HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

jesus-en-croix_535.jpgAZ ALÁZATOS TALPRA ÁLL718ee5b638215bdb6a1cdd20ae596360.png

Sokszor félünk attól, hogy gyengék vagyunk, hogy a kísértésben elesünk. Itt-ott nagyobb hibákat, bű­nöket is elkövetünk, s ilyenkor el­keseredünk, elkedvetlenedünk: úgy­is hiába, nem boldogulunk! A ke­vély ember beszél így. A kevélység többnek kép­zeli magát, mint ami valójában. Azt gondolja, hogy ő már nem is eshet el. És amikor meg kellene alázódnia gyöngeségében, a gőg nem engedi, hogy igazán alázatosan az Úrhoz meneküljön. Aki elkedvetlenedik hibáiban, bukdá­csolásaiban, kiengedi kezéből a Szűzanya fegyverét. Ezért fonnyad a lelke, ezért nem tud talpra állni. De ha alázatos volna, az egész mennyei udvar odasietne és a Szűzanya vol­na az első, aki segítséget nyújtana neki. 

AZ ENGEDELMESSÉG FEGYVERZETE

2. Ebben a nagy harcban, amit a sátán ellen folytatunk, jól kell for­gatni az engedelmesség fegyverét! Csak az önhitt, engedetlen ember kerül könnyen a gonosz lélek hatalmába. Aki a Szűzanya engedel­mességét éli, ne féljen attól, hogy eltéved, hogy Istentől elszakad. Az engedelmesség, Isten akaratába való kapaszkodás. Aki Isten akaratát teszi élete törvényéül, az nem szakadhat el tőle. Lehet, hogy hibázik, vétke­zik, de azonnal visszatér az Úrhoz, és újra Isten akarata szerint rója az Úr útjait. Az engedelmesség az Isten erejét közli, az isteni akarat energiáját adja. 

AKARATÁTVITEL-ÁTVÉTEL

Emlékezzünk vissza gyermek- és diákkorunkra, milyen különböző ne­velőink, tanáraink voltak. Ha egyi­kük azt mondotta: szeretném, ha ezt vagy azt megtennétek, elkészítené­tek – csak immel-ámmal tettük meg. Ha ellenben szigorúan megkö­vetelték, akkor mindenki en­gedelmeskedett. Az engedelmesség­ben erő átvétel, akarat átvétel van. Lelkemet odanyújtom Istennek, hogy akarata hassa át és ezzel erősítse az én akaratomat. Az engedelmes­ség a Szűzanya akaratával való egyesülés is. Kövessük az Ő példá­ját, aki azonnal igent mondott az angyal szavára. Ha így teszünk, erő­sek, legyőzhetetlenek leszünk a go­nosszal szemben.

A HŰSÉG FEGYVERZETE

3. Forgassuk a harmadik fegyvert is, a hűséget! Hűségben kitartani a jó Isten és a Szűzanya mellett. Er­re rá kell nevelni magunkat! A hűség abban áll, hogy ha megindu­lok, többet nem fordulok vissza. Ha egyszer a Szűzanyához kapcsoltam életem sorát, nem tágítok tőle. Ha a jó Istennek ajánlottam fel életemet: szentségben, tisztaságban, szeretet­ben, nemcsak addig teszem, míg a szeretet tüze lángol, nemcsak addig, míg a nehéz idők szinte kényszeríte­nek az engesztelésre, hanem egész életemet hűségesen engesztelésben töltöm el. A Szűzanyával való kap­csolatunk ennek a hűségnek a biz­tosítéka. Aki Vele él, az erősödik, növekszik a hűségben. A hűséges lélekhez hiába közelít a sátán. A hűség pszichológiája ez: soha még csak szóba sem áll a gonosszal.

(Forrás az első részben!) (folyt.)

a_szentiras_535.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr1614815244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása