HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

beolvasas0_250_1.jpgForrás: A papokhoz, Szűzanyánk szeretett fiaihoz. Üzenetek '96-'97 évekből.
Megjelent a Máriás Papi mozgalom kiadása ‒ Csató és Tsa Kft 1998. ‒ 61-63. oldal. (Részletek), 1996. december 24.

A Szent Éj
     "Csendességben, imádságban és várakozásban éljétek át velem együtt ennek a szent éjszakának misztériumát! (...)
     Az a Fiú, aki tőlem születik, az én Istenem is. Jézus az Atya egyszülött Fia; Ő az Ige, akiért minden teremtve lett; Ő a Világosság a Világosságtól, Isten az Istentől és egylényegű az Atyával. Jézus kívül áll az időn; Ő örök.
Istenként magában hordja a tökéletesség összességét, és Ő általam lesz valóságos emberré. (...)
Tőlem születik meg a szent éjszakán a szegény és egyszerű barlangban, (...) ahol édesanyja és törvény szerinti apja imádja: az alázatos pásztorok köréje gyűlnek, az angyalok mennyei serege dicsőíti, (...) az embereknek pedig, (...) a béke himnuszát énekelve. Hajoljatok meg velem együtt és imádjuk a Gyermek Jézust, aki éppen megszületett: Ő az Emmanuel, velünk az Isten.
– Ő a velünk lévő Isten, mert Jézus isteni Személyében egyesült az isteni és az emberi természet. A megtestesült Igében válik valósággá az istenség és az emberség lényegbeli egysége. Jézus Istenként az idő és a tér felett áll; változatlan és szenvedhetetlen. De Jézus emberként belép az időbe, viseli a tér határait, és aláveti magát az emberi természet egész törékenységének.
– Ő a velünk lévő Isten, aki a mi üdvösségünkért válik emberré. Ezen a szent éjszakán minden emberért megszületik a Szabadító, a Megváltó.
Ennek az isteni Kisdednek törékenysége lesz az egész emberi törékenység menedéke; az Ő sírása hoz enyhülést minden fájdalomra, az Ő szegénysége minden szegénység gazdagsága; az Ő fájdalma a szomorúak vigasztalása; az Ő szelídsége minden bűnös reménysége; az Ő jósága válik minden elveszettnek megmentőjévé.
– Ő a velünk lévő Isten, aki az egész emberiség Megváltója és menedéke.
Lépjetek be velem együtt isteni szeretete fénylő barlangjába! (...) Hajoljatok le velem együtt az emberfeletti boldogság elragadtatásával, hogy meghallgassátok szívének első dobbanásait! Hallgassátok az isteni harmóniát, ami a szeretet, az öröm a béke oly égi dallamán csendül fel, amelyet a világ sohasem ismert. Olyan ének ez, amely minden ember számára a szeretet örök és legédesebb ritmusát ismétli: szeretlek, szeretlek, szeretlek.
Minden szívverése a szeretet újabb ajándéka az emberek számára. Hallgassátok velem együtt sírásának első hangjait! Ez az újszülött sírása; annak az Istennek a szenvedése, aki magára vette a világ minden szenvedését.
– Ő a velünk lévő Isten, mert Jézus emberi törékenységében is valósásos Isten. Jézus Krisztus Isten, aki kívül áll az idő és a történelem változásán: Ő ugyanaz tegnap, ma és mindenkor.
(...) Szeressétek, imádjátok Őt, és adjatok hálát Neki, mert ez a törékeny kisded az emberré vált Isten, Emmanuel, a velünk lévő Isten."sza_betlehem_530.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr9512328865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása