HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

Magyarország engesztelő hivatása

     Ebben az utolsó fejezetben szeretném felhívni minden magyar olvasó figyelmét arra a tényre, miszerint országunk hivatása az: engesztelés.
     Sajnálatosan ezt a feladatot nagyon kevesen ismerik fel – még kevesebben valósítják meg jól.
felajanlas02.jpgTudjuk, hogy Isten akaratából Mária Országa lettünk, amikor is Szent István népünket, hazánkat a Boldogasszony kezébe helyezte és Őt tette igazi örökösévé.
Ezáltal mi nemcsak a Boldogasszony gyermekei vagyunk, hanem annál több: örökrészei is!
Ismeretes, hogy sok országot ajánlottak a Szűzanya oltalmába, de itt nem csak oltalomról van szó.
Ennek a tudatnak mélyítésére szolgáltak az engesztelésről írt fejezetek.

     Ha visszatekintünk népünk történelmére, olvashatjuk, hogy már Álmos fejedelem is – jóllehet tudatlanul – engesztelő áldozattá vált.
Az új hazát kereső nem keresztény Álmos, a IX. század végén tűnt fel, amint örökség jogán a Kárpát medence felé indult. Bár a keresztény hitvilág nem volt egészen ismeretlen fogalom Álmos és követői előtt, mégis, "álommal kijelölt" hivatással vezette népét örökébe szent küldetéssel.
Végső célja – érdekes módon – éppen az EGYSÉG volt: a hatalma alatt álló különböző törzseket eggyé akarta forrasztani.
Álmos fejedelem megérkezett a Kárpát medence határára, de túl idős volt már és ezért engesztelő lemondásból felajánlotta életét népéért a Magyarok Istenének.
Az általa ismeretlen Úr, bizonyára igen kegyelmes volt lelkéhez.
Aki ezután a Kárpát medence népelemeit együttes magyarsággá ötvözte, az fia, a honfoglalást végrehajtó Árpád nagyfejedelem volt.
Felfigyelhetünk arra, hogy mennyire nagy küzdelmeket folytatott népünk a kezdetektől fogva az egységért!
Éppen azért, mert az egység és engesztelés szoros kölcsönhatása tud igazán rajtunk segíteni és küldetésünk útjára vezetni.

     Szent László király bátyja, az őt megelőző I. Géza király önkéntesen vezeklő életet vállalt. Vasövet hordott derekán, ami egy súlyos önsanyargatásnak minősült: engesztelésül hordta az ország vétkeiért.
Kevesen tudják, hogy Salamon király, árulását és vétkeit komolyan megbánta, remeteségbe vonult s vezeklő életet élt haláláig.
Később boldoggá is avatták.
     Szent László király "élő áldozat"-nak ajánlotta magát az országért, valamint ugyanígy élő áldozatnak ajánlotta magát IV. Béla király is. Sőt, születendő kislányát "elégő", áldozatul adta Istennek, az akkori történelmi helyzet megoldásáért. S tudjuk, hogy Árpádházi Szent Margit vállalta az életáldozatot és engesztelő életének célja az egység, a békeszerzés volt.

     Apor Vilmos püspök halála előtt felajánlotta szenvedéseit önmaga bűneiért engesztelésül, a papokért, a híveiért, az ellenségeiért és: "az édes magyar hazáért és az egész világért."

    Boldog Salkaházi Sára fölajánlotta magát testvéreiért, az Egyházért, a betegekért, és az üldözöttekkel részt vállalva bátran ment velük együtt a halálba. (Az egység engesztelő szentje volt.)

     Mindszenty bíboros atyánk is hosszú éveken át engesztelt vétkeinkért, nagy szenvedéseiben.
Teljesen magáévá tette a Nagy Magyar Engesztelés gondolatát, ajánlotta és meg akarta valósítani az engesztelő kápolna felépítését is a Normafánál.
Imádkozzunk szándékáért!

angyalos.jpg

Kedves Testvérem, kedves Olvasó!

     Az engesztelésről próbáltam áttekinthető képet adni. A szavak kevesek és nem közelíthetik meg feladatunk tartalmát. Ezért most befejezzük fejtegetéseinket.

     Bátorításként három imádságot ajánlanék szíves figyelmükbe, a Szent Mihály ima és a "Krisztus Lelke szentelj meg..." imája mellett, hátha segíteni fog az elinduláshoz:

Reggeli imádság:

     Édesanyám, ma Máriaként akarok élni és élő Igédet hordozni úgy, ahogyan Te hordoztad Jézust a szívedben,
hogy ezen a napon Őt sugározhassam mindenki felé, akivel találkozom és akiért imádkozom.
Ime, Szentlélkek Jegyese, itt vagyok Veled!
Ma általad akarok munkálkodni Szeretet és Békesség Lelke! Ámen.

(Ez a rövid imádság segít elindulni a szeretet útján.)

Reggeli felajánló imádság:
(ha már felajánlottuk magunkat)

     Ezen a napon megújítom felajánlásomat Jézus Szent Szívének és a Szeplőtelen Szívnek.
Újra felajánlom magam engesztelésül ..................................szándékokra.
Átadom szenvedéseimet, gondjaimat, örömömet, bánatomat, minden nehézségemet.
Szentlélek Isten! Tölts be engem erőddel, békéddel és szereteteddel,
hass át bölcsességeddel és világosságoddal!
Jézusom, add, hogy Téged szolgáljalak a mai napon a Te akaratod szerint!
Szeplőtelen Szűz segíts, hogy ma a Te hűséges gyermekedként munkálkodjam!
Oltalmazz meg minden külső-belső támadástól és ne engedd el kezemet a kísértések perceiben!
Mennyei Atyám!
Fogadd el életemet, halálomat, egész napomat engesztelésül a bűnökért, hogy a Szeplőtelen Szív mielőbb győzelmet arathasson a földön! Ámen.

Magyarországért:

     Égi Édesanyám!
Oltalmazd meg Magyarországot, bíborosunkat, püspökeinket, papjainkat, szerzeteseinket, családtagjainkat, közösségünket és az egész magyar Egyházat!
Mindazoknak, akik még nem tudnak hinni, a Szentlélek ereje és világossága által add meg az élő hit kegyelmét, hogy ez az ország Mária engesztelő országa, a Te országod lehessen!
Tisztíts meg minket a Szentlélek által minden bűntől és vezess el Szent Fiadhoz, Jézushoz! Ámen.

(Horváth Mária)Országom nem pusztul, hanem tisztul!.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr315386994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása