőfokát.

le-saint-cure-ars-027_280.jpgUgyanabban az időben, amikor Rey-t Dardilly-ba helyezték, egy másik hitvalló papot, Charles Balley-t, Écully-be nevezték ki. A tizenhat gyermekes családból származó Balley igen buzgó pap volt, és az üldöztetések elől Lyon-ba menekült. Itt a missziósatyák közé állott, akik számtalanszor halálveszedelemnek tették ki magukat, a katolikus hit terjesztéséért. Az enyhülést követően Balley-nek első gondja volt, az Écully-i plébániai szék elfoglalását követően, hogy papi hivatásokat keressen.

Bár csak 52 éves volt, de a hányatott élet nyomorúságai és a folytonos életveszedelem testileg-lelkileg megtörték. Mind­ennek dacára fáradhatatlanul járt-kelt, hogy apostoli tevékeny­ségének örökösöket találjon, és kereste az ifjakat, „kiknek homlokán fel tudja találni az isteni hivatás ismertető jegyét”. Ennek okán, hitközségi iskolát alapított.

Vianney Katalin férje, aki jó keresztény volt, elmondta ezt a hírt fiatal sógorának Jean-Marie-nak, aki már ismerte Balley-t, hiszen a rémuralom idején minis­trált neki.

Így aztán Vianney Jean-Marie értesülve a plébániai iskola létezéséről, úgy érezte, mintha szíve több reménnyel telt volna el. Vajon elérkezett-e az alkalmas pillanat, hogy édes­apjának megismételje kérését? És ebben az anya, nem szűnt meg bátorítani gyermekét. Férje előtt kifejtette, hogy Jeant nem papneveldébe küldenék, csupán tanulni Écully-be, ahol elsőáldozáshoz is járult annak idején! Margit nénjénél kapott szállást, aki főzött is rá. Az édesapa végre engedett a kérésnek.

E kellemes hír hallatára kis papjelöltünk sürgette édes­anyját, hogy máris keressék fel Balley főtisztelendő urat. Így is történt, Anyjával és nővérével, felkeresték az Écully-i plébániát!

Balley plébános magas, karcsú termetű volt, és már első látásra rendkívüli benyomást keltett. A két nő előadta kérelmét. Elmondták, hogyan támadt Jeanban a papi hiva­tás, és bevallották azt is, hogy bizony a körülmények miatt, kevés iskolát végzett.

le-saint-cure-ars-034_280.jpgA dolgok azonban nem mentek olyan egyszerűen! Balley plébános meghallgatta őket, de elutasító volt. „Annyira el vagyok foglalva – felelte –, hogy nem tudok még egy növendéket felvenni!”

A két nő kitartott kérése mellett. „Értsék meg, telt ház van és nem vagyok képes, nem vagyok képes!”

Ilyen véget ért az első találkozás.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr6314670307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása