HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

Magam, a legkevésbé sem szeretnék a gyenge Mária-tisztelők közé tartozni!

carmelitas3_535.jpgcimer_b200.jpg     Kedves Testvérek, harcban állunk! Kozmikus méretű küzdelem folyik ugyanis minden egyes lélekért, a csábítás, a megtévesztés és a pszichomanipuláció minden eszközével! Ezért aztán fel kell használnunk minden ránk hagyott és kapott eszközt a lélekmentésre!

Itt van például a fatimai tizenharmadikák, és az 'első szombatok' (bensőséges) ünneplése, vagy az egyházilag kivizsgált és jóváhagyott magyar Szeretetláng üzenete, 248277_280.jpgmelyből megismétlem a kármeliták meghívását: „Szeretetlángom a Kármelből fog elindulni. Ők tisztelnek Engem a legjobban, vagyis ők vannak erre legjobban hivatva, hogy tiszteljenek engem.” (I/40) (Tudom-tudom, attól, hogy már másodszor is leírtam, attól az üzenet még nem biztos, hogy a kármelitáknak is követendő! Nos, egy szemlélődő rendben azon is el kéne elmélkedni, hogy lehetséges-e a Szent Szűz ez úton való iránymutatása a rendje alapvető megújításához? Azon is szemlélődni kellene, hogy lehetséges-e, hogy a Kármel Királynője máig is próbál irányt mutatni a Rendjének, amiként gyermekeit segíti földi küzdelmükben? Nos, nem kell látnoki képesség az evangéliumi intelem végrehajtására, miszerint: „mindent vizsgáljatok meg!” (Tessz 5,21) Nagy tévedés ugyanis nem lehet, hiszen a Szeretetláng Lelki Napló (tehát a tanítása) jóváhagyási dekrétummal van ellátva: Nihil Obstat 494-1/09 Esztergom-Budapest, amiről tudjuk mit jelent!

Kérem szépen! A Szeretetláng Lelki Naplót olvassa el egy képzett kármelita – ha nem is buzgóságból, de áldozatból –, és utána mondjon véleményt! És így kiszűrhetjük a tucatnyi zavaró körülményt (pót-üzenetek, szóbeszédek, szándékos hamisítások, dilettantizmus, az ismeretek hiányában való gőgös lekicsinylés stb). Csupán röviden megjegyzem, hogy a Szeretetláng Mozgalom és Lelkiség kizárólag Erzsébet asszony Lelki Naplója, és az Evangélium alapján áll, mindenkor engedelmeskedve az egyházi hierarchiának!!!

Vagyis, ha nem olvassuk el a Szeretetláng Lelki Naplót, akkor nem ismerjük meg! Ha nem ismerjük meg, aligha követhetjük! Márpedig, ha példát nem mutatunk a követésben, jószerével minket sem követnek!

Tisztelettel megjegyzem. Hogy nem a szóbeszédekre kell adni, hanem személyesen kell utána nézni! Az Úr sem a szóbeszédek nyomán, hanem tetteink alapján fog megítélni bennünket!

a_szeretetlang_atoleli_a_foldet_280.jpgA Szűzanya Szívének ígérete egy, a világot átölelő többlet kegyelem, melytől eddig elesett az Ő ősi Rendje! Mert bizony, akik mindent ismeretlenül is lekicsinyelnek, ők sem lesznek felmagasztalva, mert az Úr előtt már ismertek lesznek!

A Szűzanya keserűen panaszolta: „Nemcsak a papságot fogja terhelni a felelősség, hanem mindazokat is, akik kényelemből nem álltak be a sátán megfékezésére. Szeretetlángom kegyelmi kiáradását indítsátok már el. (...) A felelősség nagy, de munkátok eredménye nem lesz meddő. Az összefogó munkából egyetlen lélek se maradjon ki. Szeretetlángom szelíd fénye gyújtani, gyulladni fog az egész földkerekségen, és a sátán megalázottan és tehetetlenül hatalmát veszti. Csak ezt a vajúdást ne akarjátok meghosszabbítani.” (III/130)

Egy gyónó ezt panaszolta e sorok szerkesztőjének:

„Az idős (†) P. A. atyánál gyóntam a Kármelben. Magamról elmondtam neki, hogy imaéletemben a Kármelhez és a Szeretetlánghoz kötődöm!” Erre ő ezt válaszolta: „Lányom! Vagy a Kármel, vagy a Szeretetláng. A kettő nem megy!” Szegény idős atya! Amit nem keresett, azt nem is találta meg, és miután nem ismerte, elutasította! 

Lám-lám! Montforti Grignon Szent Lajos így tanít erről: „A Szűz Máriát nem találhatja meg, aki nem keresi; és nem keresheti, aki nem ismeri! Az ismeretlent nem szokás keresni. Szűz Máriát tehát jobban meg kell ismerni, mint valaha, hogy ezáltal a teljes Szentháromságot jobban megismerjék és tisztelhessék. Szűz Máriának az utolsó időkben mindinkább előtérbe kell lépnie irgalmassággal, erővel és kegyelemmel.” (TMT 50/e-f) Akinek van füle a hallásra, az... 

      Liguori Szent Alfonz a Szűz Mária dicsősége c. művében így ír: »Véleményem szerint, ha egy az Istenanyát dicsőítő állítást, mely sem a hittel, sem az Egyház határozataival, vagy valamely elfogadott igazsággal nem ellenkezik, pusztán csak azért ellenzünk és nem fogadunk el, mivelhogy az ellentétes vélemény is igaz lehet. Nos, nem szeretnék eme gyenge Mária-tisztelők közé tartozni...« (89. oldal) (

Források az első részben!) (folyt.)

m850es_eljove_535.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr9014989214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása