HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

c1_3548509_535.jpg     A koronavírus abban az időben érkezett, amikor a társadalom nagy része úgy érzi, nincs szüksége Istenre, hiszen számukra az Isten helyébe a "kenyér és cirkusz" lépett. Modern korunk bűnei sajnos attól "modernek", hogy már lelkük legmélyén sem számolnak az eltékozolt élet következményével, a kárhozat lehetőségével! Nagyra tartják magukat és mindenkit lenéznek, aki nem úgy él, ahogyan ők! 

Ám itt az intő példa! A koronavírus bármilyen kicsiny, lám-lám képes percek alatt ledönteni azokat a bálványokat, amelyekről úgy gondolták, hogy stabilak, erősek és tartósak!

Az óceánjárójáró luxushajó – mely minden földi öröm szimbóluma –, egyetlen pillantás alatt szigorúan őrzött börtönné válhat, és a nagyzolók mindent pénzt megadnának, hogy kijussanak onnan.

Akiknek a sport volt az istenük, most üres stadionokat találnak, akik pedig az üzletelést imádták, most bizonytalanná vált befektetést és karanténba helyezett munkaerőt láthatnak. Akik utazgattak, most alig tudnak hazatérni, a "shoppingolók" meg zárt üzletekkel szembesülnek.

A "csak az van, amit látok" gondolkodóinak hedonista világa, íme a szemük láttára omlik össze.

Vajon mindez térdre kényszeríti-e az Istenről megfeledkezőket, vagy továbbra is ragaszkodnak téveszméikhez? Netán milliárdokat költenek majd összetört bálványaik helyreállításra, vagy már tehetetlenné váltak?

Korántsem! Hiszen nagyon is észnél vannak! Elérkezettnek látják az időt, hogy eddig "fülbe súgott" vágyaikat kiélhessék, és drákói intézkedéseket hozhassanak a Szentmisék betiltására, a templomok bezárására, melyben persze társakra is találtak, akik fertőzésveszélyesnek mondják ki a Szentségeket és szentelményeket! Nem veszik észre, hogy épp a segítségtől zárják el az embereket!

Megfeledkeznek arról, hogy az Egyház létesítette az első kórházakat, ahol gondoskodtak a testi-lelki szükségletekről – mi több tagadják –, hogy az Egyház mindig is képes volt gyógyítani, vigasztalni – Krisztus a mi Urunk által!?

Megfeledkeznek arról, hogy gúnyolódásnak teszik ki Krisztus Egyházát, úm.: "az Istent is karanténba helyezték"!c3ddb3d98f6d897_260.jpg

Lehetséges, hogy egy kicsinyke vírus hozta el a "nagy szelekciót", amikor a tagadók és képmutatók egyazon oldalra kerülnek?

A másik oldalon állnak a bensőséges hitűek, akiknek minden okuk megvan, hogy még odaadóbban bízzanak Istenben és kérjék segítségét!gruppo-preghiera2_535_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr4815532534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása